Google

Cronica neagră

Written on:martie 15, 2015
Comments
Add One

Accidente din cauza alcoolului

accident mas politie si indicatorLa final de săptămână, pe raza județului Vaslui, s-au produs 3 accidente de circulație, soldate cu o persoană decedată și alte 6 rănite. Doi dintre conducătorii auto implicați se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În noaptea de 14/15.03.2015, pe D.J. 245 C, pe raza comunei Băcani, pe un sector de drum situat în afara localității, a avut loc un accident de circulație grav.

Polițiștii Biroului Rutier Bârlad au efectuat cercetarea la fața locului și au stabilit următoarele:

Doru, în vârstă de 42 ani, din municipiul Bârlad, conducea un autoturism din direcția Vulpășeni către Băcani. Din cauza faptului că nu a adaptat viteza la condițiile de drum, dar și a faptului că se afla sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autoturismul a pătruns pe sensul opus, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe câmp, pe partea stângă având în vedere direcția de deplasare.

Din accident a rezultat decesul unui bărbat în vârstă de 42 ani, din municipiul Bârlad, pasager în autovehicul.

Alți trei pasageri au fost transportați la Spitalul municipal de Urgență Bârlad pentru investigații medicale: un bărbat în vârstă de 27 ani, din municipiul Bârlad a fost diagnosticat cu „policontuzii prin accident rutier”; un bărbat în vârstă de 30 ani și un altul de 46 ani, ambii din municipiul Bârlad, au primit același diagnostic „contuzie toracică”.

Conducătorul auto a fost testat de polițiștii rutieri cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. La Spitalul municipal de Urgență Bârlad i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

În seara de 13.03.2015, pe strada Călugăreni, din municipiul Vaslui, a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unui pieton. Polițiștii Biroului Rutier Vaslui s-au deplasat la locul producerii acestuia, iar în urma cercetărilor efectuate au stabilit următoarele:

Cristian, în vârstă de 41 ani, din comuna Solești, a condus un autovehicul din direcția Brodoc către Vaslui. La un moment dat a acroșat un pieton, aflat sub influența băuturilor alcoolice, care se deplasa pe mijlocul drumului, către localitatea Brodoc.

Victima, în vârstă de 40 ani, din comuna Bogdana, a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, fiind diagnosticată cu „fractură tibie, traumatism cranio-facial”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând faptul că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În ziua de 13.03.2015, la numărul de urgență 112 am fost sesizați despre producerea unui accident de circulație, pe D.J. 243, pe raza comunei Iana. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bârlad deplasați la locul producerii acestuia au stabilit următoarele:

Laurențiu, în vârstă de 30 ani, din comuna Iana, a condus un autovehicul pe D.J. 243, din direcția Bârlad către Puiești. După o curbă la stânga, din cauza neatenției, dar și a faptului că se afla sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autoturismul a pătruns pe sensul opus, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un copac.

Conducătorul auto a fost transportat la Spitalul municipal de Urgență Bârlad, fiind diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală, contuzie coloană”. De asemenea, un tânăr în vârstă de 28 ani, din comuna Iana, pasager în autovehicul, a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral, contuzie coloană cervicală”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Substanţe anabolizante descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, intr-un microbuz condus de un cetăţean român, 14 cutii de medicamente care conţineau substanţe dopante.

În data de 12 martie a.c., în jurul orelor 18.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Grigore Z., în vârstă de 60 ani, conducând un microbuz, înmatriculat în Germania.

În baza unor informaţii poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună a descoperit, într-un colet 14 cutii de medicamente care conţineau substanţe dopante cu grad mare de risc (480 tablete şi 50 fiole)

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii substanţelor anabolizante în vederea confiscării şi sancţionarea contravenţională a persoanei cu amendă în valoare de 30.000 lei.

Permis de conducere fals descoperit de poliţiştii de frontieră vasluieni

Poliţiştii de frontieră vasluieni au depistat în P.T.F. Albiţa un bărbat cu cetăţenie dublă, română şi R. Moldova, care a prezentat la control un permis de conducere fals.

