Google

Cronica neagră

Written on:octombrie 26, 2016
Comments
Add One

Material lemnos furat, descoperit de poliţiştii de frontieră brăileni

lemne-pe-prut-netPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice, doi cetăţeni români, care transportau, cu o barcă, material lemnos pe care îl sustrăseseră de la o societate comercială. În data de 24 octombrie a.c., în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, aflaţi în misiune cu o ambarcaţiune din dotare pe fluviul Dunărea, i-au oprit pentru control, în zona kilometrului 6, mal stâng, braţ Cravia, pe brăilenii Marian P., în vârstă de 35 ani şi Ilie A., în vârstă de 46 ani, care transportau material lemnos cu o barcă din tablă, cu motor marca Yamaha de 4 CP. Astfel, lucrătorii noştri au constatat că cei doi bărbaţi transportau peste patru metri cubi material lemnos, de esenţă plop şi frasin, pe care îl sustrăseseră de la o societate comercială ai cărei angajaţi efectuau lucrări autorizate de exploatare forestieră pe braţul Cravia. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, iar în conformitate cu prevederile legale în vigoare au predat materialul lemnos societăţii comerciale păgubite.

Ţigări ascunse în bordul, respectiv roata unor autoturisme, descoperite la frontieră

Echipele comune de control din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Sculeni şi Galaţi-rutier au descoperit aproximativ 6.500 de ţigarete pe care doi bărbaţi intenţionau să le introducă ilegal în România, ascunse în roata spate a unui autoturism, respectiv într-un loc special amenajat în bordul altuia. În data de 24 octombrie a.c., în jurul orei 12.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul din Republica Moldova Serghei N., în vârstă de 38 ani, conducând un autoturism marca Volskwagen, înmatriculat în Bulgaria. În urma controlului efectuat, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în roata stânga spate a autoturismului, 4.080 de ţigarete marca Plugarul cu timbru de acciză Republica Moldova. Tot în data de 24 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, gălăţeanul Mihai M., în vârstă de 51 ani, conducând un autoturism marca Volskwagen, înmatriculat în Bulgaria. În urma controlului efectuat asupra maşinii, bagajelor şi persoanei, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a descoperit, ascunse şi nedeclarate, într-un loc special amenajat în bordul autoturismului, 2.400 de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă Duty free. Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare de 2.358 lei, şi a autoturismului condus de Mihai M., în valoare de 9.060 lei, în vederea confiscării, iar bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 10.000 lei. Totodată faţă de Serghei N. a fost luată măsura anulării permisului de mic trafic emis pe numele său.

REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU ȘAPTE INFRACȚIUNI

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Huși au reținut un bărbat, de 31 de ani, care este cercetat pentru comiterea a șapte  infracțiuni pe raza municipiului Huși și a comunei Stănilești. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Huși efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit pe numele lui C. Mihai, de 31 de ani, din municipiul Huși. Acesta este bănuit de comiterea a două infracțiuni de distrugere, trei infracțiuni de lovire sau alte violențe, o infracțiune de furt calificat și o infracțiune de violare de domiciliu, fapte comise în perioada ianuarie – octombrie a.c., pe raza municipiului Huși și a comunei Stănilești. Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în luna ianuarie a acestui an, C. Mihai a provocat distrugeri la un autoturism aparținând unui tânăr, în vârstă de 30 de ani, din comuna Drânceni. Între C. Mihai și familia tânărului există neînțelegeri pe fondul unor datorii neachitate.O lună mai târziu, între cele două persoane a avut loc un alt conflict spontan, iar C. Mihai l-a lovit pe tânăr și i-a furat  telefonul mobil. În luna septembrie a.c., a avut loc un conflict spontan și între C. Mihai și tatăl tânărului, cei doi întâlnindu-se pe o stradă din municipiul Huși. Urmare a acestui conflict, bărbatul a fost lovit de către C.Mihai. În luna octombrie a.c., în timp ce tânărul de 30 de ani se afla la o vulcanizare de pe raza municipiului Huși a fost lovit de către C. Mihai. De asemenea, polițiștii au mai stabilit faptul că în luna august a acestui an, C.Mihai, pe fondul unui conflict mai vechi, a pătruns fără drept și în curtea unui bărbat din comuna Stănilești și i-a avariat autoturismul. Polițiștii hușeni l-au reținut pe C.Mihai pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși cu propunerea de arestare preventivă care a dispus cercetarea bărbatului în stare de libertate.

ARESTAT PREVENTIV PENTRU FURTURI

Instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pe numele unui bărbat de 32 de ani, din municipiul Bârlad, care și-a continuat activitatea infracțională deși se afla sub efectul măsurii preventive a controlului judiciar. La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bârlad au fost sesizați de administratorul unei societăți cu punct de lucru în Piața Sf. Ilie din municipiul Bârlad cu privire la faptul că un bărbat i-a sustras bunuri expuse la vânzare în fața magazinului, în valoare de 195 de lei. Imediat la fața locului a fost direcționată o echipă de polițiști care a identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind E. Dănuț, de 32 de ani, din municipiul Bârlad. Asupra acestuia a fost găsită suma de 60 de lei, bani proveniți din valorificarea unor bunuri sustrase. Bărbatul a fost condus la sediul Poliției municipiului Bârlad pentru audieri. E. Dănuț este cercetat de polițiști pentru alte nouă infracțiuni de furt și furt calificat comise în perioada martie 2015 – septembrie 2016, pe raza municipiului Bârlad. Prin fapte sale bărbatul a creat părților vătămate un prejudiciu de aproximativ 5.000 de lei. În luna septembrie a acestui an, împotriva acestuia a fost dispusă măsura controlului judiciar. Bărbatul a fost reținut de polițiști 24 de ore, iar ulterior prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă. Instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

PREVENIREA FURTURILOR DIN SOCIETĂŢI COMERCIALE

Pentru asigurarea unei protecţii optime a firmei dumneavoastră, vă recomandăm: instalaţi un sistem de alarmă contra efracţiei şi asiguraţi-vă că acesta este pus în funcţiune; dacă firma deţine spaţii de depozitare exterioare este necesar un sistem de protecţie perimetrală; montaţi un sistem de supraveghere şi înregistrare video; instalaţi un sistem de restricţionare şi control al accesului; conectaţi sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare; montaţi uşi şi ferestre care să dispună de sisteme de închidere de înaltă siguranţă; dacă optaţi pentru grilaje şi uşi metalice, acestea trebuie confecţionate din materiale rezistente la acţiuni mecanice şi termice; un sistem de iluminare cu senzori de perimetru care se activează de câte ori se apropie cineva de magazin este util pentru detectarea mai uşor a persoanelor rău intenţionate; nu lăsaţi pe timpul nopţii, în magazine sau sedii de firmă, sume mari de bani; nu lăsaţi ferestrele deschise/întredeschise când părăsiţi sediul societăţii. Dacă constataţi că s-a comis un furt sesizaţi imediat Poliţia fără a distruge posibilele urme lăsate de infractori!

Leave a Comment