Google

Cronica neagră

Written on:iunie 6, 2016
Comments
Add One

REŢINUŢI PENTRU COMITEREA DE INFRACŢIUNI CU VIOLENŢĂ

gratii catusePolițiștii au reținut trei persoane din municipiul Bârlad care au săvârșit infracțiuni de tulburare a ordinii și liniștii publice, loviri sau alte violențe, amenințare şi distrugere, fapte comise pe raza localității de domiciliu. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au probat activitatea infracțională a trei tineri – D. Eduard, de 17 ani, D. Robert, de 19 ani și P. Marian, de 26 de ani, toţi domiciliați în municipiul Bârlad.  D. Eduard este cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de tulburare a ordinii și liniștii publice, a două infracțiuni de loviri sau alte violențe și a unei infracțiuni de amenințare. D. Robert este cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de tulburare a ordinii și liniștii publice, a două infracțiuni de loviri sau alte violențe, a unei infracțiuni de amenințare și a unei infracțiuni de distrugere. De asemenea, P. Marian este cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de tulburare a ordinii și liniștii publice și două infracțiuni de loviri sau alte violențe. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 21/22 mai a.c.,  în timp ce tinerii se aflau într-un local din municipiul Bârlad, au adresat amenințări și au lovit mai mulţi tineri aflați în incinta unității respective. De asemenea, în timpul altercației, D. Robert a distrus bunuri din incinta localului. Ulterior comiterii faptelor, D. Eduard și D. Robert i-au adresat amenințări unei persoane pentru a nu sesiza poliţiştii cu privire la incident. Cei trei tineri au fost reținuți pentru o perioadă de 24 ore, ulterior  fiind prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă. Împotriva acestora a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

MANDAT DE EXECUTARE A UNEI PEDEPSE PRIVATIVE DE LIBERTATE, PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTII VASLUIENI

Poliţiştii de investigaţii criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis pe numele unui bărbat, din municipiul Vaslui, condamnat la executarea pedepsei de 7 ani închisoare. În ziua de 3 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri au pus în aplicare  mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Vaslui, pe numele lui U. Cătălin, în vârstă de 49 ani, din municipiul Vaslui. Acesta a fost condamnat de instanţă la executarea pedepsei de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la comiterea acestei fapte, înşelăciune în contracte cu consecinţe deosebit de grave şi instigare la comiterea acestei fapte. În fapt, s-a reţinut faptul că U. Cătălin a iniţiat constituirea unui grup infracţional, prin determinarea co-inculpaţilor să adere şi să sprijine acest grup, având ca finalitate comiterea infracţiunii de înşelăciune în contracte cu consecinţe deosebit de grave în patrimoniul unei societăţi de asigurări. Bărbatul a fost condus la penitenciar, în vederea executării pedepsei dispuse de instanţa judecătorească.

Ţigări de contrabandă de peste 56.000 de lei confiscate la frontiera de est

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni – I.T.P.F. Iaşi au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au confiscat aproximativ 5.000 pachete de ţigări şi au indisponibilizat două autoturisme folosite la transportul acestora. La sfârşitul săptămânii trecute, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile, pe timpul căreia au identificat şi monitorizat două autoturisme despre care existau informaţii că sunt folosite pentru transportul ţigărilor de contrabandă. Astfel, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, pe DN 28 Iaşi – Albiţa, un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria condus de cetăţeanul român Radu C., în vârstă de 22 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi. La controlul efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite, în portbagaj şi pe bancheta din spate, patru colete cu ţigări, de provenienţă Republica Moldova. În scurt timp, în cadrul aceleiaşi acţiuni, lucrătorii noştri au identificat, pe raza localitatii Grozeşti, un autoturism marca Skoda Octavia, înmatriculat în judeţul Iaşi, condus de cetăţeanul român Andrei S., în vârstă de 23 ani. La observarea autospecialei Poliţiei de Frontieră, Andrei S. a intrat cu viteza în curtea imobilului unde îşi are domiciliul. Poliţiştii de frontieră au procedat la supravegherea autoturismului identificat în trafic. În baza mandatului de percheziţie domiciliară  emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Răducăneni, lucrătorii noştri au efectuat un control asupra autotursimului marca Skoda Octavia, în urma căruia au descoperit şase colete cu ţigări. Cei doi bărbaţi au declarat că au preluat coletele de la două persoane, una din comuna Răducăneni, cea de a doua din comuna Grozeşti, şi urmau să le transporte în municipiul Iaşi. În urma inventarierii continutului tuturor coletelor, a rezultat cantitatea de 100.000 ţigarete diferite marci, în valoare de 56.441 lei. Poliţiştii de frontieră au dispus confiscarea ţigărilor precum şi a celor două autoturisme în valoare de 44.176 lei, şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă calificată.

