Google

Cronica neagra

Written on:aprilie 5, 2016
Comments
Add One

accident mas politie si indicatorLa sfârșit de săptămână, s-au înregistrat două accidente de circulație soldate de două persoane rănite ușor. Polițiștii rutieri efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-au produs cele două evenimente rutiere.

Polițiștii Biroului Rutier Bârlad au efectuat cercetări cu privire la un accident de circulație produs în după-amiaza de 01.04.2016, pe strada Republicii din municipiul Bârlad. George, în vârstă de 19 ani, din comuna Zorleni, a condus un autovehicul în zona stadion și din cauza faptului că nu s-a asigurat în mod corespunzător la trecerea de pe banda 2 pe banda 1, a acroșat un bărbat, în vârstă de 45 ani, care se deplasa pe o bicicletă în mod regulamentar. Victima a fost transportată la Spitalul municipal de urgență Bârlad unde a fost diagnosticată cu „contuzie gleznă”.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind identificat  la scurt timp de către polițiști pe strada Nicolae Iorga. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând valoarea de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele conducătorului auto, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

În ziua de 02.04.2016, la numărul de urgență 112 a fost primită o sesizare cu privire la producerea unui accident de circulație în localitatea Floreni, suburbie a orașului Murgeni.

Din cercetările efectuate, polițiștii Poliției orașului Murgeni au stabilit faptul că un minor, în vârstă de 14 ani, din municipiul Bârlad, aflat în vizită la o familie, din localitatea Floreni, a sustras cheile unui autovehicul parcat în fața porții de acces în locuința proprietarului.

A condus autovehiculul aproximativ 10 m, lovind o femeie în vârstă de 68 ani, din orașul Murgeni. Victima a fost transportată la Spitalul municipal de urgență Bârlad  cu diagnosticul inițial de „policontuzii”.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în scop de folosință, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și vătămare corporală din culpă.

TREI PERSOANE CERCETATE PENTRU INFRACȚIUNI DE FURT

Poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni au identificat trei persoane din comuna Mălușteni care au sustras peste 700 de șpalieri de pe raza comunei Blăgești. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni efectuează cercetări în mai multe dosare penale în care C. Mihăiță, de 32 ani, G.Bogdan, de 20 ani și R. Daniel, de 19 ani, toți din comuna Mălușteni, sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că în perioada aprilie 2014 – martie 2016, cele trei persoane au sustras șpalieri de la mai mulți cetățeni din comuna Blăgești. Faptele au fost comise pe timpul nopții, de pe terenuri extravilane, iar șpalierii erau folosiți de cetățeni în plantațiile de viță de vie.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Poliției de Frontieră Vaslui și polițiști din cadrul structurilor de intervenție rapidă au efectuat patru percheziții domiciliare pe raza comunei Mălușteni. Urmare a perchezițiilor efectuate au fost găsiți 720 de șpalieri pentru care există suspiciunea că au fost sustrași de la persoane din comuna Blăgești. Urmează ca bunurile să fie restituite persoanelor prejudiciate.

Polițiștii continuă cercetările față de cei trei tineri pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Aproximativ 300.000 de ţigarete descoperite de poliţiştii de frontieră

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi confiscat aproximativ 300.000 ţigarete, în valoare de peste 100.000 lei, pe care mai mulţi bărbaţi au intenţionat să le introducă ilegal în ţară, fie trecute peste râul Prut, fie ascunse în autoturisme (în lonjeroane şi în portbagaj într-un sistem de sonorizare ambiental).

Pe 3 aprilie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari/ I.T.P.F. Iaşi, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 08.20, o patrulă a poliţiei de frontieră a descoperit patru colete ambalate în folie de culoare închisă, care erau agăţate într-un trunchi de copac aflat la malul râului Prut, pe teritoriul României. În urma inventarierii coletelor, s-a stabilit că acestea conţin 120.000 ţigarete diferite mărci cu timbru de acciza R. Moldova.

Şi poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut/ I.T.P.F. Iaşi, acţionând în baza unor informaţii, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă.

