Google

Cronica neagră

Written on:iunie 14, 2016
Comments
Add One

arme netPolițiștii au identificat un bărbat, în vârstă de 21 ani, din comuna Dragomirești, care a sustras un autovehicul și l-a condus pe un drum județean, fără a poseda permis de conducere. Polițiștii Postului de Poliție Dragomirești au fost sesizați de către un bărbat, în vârsta de 54 ani, din localitatea Doagele, comuna Dragomirești, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras autovehiculul ce fusese parcat în fața porții de acces în locuință. Pe timpul cercetărilor, autovehiculul a fost găsit abandonat, la aproximativ 3 km de locul în care fusese parcat, pe D.J. 241 C Dragomirești – Doagele, în afara părții carosabile, cu avarii în partea din față și partea lateral stânga. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că L. Vasilică, de 21 ani, din satul Poiana Pietrei, comuna Dragomirești, este persoana bănuită de comiterea infracțiunii de furt. Tânărul a sustras cheile autovehiculului din locuință, a condus pe D.J. 241 C, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile. Din verificările efectuate în baza de date privind conducătorii auto, polițiștii au stabilit faptul că L. Vasilică nu posedă permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal, tânărul fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Pentru a preveni furturile de autoturisme:

La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva SECUNDE. Dacă obişnuiţi să parcaţi autoturismul în curte sau garaj, nu lăsaţi cheile în contact atunci când coborâţi pentru deschiderea porţilor. Certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului NU trebuie păstrate în acesta. În cazul unui furt, asigurătorul CASCO nu vă despăgubeşte dacă nu prezentaţi cele două documente în original şi ambele chei ale autoturismului. Parcaţi autoturismul astfel încât să fie vizibil din locuinţa dumneavoastră şi pe cât posibil în locuri iluminate şi cât mai circulate. Montaţi un sistem de alarmă antifurt, de cele mai multe ori costă mai puţin decât paguba suferită în urma unui furt. Schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului, dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile acestuia. Montarea unui sistem GPS în locuri ascunse din autoturism poate ajuta la localizarea maşinii în cazul în care aceasta este sustrasă. Sistemul trebuie să fie monitorizat de o firmă de specialitate, iar în cazul în care autoturismul a fost sustras apelaţi Poliţia pentru localizare şi deplasare în zona în care se află acesta. Utilizarea marcajelor permanente de tip lac ultraviolet şi gravura în sticlă descurajează hoţii. Acestea se pot face atât la vedere, pe geamuri şi portiere, dar şi în locuri ascunse, cunoscute doar de proprietar.

A cazut a doua oara

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora – I.T.P.F. Iaşi au depistat in trafic, la volanul unui autoturism, un cetăţean roman care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere bulgăresc fals. Bărbatul mai fusese depistat de poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector, anul trecut, cu un permis de conducere moldovenesc fals. In data de 13 iunie a.c., in jurul orei 08.30 poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora, pe timpul executării unei misiuni specifice, de supraveghere şi control pe raza localităţii de frontieră Osoi, au efectuat semnalul regulamentar pentru oprirea unui autoturism marca Skoda Felicia Combi, inmatriculat in Romania. Lucrătorii noştri au procedat la legitimarea conducătorului autoturismului, stabilind că acesta este cetăţeanul roman Costel P., in varstă de 40 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi, care in luna decembrie a anului trecut a prezentat la control un permis de conducere moldovenesc fals. Şi de această dată, poliţiştii de frontieră i-au solicitat conducătorului auto să prezinte la control permisul de conducere. Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere bulgăresc prezentat, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că documentul in cauză nu indeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total. Totodată poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că bărbatul nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce autovehicule. Poliţiştii de frontieră efectuează in cauză cercetări sub aspectul săvarşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis, fals material in inscrisuri oficiale şi uz de fals.

Furt prevenit de un poliţist de frontieră botoşănean, aflat in timpul liber

Un poliţist de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, care se afla in timpul liber, a observat şi reţinut o tanără in momentul in care aceasta incerca să-i sustragă unei persoane in varstă o sumă de bani din borsetă. La sfarşitul săptămanii trecute, un poliţist de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, aflat in timpul liber in Piaţa agroalimentară din municipiul Botoşani, a observat o tanără care incerca să sustragă din borseta unei persoane in varstă o sumă de bani.

