Google

Cronica neagră

Written on:iunie 26, 2016
Comments
Add One

accident masina stricataPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași au depistat un cetăţean român care a prezentat la control, pentru autoturismul pe care îl conducea, un talon care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice fals. În data de 23 iunie a.c., în jurul orei 00.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul român Alexandru B., în vârstă de 25 ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Bulgaria.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea talonului care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals, iar autoturismul nu are efectuată inspecţia tehnică periodică. Ca urmare a celor constatate, bărbatul a declarat că în luna octombrie a anului trecut a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român din judeţul Iaşi, moment în care a intrat şi în posesia documentelor autoturismului şi nu are cunoştinţă despre cele constatate de către polițiștii de frontieră. În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Carte de identitate falsă descoperită de poliţiştii de frontieră vasluieni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat un cetăţean român care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate falsă. În ziua de 23 iunie a.c., în jurul orei 04.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, în calitate de pasager într-un autocar înmatriculat în România, cetăţeanul român Bogdan B., în vârstă de 40 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea cărţii de identitate prezentate la controlul de frontieră, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Cu privire la cele constatate, Bogdan B. a declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că documentul prezentat este fals sau falsificat. Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

I.T.P. fals descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat un cetăţean român care a prezentat la controlul de frontieră un I.T.P. fals pentru autoturismul pe care îl conducea. În data de 23 iunie a.c., în jurul orei 14.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român Andrei C., în vârstă de 44 de ani, care conducea un autoturism marca Ford Focus, înmatriculat în România. La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea stiker-ului care atesta efectuarea inspecţiei tehnice periodice pentru autoturism, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că autoturismul în cauză nu are inspecţie tehnică periodică efectuată, aceasta fiind expirată din data de 24.03.2016 şi că documentul prezentat la controlul de frontieră este fals. Cu privire la cele constatate, Andrei C. a declarat că nu are cunoştinţă că documentul în cauză este fals sau falsificat. În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

RAZIE DESFĂȘURATĂ ÎN MUNICIPIUL BÂRLAD

Ieri, pe raza municipiului Bârlad a fost desfășurată o razie de către polițiști și jandarmi, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, prin prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală sau contravenţională. În ziua de 23.06.2016, polițiști din cadrul Poliției municipiului Bârlad, elevi ai Școlii de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui și polițiști locali au acționat pe raza municipiului Bârlad pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.   S-a urmărit identificarea persoanelor care comit fapte contrare legii, depistarea celor care încalcă normele legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, precum şi prevenirea activităţilor comerciale ilicite şi depistarea persoanelor care nu respectă legislaţia în domeniul privind comercializarea produselor din tutun. Pe parcursul desfăşurării raziei au fost verificaţi 26 agenţi economici, fiind constatate 4 infracţiuni, din care 3 în baza prevederilor Legii 86/2006 privind Codul Vamal și 1 la Legea 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Pentru 16 persoane care au săvârşit fapte de natură contravenţională au fost luate măsuri de sancţionare, astfel: 7 dintre sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 4 pentru încălcări ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și 5 în baza altor acte normative.

NERESPECTAREA NORMELOR RUTIERE A CONDUS LA PRODUCEREA A DOUĂ ACCIDENTE DE CIRCULAȚIE

Pe 24 iunie, pe raza județului Vaslui s-au produs două accidente de circulație care au avut drept cauze neacordarea de prioritate și neasigurarea la schimbarea direcției de mers.

În dimineața zilei de 24 iunie, la numărul de urgență 112, am fost sesizați despre producerea unui accident de circulație pe D.N. 2F, pe raza comunei Poienești. Polițiștii Serviciului Rutier au efectuat cercetări la locul producerii accidentului și au stabilit faptul că G. Mărioara, în vârstă de 48 ani, din municipiul Vaslui conducea un autovehicul pe D.J. 245. La intersecția cu D.N. 2F nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, condus de M. Constantin, de 64 ani, din județul Argeș, din direcția Ivănești către Vaslui, intrând în coliziune cu acesta. Din accident a rezultat vătămarea corporală a lui M. Constantin și a unei femei, în vârstă de 60 ani, pasageră în al doilea autovehicul. Cei doi au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde au fost diagnosticați cu „policontuzii”, respectiv „fractură claviculă”. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, iar rezultatele au arătat că nu au consumat băuturi alcoolice.

În aceeași zi, la numărul de urgență 112 a fost primită o sesizare cu privire la producerea unui accident de circulație pe D.N. 24 B, între localitățile Târzii și Oltenești. Cercetările la fața locului au fost efectuate de polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene, Postului de Poliție Oltenești și specialiștii criminaliști. T. Laurențiu, în vârstă de 60 ani, din municipiul Vaslui a condus un autovehicul, având direcția de deplasare Crasna către municipiul Huși. La un moment dat a efectuat manevra de schimbare a direcției de deplasare către stânga, fără a se asigura, intrând în coliziune cu un alt autovehicul, condus în mod regulamentar din sens opus de G. Gheorghe, de 40 ani, din comuna Oltenești. Cei doi conducători auto, precum și 4 pasageri din cele două autovehicule (două femei în vârstă de 60 ani, respectiv 55 ani și doi tineri, de 18, respectiv 16 ani) au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Vaslui și Spitalul municipal Huși. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Pentru a preveni implicarea în astfel de evenimente, poliţia recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte întocmai normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule! Totodată, Poliţia Rutieră le reaminteşte conducătorilor auto să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului, să ruleze cu viteză redusă adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră  numai după o temeinică asigurare.