Astfel în data de 01.04.a.c., în jurul orei 06.30, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat mai multe persoane care transportau trei colete voluminoase dinspre malul râului Prut către interiorul teritoriului naţional.

Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea persoanelor, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă. La scurt timp, poliţiştii de frontieră  au interceptat  un bărbat care avea încălţămintea şi hainele ude şi murdare de noroi şi nu îşi justifica prezenţa în zonă. În urma cercetărilor efectuate lucrătorii noştri au stabilit că acesta este cetăţeanul român Adrian I., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, suspect a fi implicat în activitatea infracţională.

În urma inventarierii coletelor depistate, s-au găsit 80.000 ţigarte, marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova.

În cele două cazuri, ţigaretele în valoare totală de 76.881 lei au fost ridicate în vederea confiscării poliţiştii de frontieră efectuând acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

În ziua de 3 aprilie a.c., în jurul orei 00.00, la P.T.F. Albiţa/ I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism marca Chrysler Voyager, înmatriculat în Bulgaria, cetăţeanul bulgar Suren O., în vârstă de 56 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit în portbagaj, în nişte boxe şi într-un mixer audio, ascunse în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 92.200 ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză Ucraina.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare de 19.810 lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei.

În data de 02 aprilie a.c., în jurul orei 10.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român B. E., în vârstă de 40 ani, conducând un autoturism marca BMW X5, înmatriculat în Bulgaria.

Pe timpul controlului de frontieră, câinele de serviciu Ofa, specializat în detectarea tutunului, a simţit prezenţa mirosului specific semnalând acest fapt poliţistului de frontieră.

Astfel, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, în urma căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, într-un loc special amenajat în lonjeroanele autoturismului, 7.360 de ţigarete de diferite mărci.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor, în valoare de 4.416 lei şi a autoturismului în valoare de 45.381 lei, în vederea confiscării, iar cetăţeanul român a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Un brăilean s-a ales cu lucrare penală pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat un cetăţean român care conducea un autovehicul neînmatriculat.

În data de 01 aprilie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Brăila, pe  timpul desfăşurării unei acţiuni specifice în zona de competenţă, au oprit în trafic, pentru control, pe DJ 212C, un autoturism marca Peugeot 306, având aplicate numere de înmatriculare provizorii, condus de brăileanul Octavian B., în vârstă de 42 de ani.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că plăcuţele de înmatriculare provizorii sunt expirate din anul 2014.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

La volan, cu permisul de conducere suspendat

Poliţiştii de frontieră vasluieni au depistat la controlul de frontieră un bărbat care conducea un autoturism, deşi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

În data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 06.30, la P.T.F. Albiţa/ judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, gălăţeanul Dan B., în vârstă de 27 de ani.

Cu ocazia controlului de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că Dan B. are dreptul de a conduce suspendat în perioada 26.02 – 24.06.2016, urmare a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.

MANDATE PUSE ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI

Patru persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de executare a pedepsei închisorii, au fost identificate de către poliţişti şi conduse la penitenciar.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 4 Husi l-au identificat pe C. Vasile, în vârstă de 49 ani, din comuna Tătărăni, pe numele căruia Judecătoria Huși a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Bărbatul a fost condamnat de instanța de judecată la executarea pedepsei de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Dan, în vârstă de 46 ani, din municipiul Huși a fost identificat de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Huși, pe numele său fiind emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Bărbatul a fost condamnat de instanța de judecată la executarea pedepsei de 2 ani și 3 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Costică, de 42 ani, din municipiul Husi, a fost condamnat de Judecătoria Huși la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt. Mandatul de executare a pedepsei închisorii a fost pus în aplicare de către poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Huși.

 

Poliţişti din cadrul Secției de Poliție Rurală 3 Bârlad au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost emis de Judecătoria Bârlad, pe numele lui P. Cristian, în vârstă de 23 ani, din comuna Zorleni, pentru săvârşirea unei infracțiuni de act sexual cu un minor.  Bărbatul a fost condamnat de instanţă la executarea pedepsei de 2 ani și 8 luni  închisoare.

