Google

Cronica neagră

Written on:august 1, 2016
Comments
Add One

cartuse netPoliţiştii de frontieră din P.T.F. Albiţa au depistat la controlul de frontieră un autoturism Kia Sorento căutat de autorităţile din Grecia. În ziua de 29 iulie a.c., în jurul orei 14.00, la P.T.F. Albiţa/ judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul român Daniel L., în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism marca Kia Sorento.  Existând suspiciuni cu privire la provenienţa autoturismului, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că autoturismul în cauză este semnalat ca fiind  de „bun căutat pentru confiscare”, alerta introdusă de autorităţile din Grecia la data de 22.08.2015. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în cauză cu suma de 6.300 euro, în luna aprilie a acestui an, de la o persoană fizică şi că nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul este cautat de autoritati sau implicat în vreun litigiu. In cauza sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 28.350 lei, a fost reţinut la sediul S.T.P.F. Vaslui în vederea continuării cercetărilor.

Permis de conducere polonez fals, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au depistat un tânăr român care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere polonez fals. În data de  31 iulie 2016, în jurul orei 21.15, în P.T.F. Stânca, judeţul Botoşani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, cetăţeanul român Petrişor A., în vârstă de 26 de ani, conducând un autotursim marca Seat, înmatriculat în România. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere polonez prezentat la controlul de frontieră, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total, iar persoana nu a obţinut niciodată dreptul legal de a conduce în Polonia. În legătură cu cele constatate, tânărul a declarat că în anul 2015, aflat în Polonia a obţinut permisul de conducere pentru toate categoriile de la un cetăţean polonez, contra sumei de 2.000 de euro. Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

Un gălăţean s-a ales cu o lucrare penală pentru lipsa permisului de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări pe numele unui gălăţean care a fost depistat în trafic conducând un autoturism fără a deţine permis de conducere. În data de 30 iulie a.c, în jurul orei 20.50 pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti a oprit în trafic pentru control, pe raza localităţii de frontieră Frumuşiţa, un autoturism marca Dacia, condus de gălăţeanul Marian G., în vârstă de 26 de ani. Cu ocazia efectuării controlului, tânărul nu a putut prezenta permisul de conducere.În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că, Marian G. nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie. Pe numele conducătorului auto, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

ATENŢIE  PE CINE PRIMITI ÎN CASĂ!

Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui avertizează cetăţenii să nu cadă în plasa infractorilor care oferă diverse servicii, iar după executarea lucrărilor solicită un preț mult mai mare pentru munca prestată decât cel stabilit înaintea începerii lucrării. La Poliția municipiului Bârlad există în lucru 2 dosare penale în care polițiștii efectuează cercetări urmare a sesizărilor primite din partea unor persoane care au relatat faptul că au fost victime ale infracțiunilor de tâlhărie comise de persoane necunoscute care le-au abordat pentru a-și oferi servicii de reparații la imobile. Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că infractorii merg în localitățile din mediul rural și urban și le propun proprietarilor montarea de burlane si/sau uluce la case. După ce „meșterii” au tocmit lucrarea pentru o sumă avantajoasă pentru „beneficiari”, la final aceștia se răzgândesc și solicită sume mult mai mari decât conveniseră inițial. Invocă fie dificultatea lucrării, fie faptul că prețul stabilit anterior era pentru metrul pătrat de lucrare și nu pentru întreaga lucrare. Dacă proprietarul încearcă să lămurească situația persoanele devin agresive adresând amenințări cu acte de violență. Plecând de la aceste cazuri,  poliţiştii le recomandă proprietarilor de imobile să manifeste prudenţă în relaţiile cu cei care le abordează pentru a le solicita sau pentru a le oferi diferite bunuri ori servicii. De multe ori, în spatele unor astfel de acţiuni se ascunde intenţia comiterii unei infracţiuni de furt sau tâlhărie. Pentru a nu deveni victima acestei categorii de infractori, poliţia vă recomandă: Nu primiți în gospodărie persoane necunoscute sau așa-ziși  „meșteri” pentru a vă efectua diferite lucrări, inclusiv montarea de burlane sau uluce la casă. Nu acceptați imediat o propunere ce pare tentantă. Când credeți că ați identificat o oportunitate, documentați-vă mai întâi pentru a lua o decizie corectă, în cunoştinţă de cauză. Nu vă încredeți în necunoscuți și nu le înmânați  bani până nu faceti  propriile verificări despre aceștia. Fiți suspicioși şi vigilenti. Dacă ceva este prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că te afli în vizorul unui infractor. Recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor solicitări care se încadrează în afara legii, reamintindu-le că indivizi lipsiţi de scrupule sunt în stare să conceapă infinite tipuri de mesaje sau promisiuni, prin intermediul cărora să intre facil în posesia unor sume de bani!