Peste 3.500 de ţigarete descoperite în bordul unui autoturism

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi – I.T.P.F. Iaşi, împreună cu lucrători vamali, au descoperit ascunse, într-un loc special amenajat în bordul unui autoturism, 3.580 de ţigarete pe care un cetăţean moldovean intenţiona să le introducă ilegal în România. În data de 04 iunie, în jurul orei 05.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul moldovean Georgel C., în vârstă de 22 ani, conducând un autoturism marca Ford, înmatriculat în Bulagaria. În urma controlului efectuat, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, într-un loc special amenajat în bordul autoturismului, 3.580 de ţigarete de diferite marci, de provenienţă Duty free şi R. Moldova. Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare de 2.082 lei şi a autoturismului în valoare de 26.700 lei, în vederea confiscării, iar tânarul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Gălăţean depistat conducând deşi avea permisul de conducere reţinut

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iaşi au depistat în trafic un cetăţean român conducând un autoturism, deşi avea permisul de conducere reţinut. In data de 04 iunie a.c., în jurul orei 09.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti a oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Scânteieşti, un autoturism marca Daewoo Tico, condus de gălăţeanul Ştefan R., în vârstă de 61 de ani. Cu ocazia efectuării controlului, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză are permisul de conducere reţinut din luna august 2014, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

20 de polițiști români – o nouă misiune internațională în Franța

Luni, 6 iunie 2016, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, s-a întâlnit la sediul MAI, cu cei 20 de polițiști români care vor pleca astăzi într-o nouă misiune internațională de cooperare polițienească în Franța. “Am încredere că veți reprezenta cu cinste Poliția Română, Ministerul Afacerilor Interne și România, cel puțin la același nivel de profesionalism cum au făcut-o și colegii dumneavoastră, încă din 2011. Vă mărturisesc că la întâlnirea pe care am avut-o cu ministrul francez de interne, acesta a apreciat în mod deosebit contribuția polițiștilor români și rezultatele obținute în urma acestui parteneriat. Trebuie să aveți o colaborare apropiată și cu ceilalți polițiști și jandarmi români aflați deja în Franța. În această perioadă sunt riscuri suplimentare față de misiunile precedente, și mă refer atât la inundațiile care afectează grav regiunea Parisului, dar și la riscurile colaterale desfășurării Campionatului European de Fotbal care începe vineri.

Vă asigur de tot sprijinul meu, al conducerii Poliției Române și al MAI și vă doresc să vă întoarceți cu bine acasă!” a precizat ministrul Petre Tobă. În perioada 6 iunie – 26 august a.c., cei 20 de polițiști români vor participa la Paris la misiuni de patrulare, acordând sprijin şi asistenţă directă polițiștilor francezi în instrumentarea cauzelor de natură judiciară, în care sunt implicate persoane de cetăţenie română. Este a zecea misiune de acest fel a polițiștilor români în Franța. Din anul 2010, ministerele de interne francez și român au consolidat un parteneriat care permite detașarea polițiștilor români în favoarea unităților de poliție și jandarmerie naționale franceze cu scopul de a lupta eficient împotriva criminalității pe teritoriul francez. Tot în această perioadă se vor afla în misiune în Franța și alți nouă jandarmi și un polițist care vor participa alături de forțelor de ordine franceze la menținerea unui climat de siguranță publică pentru suporterii români care vor participa la EURO 2016.

Continuitatea acestor detașări a fost consolidată, cu puțin înainte de Campionatul European de Fotbal care are loc în Franța, prin semnarea unui Protocol. Acest document traduce dorința fermă a celor două ministere de a lupta mai eficient împotriva criminalității organizate și de a consolida securitatea în zonele aglomerate, inclusiv celor dedicate fanilor Euro 2016.

ALEGERI LOCALE ÎN SIGURANŢĂ!

Poliţia Română a luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale. Aproape 400 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui vor fi angrenaţi în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral. Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestor misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative, precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii. Peste 70 de poliţişti, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă. De asemenea, dintre cele 525 secţii de votare constituite la nivelul judeţului Vaslui, polițiștii vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 221 de secţii. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi asigură 90 de secţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui 90 de secţii, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui 114 secţii, iar alte structuri M.A.I. 10 secţii. Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona, conform competenţelor, 57 de poliţişti, constituiţi în 22 de echipe operative. A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 45 de poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă o va impune. De asemenea, şi la nivelul celorlalte structuri ale M.A.I. din judeţ au fost constituite rezerve de intervenţie care sunt pregătite să intervină în situaţii de urgenţă.

Leave a Comment