Google

Cronica neagra

Written on:octombrie 5, 2015
Comments
Add One

accident mas politie si indicatorDin cauza neatenției în conducere, un bărbat din comuna Zorleni care se deplasa cu autoturismul a suferit vătămări corporale care au necesitat internarea acestuia în spital.

În după-amiaza de 03 octombrie a.c., pe raza comunei Zorleni a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unui bărbat.

Polițiștii rutieri au efectuat cercetarea la fața locului și au stabilit faptul că în timp ce V. Mihai, de 65 ani, din comuna Zorleni se deplasa cu autoturismul pe D.N. 24, pe raza localității Simila, din cauza neatenției în conducere a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a bărbatului. Acesta a fost transportat la Spitalul municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad unde a fost diagnosticat cu „fractură os occipital, traumatism cranio-cerebral”.

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă,

adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în

coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei

în mers între vehicule.

Totodată, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de

viteză întrucât viteza execesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau

trafic, reprezintă un factor generator al accidentelor rutiere.

Un hot din Duda Epureni a ajuns dupa gratii

Polițiștii au reținut un tânăr, de 28 de ani, din comuna Duda-Epureni, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 4 Huși efectuează cercetări față de P. Daniel, de 28 ani, din comuna Duda-Epureni, bănuit de săvârșirea a șapte infracțiuni de furt calificat.

Polițiștii au stabilit faptul că, în perioada ianuarie 2014 – septembrie 2015, tânărul a pătruns fără drept în locuințele mai multor persoane din localitatea Duda și a sustras bunuri (scule, bunuri alimentare, icoane, tablouri, îmbrăcăminte) și bani. Acesta pătrundea în imobile, cunoscând faptul că proprietarii sunt plecați de la domiciliu sau acestea sunt nelocuite.

Prin faptele sale, tânărul a creat părților vătămate un prejudiciu de aproximativ 10.000 lei. Mai multe bunuri au fost recuperate și restituite părților vătămate.

În urma probatoriului administrat, P. Daniel a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore, iar ulterior a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, respectiv Judecătoria Huși cu propunerea de arestare preventivă.

Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși şi a emis pe numele tânărului mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat.

Față de P. Daniel se continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia.

Pentru că este mai uşor să previi decât să combaţi, vă recomandăm câteva măsuri simple, dar eficace care, în primul rând, să-l determine pe infractor să renunţe să atenteze la proprietatea dumneavoastră şi, în al doilea rând, dacă încearcă să vă spargă locuinţa, această activitate să nu fie o reuşită: faceţi vizite la casa aflată în construcţie, la perioade regulate de timp, pentru a verifica dacă bunurile dumneavoastră sunt în siguranţă; dacă nu aveţi această posibilitate, rugaţi un vecin/localnic să verifice mai des locuinţa şi împrejurimile; asiguraţi iluminatul corespunzător al locuinţei şi al împrejurimilor, pe timp de noapte; asiguraţi-vă imobilele, în special pe timp de noapte, prin închiderea uşilor, a porţilor, a ferestrelor şi a altor zone de acces în locuinţă; nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi.

Leave a Comment