Google

Cronica neagră

Written on:octombrie 23, 2016
Comments
Add One

imigranti-cetateni-afgani-la-front-romana-netŞase cetăţeni afgani opriţi la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră botoşaneni au depistat şase cetăţeni afgani, patru bărbaţi, o femeie şi un copil, în vârstă de 4 ani, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Ucraina în România, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei. În data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 14.30, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani – I.T.P.F. Iaşi a observat  un grup de persoane, care se deplasa pe jos, peste câmp, dinspre Ucraina spre România. Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză şi conducerea lor la sediul sectorului, pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor specifice efectuate şi din declaraţii, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni afgani, patru bărbaţi, o femeie şi un copil, cu vârste cuprinse între 4 şi 31 ani, care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina traversând râul Prut, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, totodată fiind anunţate autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Câinele poliţist Ruv, accidentat mortal de un contrabandist

Un câine poliţist, aflat în serviciu alături de poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, a fost accidentat mortal de şoferul unui autoturism de teren care nu a oprit la semnalele regulamentare deoarece avea maşina plină cu ţigări de contrabandă. În cadrul unei acţiuni pentru combaterea traficului cu ţigări, poliţiştii de frontieră de la Botoşani au încercat să oprească două autoturisme despre care aveau informaţii că transportau ţigări de contrabandă. Prima maşină a oprit pentru control, dar şoferul maşinii aflate în spate a refuzat să oprească la semnalele regulamentare şi a virat brusc, încercând să-i lovească pe poliţişti cu autoturismul. Colegii noştri au reuşit să se ferească la timp, însă câinele poliţist Ruv, în vârstă de 3 ani, a fost accidentat mortal. În data de 20 octombrie 2016,  începând cu ora 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, acţionând în baza unor informaţii, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. În cadrul acţiunii, în jurul orei 23.00, două echipaje formate din poliţişti de frontieră din cadrul sectorului au observat două autoturisme de teren, care se deplasau pe câmp, dinspre frontiera de stat spre localitatea Avrămeni, judeţul Botoşani. Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea celor două autoturisme. În momentul în care primul autoturism, un Mitsubishi Pajero Sport, a oprit, şoferul autovehiculului, aflat în spate, a virat brusc, încercând să acroşeze cu autoturismul pe cel de-al doilea echipaj, format din doi poliţişti de frontieră, însoţiţi de câinele  de serviciu Ruv, în vârstă de 3 ani. Poliţiştii de frontieră au reuşit să se ferească din faţa autoturismului, însă câinele de serviciu a fost accidentat mortal. Maşina şi-a continuat deplasarea în viteză, conducătorul auto încercând să se sustragă controlului. În urma cercetărilor efectuate, lucrătorii noştri au identificat conducătorul auto al primului autoturism ca fiind Lucian G., de 27 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani. În continuarea acţiunii, a fost descoperit abandonat cel de-al doilea autoturism, care era încărcat cu aproximativ 20.000 pachete țigări de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Peste jumătate de kilogram de bijuterii din argint, confiscate la P.T.F. Sculeni

Poliţişti de frontieră din cadrul P.T.F. Sculeni  împreună cu inspectorii vamali au descoperit  0,610 kg de bijuterii, pentru  care o femeie din R. Moldova nu a putut prezenta documentele legale. În data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 03.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Galina A., în vârstă de 47 de ani, din Republica Moldova, pasageră într-un microbuz marca Volkswagen. În baza analizei de risc şi a informaţiilor deţinute de poliţiştii de frontieră s-a solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanelor şi bagajelor aflate în microbuz. Cu ocazia controlului specific, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, în buzunarele hainei Galinei A., 155 bijuterii din metal alb (presupus a fi argint),  în greutate totală de 0,610 kg pentru care femeia nu a putut prezenta documente legale. Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii bijuteriilor în vederea confiscării şi sancţionarea contravenţională a persoanei în cauză, pentru nedeclararea bunurilor, cu amendă în valoare de 8.000 de lei.

MANDAT DE EXECUTARE A UNEI PEDEPSE PRIVATIVE DE LIBERTATE, PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis pe numele unui tânăr, de 29 de ani, din orașul Negrești, condamnat la executarea pedepsei de 5 ani și 11 luni închisoare. În ziua de 20.10.2016, poliţiştii din cadrul Poliției orașului Negrești au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Maramureș, pe numele lui B. Vlăduț, în vârstă de 29 de ani, domiciliat în orașul Negrești. Acesta a fost condamnat de instanţă la executarea pedepsei de 5 ani și 11 luni  închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc și deţinerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, fapte prevăzute de Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Bărbatul a fost condus la penitenciar, în vederea executării pedepsei dispuse de instanţa judecătorească.

Leave a Comment