Google

Cronica neagra

Written on:februarie 27, 2015
Comments
Add One

18.200 ţigarete de contrabandă, confiscate  de inspectorii vamali gălăţeni

tigari pol caineÎn data de 25 februarie 2015 inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Giurgiuleşti au reţinut în vederea confiscării 18 200 ţigarete de contrabandă.

Autoritatea vamală a sancţionat şoferul  cu amendă contravenţională  în cuantum de 5.000 lei.

În data de 25 februarie 2015, în jurul orelor 14.00, urmare controlului vamal de specialitate efectuat , inspectorii vamali au descoperit 18 200 bucăţi ţigarete marca Plugarul,  fabricate şi timbrate în Republica Moldova, ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal în roţile unui autoturism  marca DODGE CALIBER,  înmatriculat în România.

Autoritatea vamală a procedat la reţinerea în vederea confiscării a ţigaretelor, sancţionând contravenţional şoferul cu amendă în valoare de 5 000 lei.

Retinuti pentru talharie
Polițiștii de investigații criminale bârlădeni au reușit identificarea a doi tineri din municipiul Bârlad care au tâlhărit un minor de 17 ani. Față de aceștia a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

În cursul săptămânii trecute am fost sesizați de către un tânăr de 17 ani, din comuna Grivița, cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-o sală de internet de pe raza municipiului Bârlad a fost deposedat prin violență de o sumă de bani de către o persoană necunoscută. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Bârlad. Așeștia au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, reușind să identifice doi tineri, bănuiți de comiterea acestei fapte: D. Vicențiu, de 19 ani și G. Bogdan, de 23 ani, ambii din municipiul Bârlad.

Polițiștii au stabilit următoarele: D. Vicențiu și G. Bogdan, însoțiți de alți prieteni, au mers în locația respectivă, unde s-au întâlnit cu partea vătămată, pe care o cunoșteau din vedere. D. Vicențiu a sustras din buzunarul tânărului de 17 ani suma de 10 lei iar, în momentul în care acesta a solicitat returnarea banilor, l-a lovit cu pumnul în zona capului. Întrucât partea vătămată continua să-și ceară insistent banii înapoi, a fost lovit cu palmele și de către G. Bogdan.

Cei doi tineri au fost reținuți pe o periodă de 24 de ore. Au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Procurorii au dispus măsura controlului judiciar împotriva celor doi, pe o perioadă de 60 de zile.

Leave a Comment