REȚINUȚI PENTRU VIOL, LIPSIRE DE LIBERTATE ÎN MOD ILEGAL ȘI FAVORIZAEA FĂPTUITORULUI

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au probat activitatea infracțională a doi bărbați, B. Cristian, în vârstă de 24 ani și G. Marian, de 49 ani, ambii din municipiul Bârlad. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și lipsire de libertate în mod ilegal, respectiv tentativă la infracțiunea de viol și complicitate la infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal. Faptele au fost săvârșite în luna mai 2015, în apartamentul aparținând lui G. Marian, din municipiul Bârlad, iar victima este o minoră în vârstă de 17 ani. În aceeași cauză s-a extins urmărirea penală față de un alt bărbat, în vârstă de 37 ani, din municipiul Bârlad, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, constând în aceea că în calitate de psiholog a întocmit un raport de expertiză psihologică victimei, în scopul de a îngreuna cercetările în dosarul penal întocmit în cauză. În baza probatoriului administrat, polițiștii de investigații criminale au dispus reținerea celor trei persoane, acestea fiind prezentate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă. Împotriva lui B. Cristian, instanța a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 zile, față de G. Marian a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile, iar față de a treia persoană s-a dispus cercetarea în stare de libertate.

CONDUCĂTOR AUTO IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT, IDENTIFICAT DE POLIȚIȘTI

Polițiștii Biroului Rutier Vaslui au identificat conducătorul auto implicat    într-un accident de circulaţie pe raza municipiului Vaslui, în noaptea de 21/22.06.2016. Sesizarea a fost primită la Poliţia municipiului Vaslui în noaptea respectivă, cu privire la faptul că pe strada Plopilor, din suburbia Brodoc a municipiului Vaslui s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unui pieton, iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului. În timp ce un tânăr, în vârstă de 20 ani, din municipiul Vaslui, se deplasa pe strada Plopilor, a fost acroșat cu oglinda dreapta  a unui autovehicul care circula pe direcţia Brodoc către Rediu. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea polițiștilor. În urma investigațiilor efectuate, polițiști Biroului Rutier Vaslui au identificat conducătorul auto ca fiind P. Marinel, în vârstă de 22 ani, din comuna Miclești. Acesta este cercetat de polițiști pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Obligații în caz de accident

Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei. Orice persoană care este implicată sau are cunoştinţă de producerea unui accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, precum şi în situaţia în care în eveniment este implicat un vehicul care transportă mărfuri periculoase este obligată să anunţe de îndată poliţia şi să apeleze numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, existent în reţelele de telefonie din România. Este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul. Conducătorului de autovehicul implicat într-un accident de circulaţie, îi este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.

REȚINUȚI PENTRU INFRACȚIUNI CU VIOLENȚĂ

Polițiștii de investigații criminale au reținut doi tineri din municipiul Huși care au săvârșit infracțiuni cu violență asupra unei persoane aflate într-o stație destinată autovehiculelor pentru transportul în comun. În noaptea de 15/16.06.2016, Poliția municipiului Huși a fost sesizată de către un tânăr, în vârstă de 21 ani, din municipiul Huși, cu privire la faptul că a fost lovit de două persoane, în timp ce se afla pe stradă. Din cercetările efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Huși a rezultat faptul că în seara de 15.06.2016, tânărul se afla, alături de alte persoane, pe strada Calea Basarabiei, din municipiul Huși, în stația destinată autovehiculelor pentru transportul în comun. La un moment dat, în zona respectivă au venit C. Valeriu, de 25 ani și C. Ioan, de 28 ani, ambii din municipiul Huși. Cei doi au lovit tânărul, în vârstă de 21 ani, având pe mâini obiecte contondente. Ulterior, deși victima căzuse, tinerii au continuat să o lovească cu pumnii și picioarele și au solicitat martorilor să nu intervină. Tânărul a fost preluat de un echipaj al ambulanței și transportat la Spitalul municipal Huși, unde a fost diagnosticat cu „traumatism cerebral, plagă contuză regiunea parietală dreapta prin agresiune”. În baza probatoriului administrat, polițiștii i-au reținut pe C. Valeriu și         C. Ioan pentru 24 ore, fiind prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși cu propunerea de arestare preventivă. Aceștia sunt persoane cunoscute cu antecedente penale pentru comiterea de infracțiuni cu violență. Față de cei doi s-a dispus cercetarea în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Leave a Comment