Acţionand cu operativitate, poliţistul de frontieră a reuşit să impiedice săvarşirea furtului, după care a anunţat poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani, care au preluat-o pe tanăra, in varstă de 35 ani, domiciliată pe raza judeţului Botoşani, in vederea continuării cercetărilor. Conducerea Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi l-a felicitat pe poliţistul de frontieră pentru gestul său, apreciind că o astfel de atitudine trebuie să caracterizeze fiecare lucrător din cadrul instituţiei.

La volanul unui autoturism deşi consumase băuturi alcoolice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat in trafic un cetăţean roman care conducea un autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice. In data de 13 iunie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, pe timpul executării unei misiuni specifice, de supraveghere şi control in zona de competenţă, au oprit in trafic, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Băleni, un autoturism marca Volskwagen Passat, condus de gălăţeanul Ionuţ P., in varstă de 25 ani. Pe timpul controlului efectuat lucrătorii noştri au constatat că tanărul emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost condus la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi pentru a fi testat alcoolscopic, rezultand o alcoolemie de 0,41 mg/l in aerul expirat. In conformitate cu prevederile legale in vigoare s-a procedat la conducerea şoferului la o unitate spitalicească din municipiul Galaţi in vederea  prelevării probelor biologice pentru stabilirea concentraţiei de alcool in sange. Poliţiştii de frontieră efectueaza cercetari sub apectul săvarşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o imbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur in sange.

Autovehicul căutat in Italia, descoperit la P.T.F. Albiţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit un autovehicul marca Iveco ce figura in bazele de date ca fiind declarat bun căutat pentru confiscare de autorităţile din Italia. In data de 11 iunie a.c., in jurul orei 10.40, in Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetăţeanul roman Eugen I., in varstă de 55 de ani, domiciliat pe raza municipiului Bucureşti, care conducea un autovehicul marca Iveco, inmatriculat in Italia. Existand suspiciuni cu privire la provenienţa autovehicului, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că mijlocul de transport figurează in bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia, din martie 2016. Cu privire la aspectele constatate, persoana in cauză a declarat că in luna iunie 2015 a inchiriat mijlocul de transport de la un cetăţean italian şi nu avea cunoştinţă despre faptul că ar fi căutat de autorităţi. In cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetari sub aspectul săvarşirii infracţiunii de furt, iar autoturismul, in valoare de 40.000 lei, a fost indisponibilizat  in vederea continuării cercetărilor.

Depistat la volanul unui autoturism deşi consumase băuturi alcoolice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora – I.T.P.F. Iaşi au depistat in trafic, la volanul unui autoturism, un tanăr care consumase băuturi alcoolice şi a refuzat recoltarea probelor biologice. In data de 10 iunie a.c., in jurul orei 20.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora, pe timpul executării unei misiuni specifice, de supraveghere şi control pe raza localităţii de frontieră Osoi, au efectuat semnalul regulamentar pentru oprirea unui autoturism marca Opel Zafira, inmatriculat in Romania. In momentul in care şoferului i s-a solicitat să prezinte documentele la control, lucrătorii noştri au constatat că acesta  emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care  a fost condus la sediul Poliţiei Rutiere Iaşi, pentru a fi testat alcoolscopic, rezultand o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool in aerul expirat. Persoana in cauză, identificată de  lucrătorii noştri ca fiind Marius B., cetăţean roman, in varstă de 32 de ani, a refuzat categoric deplasarea la o unitate medicală in vederea recoltării probelor biologice. In cauză a fost intocmită lucrare penală pentru săvarşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Ţigări de contrabandă de aproximativ 5000 lei depistate in P.T.F. Rădăuţi Prut

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut impreună cu lucrătorii vamali au descoperit 8160 ţigarete de contrabandă ascunse in bara din spate şi in portierele unui autoturism marca Seat. In data de 12 iunie a.c., in jurul orei 14.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in ţară, cetăţeanul roman Gigel B., in varstă de 44 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, conducand un autoturism marca Seat, inmatriculat in Romania. Pentru valorificarea unor informaţii poliţiştii de frontieră au inaintat lucrătorilor vamali adresă de control amănunţit asupra mijlocului de transport, in urma căruia echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit ascunsă in bara din spate şi in portierele autoturismului, cantitatea de 8.160 ţigarete marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova. Conform reglementărilor legale in vigoare, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor, in valoare totală de 4.590 lei, in vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă  in valoare de 5000 lei.