În ziua de 12 martie a.c., în jurul orelor 16.30, la PTF Albiţa/I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova, Vadim C., cu cetăţenie dublă, română şi R. Moldova, în vârstă de 25 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere asemanator celor eliberate de autorităţile din R.Moldova pentru categoriile A, B, C, D, BE, CE şi DE.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, Vadim C. a declarat că deţine permis de conducere valabil pentru categoriile B şi C, dar pentru că permisul de conducere  nu-i dădea dreptul de a conduce pe drumurile publice un ansamblu de vehicule, a apelat la un conaţional, care în schimbul sumei de 400 euro, i-a procurat permisul de conducere prezentat la control fără ca acesta să participe la cursuri de legislaţie rutieră corespunzătoare pentru diferenţa de categorii auto.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui Vadim C. lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Lucrare penală pentru conducerea unui motociclu neînmatriculat

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, un cetăţean român care conducea un motociclu neînmatriculat.

În data de 12 martie a.c., pe timpul efectuării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Scânteieşti, un motociclu model April, fără număr de înmatriculare, condus de cetăţeanul român, Daniel O., în vârstă de 31 ani.

În urma verificărilor specifice efectuate poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că motociclul nu figurează ca fiind înmatriculat sau înregistrat.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

Arestaţi preventiv pentru furt calificat

Poliţiştii de investigaţii criminale au reţinut doi bărbaţi, din comuna Lieşti, judeţul Galaţi, prinşi în flagrant, în timp ce sustrăgeau bani dintr-o locuinţă. Instanţa a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

În dimineaţa de 10 martie a.c., I. Maricel, de 32 ani şi fratele său, I. Dumitru, de 22 ani, ambii din comuna Lieşti, judeţul Galaţi s-au deplasat în municipiul Bârlad cu un autoturism şi au rămas câteva ore în parcarea unui bloc. Apoi, au forţat uşa metalică de acces într-o locuinţă și au pătruns fără drept în apartamentul respectiv. Dintr-o ladă metalică au furat 56.000 lei şi 575 Euro. În momentul în care se pregăteau să părăsească locul faptei, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale i-au prins, imobilizat şi condus la sediul Poliţiei municipiului Bârlad. Poliţiştii au restituit persoanei vătămate banii furaţi de cei doi fraţi.

Din cercetări a rezultat faptul că autoturismul a fost condus până la locul faptei de I. Maricel, deși acesta nu posedă permis de conducere.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În baza probatoriului administrat, cei doi fraţi au fost reţinuţi de poliţiştii de investigaţii criminale şi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad şi a emis pe numele lui I. Maricel, mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, respectiv pe numele lui I. Dumitru mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Cei doi sunt cunoscuţi cu antecedente penale pentru infracțiuni de furt.

Un aspect important al prevenirii furturilor din locuinţe este reprezentat de necesitatea adaptării măsurilor de siguranţă la tipul de locuinţă şi la valorile care trebuie protejate.

CE TREBUIE SĂ FACEŢI DACĂ LOCUIŢI LA BLOC:

Intrarea în imobil

Ar fi recomandată montarea unui interfon la intrarea în scară. Asiguraţi-vă că aţi închis bine uşa, atunci când intraţi sau ieşiţi în/din imobil. De asemenea, dotaţi cu încuietori corespunzătoare uşile de la terase sau de la alte zone de acces, pe unde pot pătrunde infractorii. Nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute care sună la interfon, folosind diferite pretexte sau al celor care încearcă să intre odată cu dumneavoastră.

Uşa de acces în locuinţă

Ţineţi uşa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteţi acasă. Aceasta trebuie să fie confecţionată dintr-un material rezistent la solicitări mecanice, iar tocul să aibă o armătură metalică. Înlocuiţi rapid orice încuietoare devenită nefuncţională sau a cărei cheie aţi pierdut-o.

Ferestrele

Dacă locuiţi la parter, etajul 1 sau ultimul nivel, asiguraţi ferestrele prin montarea unor gratii metalice sau un sistem antiefracţie. Când părăsiţi locuinţa, chiar şi pentru scurt timp, închideţi toate ferestrele, inclusiv uşa de la balcon.

Vă recomandăm să nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii.

Nu uitaţi! Dacă plecaţi de acasă pentru mai multe zile nu dezbateţi acest lucru cu absolut toţi vecinii. Rugaţi un vecin de încredere să supravegheze şi locuinţa dumneavoastră şi să vă anunţe dacă observă ceva suspect

Leave a Comment