Toate persoanele au fost conduse la penitenciar în vederea executării pedepselor dispuse de instanţele judecătorești.

Pandelea il inlocuieste pe Alexa

Incepând cu data de 01 aprilie a.c., prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, la propunerea inspectorului general al Poliției de Frontieră Române, în condițiile legii, la conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iaşi a fost împuternicit să asigure continuitatea exercitării actului managerial, pe o perioadă de şase luni, comisar șef de poliție Pandelea Gheorghe, care a îndeplinit funcția de șef Serviciu Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei.

Măsura a fost dispusă având în vedere vacantarea postului ca urmare a încetării raporturilor de serviciu la cerere, cu drept la pensie, a șefului  de inspectorat  – domnul chestor de poliţie  Ştefan Alexa.

Pe această cale, conducerea actuală a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iaşi, precum și toți cei care au avut onoarea și plăcerea să îl cunoască  și  să lucreze alături de domnul chestor de poliţie  Ştefan Alexa, doresc să îi mulțumească pentru aportul adus în structurile Poliției de Frontieră, să îl felicite pentru cariera deosebită și îi doresc în continuare pensie ușoară, multă sănătate, bucurii și împliniri alături de familie!

ŞI TU POŢI FI AGENT DE ORDINE PUBLICĂ

Dacă vrei să devii agent de ordine publică, începând cu 1 aprilie a.c., s-a data startul reîncadrărilor de personal (46 de locuri la nivel naţional, câte unul în fiecare judeţ şi 6 la D.G.P.M.B.), în vederea completării deficitului de personal existent la nivelul Poliţiei Române.

Sursa de reîncadrare pentru aceste concursuri este formată din persoanele care au avut calitatea de agent de poliţie şi pot fi reîncadrate, în conformitate cu prevederile art. 9, alin.2 din Legea 360/2002 din Statutul Poliţistului, după încetarea raporturilor de serviciu din diferite motive (la cerere, prin demisie, numirea într-o altă funcţie publică, pierderea capacităţii temporare de muncă sau în urma reorganizărilor instituţionale) şi care au studii corespunzătoare cerinţelor postului, respectiv îndeplinesc condiţiile legale. La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, postul scos la concurs este în specialitatea ordine publică, fiind prevăzut în cadrul Postului de Poliție Muntenii de Jos.

Concursul va  consta în desfăşurarea a trei probe: evaluarea performanţei fizice; test scris, tip grilă (în data de 14.05.2016); interviu pentru departajare (doar în cazul în care este necesară departajarea candidaţilor care au obţinut aceeaşi notă finală şi nu au putut fi departajaţi prin aplicarea celorlalte criterii prevăzute de legislația în vigoare).

Înscrierea candidaţilor se va face pe bază de cerere de înscriere, depusă până la data de 08.04.2016, în zile lucrătoare, la sediul Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale din strada Mihail Kogălniceanu, nr. 2 (lângă sediul I.P.J. Vaslui). Dosarele de recrutare vor fi depuse, în volum complet, până la data de 15.04.2016.

Informaţii suplimentare privind modalităţile de înscriere şi de participare la concurs, condiţiile de recrutare, probele de selecţie şi criteriile de departajare a candidaţilor sunt postate pe site-ul www.politiaromana.ro, Secțiunea carieră – Posturi scoase la concurs.

Posturi vacante pentru profesionişti

Începând cu data de 01.04.2016, în scopul reducerii deficitului de personal, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al judeţului Vaslui, demarează procedura de încadrare a 8  posturi vacante.

Sursa de recrutare face referire exclusiv la subofiţeri în rezervă ce îndeplinesc condiţiile necesare, în vederea rechemării în activitate, în conformitate cu art.40, lit.c) din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, coroborat cu actele normative interne. Astfel, ne adresăm celor care au mai făcut parte din echipa salvatorilor dedicaţi misiunilor specifice situaţiilor de urgenţă şi care doresc să se pună, din nou, în slujba cetăţenilor.