Tutun aromatizat pentru narghilea, confiscat la P.T.F. Albiţa

In P.T.F. Albiţa, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit intr-un autocar, ascunse intr-un compartimet pentru bagaje, 100 Kg de tutun aromatizat pentru narghilea. In ziua de 8 iunie a.c., in jurul orei 03.00, la P.T.F. Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra in ţară, cetăţeanul roman Pavel R., in varstă de 41 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi, conducand un autocar marca Setra, inmatriculat in Romania. In baza profilului de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali  a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel,  intr-un compartiment pentru bagaje aflat in spatele uşii de intrare in autocar, au fost descoperite ascunse, in scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 100 de pungi care contineau tutun aromatizat pentru narghilea, avand o greutate totală de 100 Kg. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor descoperite, in valoare de 9.200 lei şi sancţionarea contravenţională a persoanei cu amendă in valoare de 5.000 lei.

Autoturism căutat in Belgia, descoperit la P.T.F. Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit un autoturism marca BMW X5 ce figura in bazele de date ca fiind declarat furat din Belgia. In data de 07 iunie a.c., in jurul orei 15.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul roman Mihai M., in varstă de 41 de ani, domiciliat pe raza judeţului Bistriţa Năsăud, care conducea un autoturism marca BMW X5, an de fabricaţie 2012.  Existand suspiciuni cu privire la provenienţa autoturismului, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că mijlocul de transport figurează in bazele de date ca fiind declarat furat de autorităţile din Belgia. Cu privire la aspectele constatate, persoana in cauză a declarat că in luna iulie 2015 a primit autoturismul de la un conaţional şi nu avea cunoştinţă despre faptul că ar fi căutat de autorităţi. In cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetari sub aspectul săvarşirii infracţiunii de furt, iar autoturismul, in valoare de 140.065  lei, a fost indisponibilizat  in vederea continuării cercetărilor.

CERCETAT DE POLIȚIȘTII PENTRU SĂVÂRȘIREA INFRACȚIUNILOR DE TÂLHĂRIE ȘI FURT

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Huși au probat activitatea infracțională a unui  bărbat, de 46 de ani, domiciliat în municipiul Huși, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie, faptă săvârșită pe raza municipiului Huși. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Huși l-au reținut pentru 24 ore pe C. Daniel, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Huși acesta fiind bănuit de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie, faptă săvârșită într-un magazin din municipiul Huși. Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că în după-amiaza de  09 iunie a.c., bărbatul a pătruns prin efracție într-un magazin din municipiul Huși  și a sustras dintr-un sertar suma de 356 lei. Fapta a fost văzută de un bărbat, aflat într-o unitate publică din vecinătate, care a intervenit imediat. În acest moment, C. Daniel, pentru a-și asigura scăparea, a folosit violența asupra acestuia, însă bărbatul a reușit să-l imobilizeze și a solicitat intervenția poliției. Suma sustrasă a fost restituită persoanei vătămate, iar C. Daniel a fost condus la sediul Poliției municipale Huși pentru audieri. C. Daniel este cercetat și într-un alt dosar penal întocmit de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Huși pentru comiterea infracțiunii de furt. În ziua de 01.06.2016, acesta a pătruns în locuința unei femei, în vârstă de 73 ani, din municipiul Huși și a sustras un laptop. Recent, C. Daniel a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, iar ulterior la Judecătoria Huși cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 30 zile.

ARME NELETALE DEȚINUTE ILEGAL, RIDICATE DE POLIȚIȘTI

Polițiștii specializați în arme, muniții și substanțe periculoase au ridicat trei arme neletale supuse autorizării, deținute în mod ilegal de doi bărbați, din comuna Tutova. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor. În ziua de 11 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase și Postului de Poliție Tutova, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat două percheziții domiciliare pe raza localității Bădeana, comuna Tutova acționând pentru combaterea infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor. De la locuințele a doi bărbați, în vârstă de 31 de ani, respectiv de 35 de ani, polițiștii au ridicat trei arme neletale supuse autorizării (două pistoale și o pușcă cu aer comprimat) și 1005 diaboluri din plumb, bunuri deținute contrar prevederilor legale. De asemenea, au fost găsite și mai multe tipuri de plante și substanțe  susceptibile a avea efect halucinogen, în acest caz cercetările fiind preluate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui. Armele și diabolurile au fost ridicate de polițiști în vederea efectuării de  cercetări în dosarul penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor. În conformitate cu prevederile Codului Penal, deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

ALEGE VIAŢA! FĂRĂ ALCOOL LA VOLAN!

