Google

Cronica neagră

Written on:iunie 2, 2016
Comments are closed

betiv netPolițiștii hușeni au identificat în trafic doi conducători auto care s-au deplasat cu autoturismele pe drumurile publice având alcoolemii de 1,33 mg/l, respectiv 1,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, valori rezultate în urma testării cu aparatul alcooltest. Polițiștii Biroului Rutier Huși au întocmit dosar de cercetare penală pe numele lui  R. Marius, de 28 de ani, din municipiul Huși sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În timp ce se afla la volanul autoturismului proprietate, tânărul a provocat un accident de circulație soldat cu avarierea unui alt autovehicul parcat pe strada Al. Giugaru din municipiul Huși. În momentul identificării R. Marius a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipal Huși pentru recoltarea de mostre biologice  în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, polițiștii hușeni l-au identificat în trafic pe S.Florin, de 47 de ani, din municipiul Huși. Acesta, în timp ce se afla cu autoturismul pe strada Dacia din municipiul Huși, a efectuat manevra de mers înapoi și a acroșat un alt autoturism parcat pe strada respectivă. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii la regimul circulației rutiere.

GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE SUBSTANȚE PSIHOACTIVE, DESTRUCTURATĂ

Un grup infracţional format din șapte membrii ai unei familii din municipiul Bârlad care comercializau produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare, fără drept, a fost destructurat de poliţiştii antidrog sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui. Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui au probat activitatea infracțională a șapte persoane, cu vârste cuprinse între 15 ani și 62 ani  ani, toți membrii unei familii din municipiul Bârlad. Aceste persoane sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare, fără a deține autorizație, în formă continuată și constituirea unui grup infracțional organizat. În ziua de 01.06.2016, în baza autorizaţiei emise de Tribunalul Vaslui poliţiştii antidrog au efectuat o percheziţie domiciliară la locuința suspecților, cele 7 persoane cercetate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui pentru audieri. În urma percheziției, poliţiştii au ridicat 3.222 lei și 500 Euro, precum și  13,5 g substanțe etnobotanice, ce urmează a fi supuse unei expertize tehnico-științifice. Pe timpul efectuării percheziției, la locuința respectivă s-au prezentat 6 persoane care intenționau să achiziționeze substanțe interzise, acestea fiind conduse de către polițiști la  D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui. În  fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada 2014-2016, membrii familiei  ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, în scopul comercializării substanțelor cu efecte psihoactive. Unul dintre ei avea rolul de aprovizionare cu substanțe etnobotanice, acestea fiind comercializate pe raza municipiului Bârlad, în mod direct sau prin intermediul unor minori cu vârste sub 14 ani. Activitatea a fost desfășurată în mod continuu, până în prezent, iar consumatorii erau, în special, tineri din municipiul Bârlad. La finalizarea audierilor vor fi dispuse măsurile legale față de persoanele cercetate.

ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU OPERAŢIUNI ILEGALE CU SUBSTANŢE CU EFECTE PSIHOACTIVE

Tribunalul Vaslui a emis mandate de arestare preventivă pe numele a 4 persoane, din municipiul Bârlad, cercetate pentru comiterea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare, fără a deține autorizație, în formă continuată și constituirea unui grup infracțional organizat. M. Viorel, de 62 ani, S. Cristina, de 43 ani, M. Andrei, de 27 ani, M. Ioana, de 22 ani, fuseseră reținuți în data de 01.06.2016, măsură dispusă de procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, iar astăzi au fost prezentați la Tribunalul Vaslui cu propunerea de arestare preventivă. De asemenea, față de M. Elena, de 23 ani, a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile. În perioada 2014 – 2016, aceste persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul comercializării substanțelor cu efecte psihoactive către tineri din municipiul Bârlad. Activitatea era desfășurată în mod direct sau prin intermediul unor minori cu vârste sub 14 ani,  în mod continuu, până în prezent. Poliţia Română avertizează cu privire la pericolul consumului de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, denumite generic etnobotanice. Aceste substanțe sunt obţinute în laborator și acționează direct asupra sistemului nervos central, putând avea consecinţe ireversibile. Efectele produse de aceste substanţe sunt similare celor produse de substanţele psihotrope, având efect direct asupra creierului uman. Aceste efecte sunt concretizate în stări confuzionale – pierderea identităţii, halucinaţii, diminuarea atenţiei combinate cu efecte adverse ca: puternice dureri de cap, anxietate, ameţeli, confuzie şi atacuri severe de panică, creşterea frecvenţei cardiace, tensiunii arteriale şi a temperaturii corpului.

CERCETATĂ PENTRU DEŢINERE DE DROGURI DE MARE RISC

Polițiștii antidrog sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui au reușit depistarea în flagrant a unei femei de 35 ani, bănuită de comiterea infracțiunii de deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu. Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui efectuează cercetări față de o femeie, în vârstă de 35 ani, cu dublă cetățenie tailandeză și britanică, bănuită de comiterea infracțiunii de deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu. În seara de 30.05.2016, polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui și Biroului Rutier Bârlad au oprit în trafic, pe raza municipiului Bârlad, un autoturism înmatriculat de autoritățile din Albania. Conducătorul auto și două pasagere au fost conduse la sediul Poliției municipiului Bârlad. Polițiștii au găsit în poșeta uneia dintre femei un plic cu o substanță albă, sub formă de cristale, iar în obiectele de vestimentație ale acesteia două dispozitive cu ajutorul cărora se consumă droguri. În urma constatării tehnico-științifice efectuate a rezultat faptul că substanța găsită este metamfetamină, iar un dispozitiv prezintă urme cu această substanță. Pe numele femeii a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârțirii  infracțiunii prevăzute de art. 4  din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Deţinerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

A murit la numai 36 de ani

Din cauza neadaptării vitezei într-o curbă, ieri, pe un sector de drum situat în afara localității Crețești, a avut loc un accident de circulație soldat cu decesul unui conducător auto în vârstă de 36 ani, cetățean din Republica Moldova. În seara de 30.05.2016, la ora 22.59, am fost sesizați prin apelul de urgență 112, despre producerea unui accident de circulație pe un sector de drum situat în afara localității Crețești. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului Rutier care în urma cercetărilor au stabilit următoarele: P. Ruslan, de 36 de ani, cetățean din Republica Moldova, conducea ansamblul format din cap tractor și remorca cisternă încărcată cu 24 tone motorină, pe DN 24 B, din direcția Crasna către Huși. La un moment dat, într-o curbă la dreapta, din cauza faptului că nu a adaptat viteza de deplasare, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un mal de pământ de pe partea stângă a părții carosabile. Din accident a rezultat decesul conducătorului auto. Pentru protejarea zonei, timp de 3 ore, circulația rutieră a fost deviată pe o rută ocolitoare, respectiv pe D.J 244 B, prin comuna Crețești. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Sorry, the comment form is closed at this time.