Posturile sunt alocate conform analizei privind necesarul operativ, în raport cu activităţile desfăşurate la nivel teritorial şi vizează două categorii de funcţii din corpul subofiţerilor militari.

Informaţii suplimentare privind modalităţile de înscriere şi participare la concurs, condiţiile de recrutare, probe de selecţie şi criterii de departajare a candidaţilor, vor putea fi obţinute,  direct de la Biroul Resurse Umane al ISJUJ Vaslui şi de la adresa www.isuvaslui.ro.

PROIECTUL  „ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI”

„Școala Siguranței Tedi” este un program educațional naţional ce urmăreşte însuşirea informaţiilor privind siguranţa personală, de către elevii din clasa I. Scopul acestui demers este acela de a crește gradul de siguranță al copiilor din clasa I. Programul se concentrează pe identificarea potențialelor riscuri, prezentându-le elevilor și părinților acestora pericolele care îi pot afecta pe cei mici, acasă, la școală sau în vacanţă, precum şi modalităţile de prevenire.

Săptămâna trecută, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui s-au întâlnit cu elevii de clasa întâi pentru a discuta cu aceştia despre măsurile pe care copii trebuie să le adopte pentru a fi în siguranţă.

Poliţiştii s-au întâlnit cu elevi de la Şcoală Gimnazială nr. 1 din comuna Albeşti şi Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din comuna Laza.

Subiectele abordate au fost siguranţa copiilor pe stradă, cât de importantă este respectarea regulilor de circulaţie, dar şi măsurile de siguranţă pe care copiii trebuie să le adopte acasă, la locul de joacă şi la şcoală.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui proiect naţional intitulat „Şcoala siguranţei Tedi” în care Inspectoratul General al Poliţiei Române este partener. Scopul proiectului este informarea copiilor privind potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor. Beneficiarii proiectului sunt elevii de clasa I, ce se află la începutul unei etape importante a vieţii, confruntându-se cu noi provocări şi fiind în situaţia de a lua primele decizii fără ajutorul părinţilor.

Câteva din îndemnurile adresate de poliţişti copiilor, utile oricărui elev de clasa I sau chiar mai mare, sunt transmise şi cetăţenilor care vor sa-şi informeze cât mai bine copii:

Mergi întotdeauna însoţit de un prieten atunci când parcurgi drumul casă-şcoală.

În staţia de autobuz, stai alături de grupul tău de prieteni; este mai sigur şi mai plăcut.

Dacă în timp ce mergi spre casă/şcoală, cineva încearcă să intre în vorbă cu tine, îndepărtează-te de respectiva persoană şi povesteşte această întâmplare unui adult în care ai încredere (părinte, profesor).

Nu intra în vorbă cu un adult care îţi cere să-l ajuţi cu indicaţii de orientare; nu uita că pentru astfel de informaţii, ar trebui să apeleze tot la un adult şi nu la un copil.

Refuză orice persoană care se oferă să te ducă acasă cu maşina.

Dacă vrei să mergi undeva după ore, cere-le voie părinţilor.

Dacă observi că te urmăreşte cineva, îndreaptă-te către zone mai aglomerate şi cere ajutorul unui poliţist sau unui adult însoţit de alt copil. Povesteşte-le părinţilor sau unei persoane în care ai încredere ce ţi s-a întâmplat.

C O N C U R S

92 posturi vacante de agenți existente în statul de organizare al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui urmează a fi ocupate prin concurs la data de 14 Mai a.c., prin încadrare din sursă externă.