La sfârșit de săptămână, Serviciul Rutier Vaslui a coordonat, la nivel județean, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma activităţilor de control, au fost constatate 4 fapte penale, din care 3 infracțiuni de conducere a unui autovehicul de către o persoană cu alcoolemie peste limita legală şi au fost întocmite tot atâtea dosare penale. De asemenea, poliţiştii au constatat 6 contravenţii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, permisele celor depistaţi. Poliţia Română atrage atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie. Polițiști din cadrul Biroului Rutier Bârlad au oprit în trafic pe C. Marius, de  28 ani, din municipiul Bârlad. Acesta conducea un autoturism pe D.J. 243, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Testare tânărului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aer expirat. C. Marius a fost condus la Spitalul municipal de Urgență Bârlad unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Ion, de 61 ani, din comuna Muntenii de Sus a fost identificat de către poliţiştii Serviciului Rutier în timp ce conducea un tractor pe D.J. 244 K, pe raza localității Muntenii de Sus, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării alcoolscopice, a rezultat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe D.J. 245 A, pe raza comunei Muntenii de Jos, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat pe B. Mihai, în vârstă de 58 ani, domiciliat în municipiul Vaslui, care se afla la volanul unui autovehicul, deşi anterior consumase băuturi alcoolice. Poliţiştii i-au solicitat bărbatului să efectueze testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul obţinut fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cele trei cauze sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin.1 din Codul Penal, motiv pentru care poliţiştii au întocmit pe numele conducătorilor auto dosare penale.

EXAMENUL NAȚIONAL DE BACALAUREAT, ÎN SIGURANŢĂ

Polițiștii acționează suplimentar, pentru desfăşurarea în condiții de liniște și siguranță a examenului național de Bacalaureat. Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, șeful Poliției Române, chestorul de poliție Bogdan Despescu, în baza planului de măsuri aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a dispus suplimentarea dispozitivului curent care acționează pentru liniștea și siguranța comunității. Astfel, pe durata examenului național de Bacalaureat, 45 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui vor acționa, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren. Efectivele suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ sunt alcătuite din poliţişti de la structurile de ordine publică și poliție rutieră. Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, cele peste 30 de centre de examinare din județul Vaslui sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor. De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor. Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât examenul național de Bacalaureat să se desfășoare în condiții de normalitate.

Talharita ziua in amiaza mare

Polițiștii efectuează cercetări cu privire la o infracțiune de tâlhărie comisă în ziua de 27.05.2016 pe raza municipiului Vaslui, victimă fiind o femeie în vârstă de 29 ani. În timp ce se afla în scara blocului un tânăr i-a solicitat femeii detalii dacă o persoană locuiește în  blocul respectiv. Apoi tânărul i-a cerut o cană cu apă și a însoțit femeia până în apropierea ușii de acces în locuință. Ulterior a lovit-o și i-a sustras cerceii din aur, un fragment dintr-un lanț din aur și portofelul în care avea acte și bani. Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit faptul că persoana care a comis această faptă este un tânăr, în vârstă de aproximativ 20 ani, înălțime aproximativ 1,70 m, tuns scurt, cu un tatuaj pe brațul stâng. La momentul comiterii faptei purta un hanorac cu glugă de culoare neagră cu un înscris alb în zona pieptului, blue-jeans de culoare neagră și adidași de culoare neagră.

Peste 4.000 de ţigarete descoperite în roata de rezervă a unui autoturism,

cu ajutorul câinelui poliţist Omu

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier împreună cu inspectori vamali au descoperit, cu ajutorul câinelui poliţist Omu, 4.400 de ţigarete ascunse în roata de rezervă a unui autoturism, condus de un bărbat cu dublă cetăţenie. Pe 10 iunie, în jurul orei 05.40 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism marca Audi, Vladimir B., în vârstă de 35 ani, cu dublă cetăţenie româno-moldovenească. Pe timpul controlului, câinele poliţist Omu, specializat în detectarea tutunului, a simţit prezenţa mirosului specific semnalând acest fapt poliţistului de frontieră. Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, în urma căruia a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în roata de rezervă a autoturismului, 4.400 de ţigarete marca Ashima fără timbru de acciză. Conform prevederilor legale lucrătorii vamali au procedat la reţinerea ţigaretelor, în valoare de 2.640 lei în vederea confiscării, iar Vladimir B. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Leave a Comment