Patru incendii într-o oră

Pe 29 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea a patru incendii după cum urmează: La ora 1337 pentru stingera unui incendiu de depozit de furaje în municipiul Vaslui, pe strada Podul Înalt, unde se mai aflau și deșeuri de cauciuc – anvelope uzate care ardeau cu degajări mari de fum și gaze toxice. Se intervine pentru localizarea și lichidarea incendiului cu o autospecială de stins incendii cu apă și spumă și o autocisternă de transport apă de la Detașamentul de pompieri Vaslui. La ora 1337 pentru stingerea unui incendiu de furaje în localitatea Berezeni. Se intervine cu o autospecială de stins incendii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Berezeni și sunt ajutați de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Fălciu. La ora 1358 incendiu de locuință din localitatea Brăhășoaia a comunei Ștefan cel Mare. Se intervine cu o autospecială de stins incendii cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Vaslui. La ora 1413 incendiu de locuință în municipiul Bârlad pe strada Traian din cartierul Podeni, unde se intervine cu o autospecială de stins incendii cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Bârlad. La incendiile mai sus menţionate, nu s-au înregistrat victime, iar pagubele materiale au fost limitate la cele existente la momentul sosirii echipajelor de intervenţie.

ACŢIUNI PENTRU PREVENIREA EVAZIUNII FISCALE ÎN DOMENIUL MORĂRITULUI ȘI AL PANIFICAŢIE

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea și combaterea ilegalităţilor comise în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificaţie.

În urma verificărilor derulate în planul de acțiune ,,Vatra 2016”, în primele 6 luni ale acestui an, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au întocmit 17 dosare penale. Protejarea intereselor economice ale statului şi ale cetăţenilor, prin combaterea evaziunii fiscale în toate formele în care aceasta se manifestă, reprezintă priorităţi de acţiune pentru Poliţia Română. În acest context, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţiştii au continuat şi în acest an controalele, la nivel naţional, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul producerii, depozitării, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 iunie a.c., la nivelul județului Vaslui, în cadrul planului de acțiune Vatra 2016, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în domeniu, au efectuat controale atât la producătorii de produse de panificaţie, cât şi la cei care comercializează produsele finite către populaţie. 152  de unități de morărit, panificație, distribuție și  comercializare au fost verificate în această perioadă, fiind vizată legalitatea operaţiunilor comerciale înscrise în documente şi a modului de evidenţiere şi declarare a veniturilor realizate. De asemenea, poliţiştii au verificat 466 de mijloace de transport, acţionând în microfiltre rutiere pentru a verifica legalitatea mărfurilor transportate și a documentelor de însoţitoare, iar în baza acestora, și societăţile implicate în circuitul comercial. În urma controalelor, poliţiştii au întocmit 17 dosare penale,  în 7 dintre acestea fiind efectuate cercetări în baza prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. De asemenea, pentru neregulile de natură contravențională constatate, au fost aplicate 490 de sancţiuni, în valoare de peste 496.000 de lei. Polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 22.425 de lei.Poliţia Română continuă activităţile de prevenire a fraudelor fiscale care afectează atât veniturile bugetare, cât şi mediul concurenţial, pentru asigurarea stabilităţii şi competitivităţii mediului de afaceri și a pieţei muncii.

100 cartuşe de tir descoperite la P.T.F. Sculeni

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași  a descoperit, ascunse în bagajele unui cetăean român, 100 cartuşe de tir, calibrul 5,6 mm. În data de 29 iulie a.c., în jurul orei 05.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei  Sculeni, pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Ion S., în vârstă de 31 ani, călătorind ca pasager într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova, care efectua o cursă regulată pe ruta Chişinău – Braşov. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit în bagajele bărbatului, în două cutii de carton, 100 cartuşe de tir, calibrul 5,6 mm. Bărbatul a declarat că a cumpărat cele două cutii cu cartuşe de la o persoană din municipiul Chişinău, plătind pentru acestea suma de 100 de lei moldovenesti, cu intenţia de a le folosi la tragerea cu arma de tir. În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Substanţe interzise descoperite la P.T.F. Galaţi-rutier

