Google

Cronica neagră

Written on:septembrie 22, 2016
Comments
Add One

incendiu2CASĂ DISTRUSĂ DE FLĂCĂRI /Un incendiu de proporţii a distrus astăzi o casă şi o anexă în localitatea Urlaţi, comuna Dimitrie Cantemir.În cursul zilei de astăzi, în jurul orelor 1430, Secţia de Pompieri Huşi a fost solicitată să intervină  în localitatea Urlaţi, comuna Dimitrie Cantemir,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă realizată din cărămidă, formată din două încăperi. Pompierii militari au intervenit la faţa locului cu două autospeciale ( una de lucru cu apă şi spumă şi una de primă intervenţie şi comandă), cu un ofiţer şi şapte subofiţeri. Aceştia au fost sprijiniţi de către membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Dimitrie Cantemir şi autospeciala de stingere apatinând S.V.S.U. Hoceni. În momentul sosirii echipajelor de intervenţie la faţa locului, incendiul se manifesta cu violenţă, generalizat la nivelul întregii locuinţe (atât la acoperişul acesteia cât şi la una din cele două încăperi  ale locuinţei, ) precum şi la o magazie de alături.  Concomitent cu localizarea şi stingerea incendiului s-a acţionat  pentru limitarea propagării incendiului către vecinătăţi reuşindu-se salvarea unei încăperi din locuinţă, anexele din gospodărie şi locuinţele vecinilor.Flăcările au distrus: 80 mp de acoperiş din lemn cu învelitoare dinazbociment, magazia unui vecin,  electronice, electrocasnice, mobilier, textile şi alte bunuri din una dintre încăperile casei,  trei ferestre, o uşă din lemn şi circa 2 metri cubi cherestea. În urma cercetărilor efectuate după stingerea incendiului, pompierii au stabilit cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor ca fiind un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

DOI TINERI CERCETAȚI PENTRU FURT CALIFICAT SUB CONTROL JUDICIAR

Poliţiştii hușeni au reținut doi tineri în vârstă de 18 și 21 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat. Pe numele lor, instanța de judecată a dispus măsura preventivă a controlului judiciar. Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Huși au probat activitatea infracțională a doi tineri, P. Ionuț, de 18 ani și B. Cristian, de 21 de ani, ambii din municipiul Huși, cercetați pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat, fapte săvârșite în luna septembrie a.c..În data de 17 septembrie a.c., am fost sesizați prin apelul de urgență 112 de către o femeie care ne-a precizat că într-un imobil nelocuit aparținând părinților săi din municipiul Huși, au pătruns persoane necunoscute care au sustras mai multe bunuri. În urma cercetării la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că în noaptea de 16/17 septembrie a.c., autorii au pătruns în imobil pe o fereastră uitată neasigurată de proprietari și au sustras un frigider, un DVD și o butelie de aragaz, bunuri în valoare de aproximativ 800 de lei. Urmare a investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat persoanele bănuite de comiterea faptei ca fiind P. Ionuț și B. Cristian. Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții prejudiciate. De asemenea, polițiștii hușeni au în lucru un dosar penal în care cei doi tineri sunt cercetați pentru o infracțiune de furt calificat, faptă săvârșită în noaptea de 01/02 septembrie a.c. În fapt, P. Ionuț și B. Cristian au pătruns fără drept într-un depozit din municipiul Huși și au sustras bunuri (băuturi alcoolice, non-alcoolice și dulciuri) în valoare de aproximativ 2200 de lei. Polițiștii i-au reținut pe cei doi tineri pentru o perioadă de 24 ore, iar ulterior i-au prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, respectiv Judecătoria Huși cu propunerea de arestare preventivă. Instanța de judecată a dispus împotriva acestora măsura preventivă  a controlului judiciar.

PREVENIREA FURTURILOR DIN SOCIETĂŢI COMERCIALE

Pentru asigurarea unei protecţii optime a societății dumneavoastră, vă recomandăm: instalaţi un sistem de alarmă contra efracţiei şi asiguraţi-vă că acesta este pus în funcţiune; dacă firma deţine spaţii de depozitare exterioare este necesar un sistem de protecţie perimetrală; montaţi un sistem de supraveghere şi înregistrare video; instalaţi un sistem de restricţionare şi control al accesului; conectaţi sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare; montaţi uşi şi ferestre care să dispună de sisteme de închidere de înaltă siguranţă; dacă optaţi pentru grilaje şi uşi metalice, acestea trebuie confecţionate din materiale rezistente la acţiuni mecanice şi termice; un sistem de iluminare cu senzori de perimetru care se activează de câte ori se apropie cineva de magazin este util pentru detectarea mai uşor a persoanelor rău intenţionate; nu lăsaţi pe timpul nopţii, în magazine sau sedii de firmă, sume mari de bani; nu lăsaţi ferestrele deschise/întredeschise când părăsiţi sediul societăţii; instruiţi-vă personalul să adopte o politică de securitate a firmei şi să ştie cum să reacţioneze în situaţii de acest gen. Dacă constataţi că s-a comis un furt sesizaţi imediat Poliţia fără a distruge posibilele urme lăsate de infractori!

Leave a Comment