Poliția Română organizează concurs pentru ocuparea unui număr de 92 posturi vacante de agenți existente la Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, prin încadrare din sursă externă a persoanelor cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale. Toate posturile scoase la concurs sunt în specialitatea ordine publică, fiind prevăzute în cadrul posturilor de poliție comunale astfel:

în cadrul Secției de Poliție Rurală 1 Vaslui, la posturile de poliție comunale: Albești, Bogdana (2 posturi), Costești, Deleni (2 posturi), Dragomirești, Gârceni (2 posturi), Lipovăț, Muntenii de Jos, Poienești (2 posturi), Pungești (2 posturi), Pușcași;

în cadrul Secției de Poliție Rurală 2 Vaslui, la posturile de poliție comunale: Bălteni, Codăești, Cozmești, Dănești (2 posturi), Delești (2 posturi), Ferești (2 posturi), Miclești (2 posturi), Muntenii de Sus, Oșești (2 posturi), Solești, Ștefan cel Mare, Tanacu (2 posturi), Tăcuta, Văleni, Zăpodeni;

în cadrul Secției de Poliție Rurală 3 Bârlad, la posturile de poliție comunale: Alexandru Vlahuță, Băcani, Bogdănița, Ciocani (2 posturi), Coroiești, Fruntișeni (2 posturi), Grivița, Ibănești, Ivești, Pochidia Pogonești (2 posturi), Vinderei (3 posturi);

în cadrul Secției de Poliție Rurală 4 Huși, la posturile de poliție comunale: Boțești, Bunești –Averești, Dimitrie Cantemir, Drânceni, Duda-Epureni, Hoceni (2 posturi), Lunca Banului, Tătărăni, Vetrișoaia;

în cadrul Secției de Poliție Rurală 5 Murgeni, la posturile de poliție comunale: Blăgești, Epureni, Fălciu, Mălușteni (2 posturi), Șuletea (2 posturi);

în cadrul Secției de Poliție Rurală 6 Negrești, la posturile de poliție comunale: Băcești (2 posturi), Dumești, Rafaila (2 posturi), Rebricea (2 posturi), Vulturești;

în cadrul Secției de Poliție Rurală 7 Banca, la posturile de poliție comunale: Banca, Bogdănești (2 posturi), Dodești, Viișoara (2 posturi), Vutcani;

în cadrul Secției de Poliție Rurală 8 Iana, la posturile de poliție comunale: Iana, Gherghești, Pogana, Puiești, Voinești (2 posturi).

Pot participa la concurs, candidaţii care îndeplinesc cumulativ condiţiile:

 1. a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
 2. b) să cunoască limba română scris şi vorbit;
 3. c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
 4. d) să fie apte din punct de vedere medical, fizic şi psihic;
 5. e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi;
 6. f) să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează, respectiv să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat;
 7. g) să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
 8. h) să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
 9. i) să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
 10. j) nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
 11. k) îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv „nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic”;
 12. l) îndeplinesc condiţiile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcţiei publice cu statut special.
 13. m) trebuie să îndeplinească criteriul specific de înălţime minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile;
 14. n) să dețină permis de conducere categoria „B”.

Concursul va consta  în  desfăşurarea următoarelor probe, în ordinea de mai jos:

 1. a) evaluarea performanţei fizice;
 2. b) test scris, de tip grilă;
 3. c) interviu pentru departajare (doar în cazul în care este necesară departajarea candidaţilor care au obţinut aceeaşi notă finală).

La înscriere, candidații sunt obligați să opteze, prin cererea de înscriere, pentru a candida la concurs pentru ocuparea postului/posturilor din cadrul unei structuri (ex.:„Vă rog să-mi aprobați participarea la concursul organizat pentru ocuparea postului de ajutor șef post, prevăzut la poziția __, din cadrul Postului de poliție comunal __„ sau „Vă rog să-mi aprobați participarea la concursul organizat pentru ocuparea posturilor de ajutor șef post din cadrul Postului de poliție comunal __„).

Înscrierea candidaţilor se va face pe bază de cerere de înscriere, depusă până la data de 08.04.2016, în zile lucrătoare, la sediul Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale din strada Mihail Kogălniceanu, nr. 2 (lângă sediul I.P.J. Vaslui). Dosarele de recrutare vor fi depuse, în volum complet, până la data de 15.04.2016.

Se impune verificarea permanentă și atentă a paginii de Internet a Poliției Române, www.politiaromana.ro, Secțiunea carieră – Posturi scoase la concurs, precum și la avizierul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, întrucât comunicarea informațiilor ulterioare referitoare la concurs se va realiza în aceste modalități.

Leave a Comment