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier au descoperit, ascunse în bagajele personale ale unui cetăţean bulgar, mai multe substanţe anabolizante (comprimate şi fiole), toate fiind cuprinse în lista substanţelor interzise. În data de 28 iulie a.c., în jurul orei 17.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier, pentru a intra în ţară, cetăţeanul bulgar Georgievich G., în vârstă de 38 ani, conducând un microbuz marca Mercedes. În urma controlului de frontieră efectuat, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunse în bagajele personale ale bărbatului mai multe substanţe anabolizante (360 comprimate CLENBUTEROL, 2 fiole GHRP, 2 fiole HGH, 3 fiole CJC295, 2 fiole MELANOTAN II, 2 fiole TB500 şi o fiolă IPAMORELIN), toate fiind incluse în lista substanţelor interzise. Conform prevederilor legale a fost luată măsura confiscării substanţelor interzise în vederea continuării cercetărilor şi sancţionarea contravenţională a persoanei cu amendă în valoare de 35.000 lei.

REŢINUT PENTRU INFRACŢIUNEA DE TÂLHĂRIE

Polițiștii au reținut pentru 24 ore, un tânăr de 17 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie, faptă comisă pe raza localității de domiciliu. Acesta a fost prezentat la parchet cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Polițiștii Secției 2 de Poliție Rurală Vaslui au efectuat cercetări într-un dosar de cercetare penală întocmit în urma unei plângeri primite de la un bărbat, în vârstă de 81 ani, din comuna Tăcuta. Acesta ne-a sesizat cu privire la faptul că în seara de 26 iulie a.c., în timp ce se deplasa către locuință, un tânăr i-a smuls o sacoșă în care avea produse alimentare. Poliţiştii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind L.Alexandru, de 17 ani, din comuna Tăcuta, acesta fiind condus pentru audieri la Poliția municipiului Vaslui. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe tânăr și l-au prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

PENTRU A NU CĂDEA  VICTIMĂ TÂLHARILOR, POLIŢIŞTII VĂ SFĂTUIESC:

Luaţi-vă măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Cea mai bună armă de apărare în cazul unui atac este strigătul. Dacă sunteţi agresaţi, bătuţi sau tâlhăriţi pe stradă, strigaţi cât mai tare după ajutor. Procedând astfel alertaţi persoanele din jur, iar agresorii vor fugi. Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi imediat poliţia; sporiţi astfel şansele de identificare, prindere şi pedepsire a agresorului.

BANI ȘI DOCUMENTE RECUPERATE CU AJUTORUL CETĂȚENILOR

Pe 28 iulie, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui s-au prezentat domnul Dorel Petrilă, în vârstă de 44 de ani, din comuna Pungești și soția sa, care au predat poliţiştilor un portofel în care se aflau acte, carduri bancare și suma de 346 lei.  Domnul Petrilă a afirmat că în timp ce se afla în centrul municipiului Vaslui a observat că dintr-un autovehicul a căzut un portofel. A încercat să anunțe conducătorul auto, însă acesta se îndepărtase de zona respectivă. Pe baza documentelor găsite, polițiștii au stabilit faptul că bunurile aparţin unui bărbat din comuna Miclești. Acesta a fost invitat la Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, unde i-au fost predate documentele şi banii. De remarcat şi apreciat este atitudinea familiei Petrilă care a avut ca rezultat recuperarea în scurt timp, de către proprietar, a bunurilor pierdute.  Polițiștii le-au transmis mulţumiri pentru gestul lor şi pentru simţul civic de care au dat dovadă, considerând că aceștia merită din plin aprecierile noastre, fiind un exemplu demn de urmat de către toţi cetățenii.

Peste un milion cinci sute de persoane au tranzitat frontiera de est a României de la începutul sezonului estival

În perioada iunie-iulie 2016, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu R. Moldova au fost înregistrate aproximativ 1.600.000 de treceri persoane, din care 780.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 800.000 pe sensul de intrare în ţară. În aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost înregistrate 1.300.000 de treceri persoane, constatandu-se o creştere cu 23 %. Cele mai tranzitate puncte au fost Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa (490.000 treceri) şi Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni (400.000 treceri). Aceste valori de trafic sunt determinte de numărul mare de cetăţeni din Republica Moldova care îşi petrec vacanţele în afara graniţelor ţării de origine, de cei care se întorc de la muncă din state ale Uniunii Europene sau sunt cursanţi ai unor instituţii de învăţământ din România şi se deplasează la domiciliu în vacanţă. În acelaşi timp creşterea valorilor de trafic, se datorează faptului că începând cu luna iunie a anului 2015 cetăţenii Uniunii Europene pot circula în Republica Moldova doar cu cartea de identitate. Încă de la începutul sezonului estival, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a dispus măsuri de suplimentare a personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisa de infrastructura fiecărui punct. De asemenea, a fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinând cont că în această perioadă sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera. În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere ale frontierei şi în zona de competenţă.

Recomandări:

Până la încheierea perioadei estivale, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi recomandă, în continuare, participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

 Puncte de frontieră existente pe frontiera româno-moldoveană:

Pe raza jud. Galaţi avem următoarele puncte de trecere a frontierei: PTF Oancea   (rutier) – corespondent Cahul- R. Moldova; PTF Galaţi (rutier)  – corespondent Giurgiuleşti- R. Moldova.

Pe raza jud. Iaşi avem urmatoarele puncte de trecere a frontierei: PTF Sculeni (rutier) – corespondent Sculeni – R. Moldova; PTF Iaşi – feroviar – Ungheni.

Pe raza jud. Botosani avem urmatoarele puncte de trecere a frontierei: PTF Stânca (rutier) – corespondent Costeşti – R. Moldova; PTF Rădăuţi Prut (rutier)– corespondent Lipcani- R. Moldova.

Pe raza jud. Vaslui avem urmatoarele puncte de trecere a frontierei: PTF Albita (rutier) – corespondent Leuseni – R.Moldova.

Reamintim că, pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, a fost dezvoltată o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat. De asemenea, aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps şi accesând tab-ul „navigare” se pot configura trasee spre un anumit punct de trecere al frontierei. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Verificări sistematice la frontieră

Reamintim că, începând cu luna noiembrie 2015, Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere ale frontierei, efectuează verificări sistematice cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale. Scopul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe. În acest sens, apelăm la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi că depunem toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetăţenilor şi fluenţa traficului de călători.

Condiţii călătorie minori

Având în vedere faptul că, în perioada vacanţei de vară, mulţi copii călătoresc în afara graniţelor ţării, precum şi faptul că încă se întâlnesc situaţii în care prevederile legale nu sunt cunoscute, reamintim condiţiile privind călătoria cetăţenilor români minori în străinătate: Legea 248/2005 prevede faptul ca aceştia pot ieşi din ţară în aceleaşi condiţii ca şi persoanele adulte, în baza unui document de călătorie valabil – paşaport sau carte de identitate (minorii peste 14 ani) – numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră şi cu acordul părinţilor. Poliţiştii de frontieră vor permite ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai în următoarele cazuri: în situaţia în care călătoresc în străinătate însoţiţi de ambii părinţi; în situaţia în care călătoresc împreună cu unul dintre părinţi, numai dacă părintele însoţitor prezintă o declaraţie a celuilalt părinte sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte; În cazul părinţilor divorţaţi, chiar dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă însă cei doi părinţi exercită în comun autoritatea părintească, acesta trebuie să prezinte acordul autentificat al celuilalt părinte cu privire la ieşirea din ţară. în situaţia în care sunt însoţiţi de o altă persoană fizică majoră numai dacă persoana însoţitoare prezintă pe lângă cazierul judiciar o declaraţie: a ambilor părinţi, a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal. Prin reprezentant legal se înţelege persoana desemnată, potrivit legii, să exercite drepturile şi să îndeplinească obligaţiile părinteşti faţă de minor. Poate avea calitatea de însoţitor şi o persoană anume desemnată din cadrul unei societăţi comerciale autorizate, în condiţiile legii, să desfăşoare activităţi de transport internaţional de persoane. Declaraţia trebuie să cuprindă şi următoarele menţiuni:  scopul deplasării, ruta urmată până în statul de destinaţie, în cazul în care minorul urmează să rămână în statul de destinaţie, trebuie menţionată persoana căreia urmează a-i fi încredinţat minorul sau dacă urmează să se întoarcă, trebuie sa fie precizat însoţitorul. 021.9590 – număr unic de apel al Poliţiei de Frontieră Române. Reamintim că numărul unic de informare al Poliţiei de Frontieră Române, pe întreg teritoriul ţării, este 021.9590. Acest serviciu funcţionează non-stop, persoanele interesate putând primi informaţii utile privind trecerea frontierei de stat, respectiv documentele necesare, condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare în funcţie de scopul călătoriei etc. Totodată, apelând numărul 021.9590, cetăţenii pot semnala incidente survenite în traficul transfrontalier, înregistrarea unor fapte care aduc atingere imaginii instituţiei şi implicit calităţii de funcţionar public cu statut special etc.

Leave a Comment