Google

Cronica neagră

Written on:octombrie 1, 2015
Comments
Add One

vama albitaPeste 6 kg de piese de argint au fost gasite ascunse intr-un autovehicul. Politisti de frontiera din P.T.F. Albita si inspectori vamali au descoperit, ascunse intr-un autovehicul, 22 de piese confectionate dintr-un metal alb, presupus a fi argint, in greutate totala de 6 kg, ce urmau a fi scoase ilegal din tara de catre un cetatean moldovean.

In ziua de 29 septembrie a.c., in jurul orei 22.30, la P.T.F. Albita-judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de iesire din tara, cetateanul din R. Moldova Adrian D., in varsta de 32 de ani, conducand un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in R. Moldova.

Pentru valorificarea unei informatii detinute, lucratorii nostri au solicitat lucratorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra autovehiculului si persoanei in cauza. Astfel, in interiorul unui dulap din lemn transportat in microbuz, au fost descoperite ascunse si nedeclarate, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, 22 de piese confectionate dintr-un metal alb (ceainic, fructiera, bomboniera, sfesnic, platou, cupa, tava, capac, lingurite, furculite,), presupus a fi argint, cu o greutate totala de 6,26 kg.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura sanctionarii contraventionale a cetateanului moldovean cu amenda in valoare de 3.000 lei si indisponibilizarii intregii cantitati de bunuri in vederea expertizarii pentru stabilirea autenticitatii si valorii.

ÎN AREST PREVENTIV PENTRU FURT CALIFICAT

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Huşi au reţinut un bărbat, în vârstă de 34 ani, bănuit de comiterea unei infracţiuni de furt dintr-o locuinţă.

Sesizarea a fost primită la Poliţia municipiului Huşi de la o femeie, din aceeaşi localitatea care a afirmat că, în luna septembrie a.c., persoane necunoscute au sustras 5000 lei şi peste 5000 Euro din locuinţa sa.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Huși a fost identificat S. Florin, în vârstă de 34 ani, din municipiul Huși. Polițiștii au stabilit faptul că bărbatul a pătruns fără drept în locuința respectivă, profitând de faptul că un geam al imobilului a fost lăsat deschis. A sustras banii și i-a cheltuit pentru achiziționarea de produse electronice.

Florin a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 ore, ulterior fiind prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, respectiv Judecătoria Huși, cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși şi a emis pe numele tânărului mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

RECOMANDĂRI pentru prevenirea furturilor din locuinţe sau gospodării

Nu permiteţi accesul în locuinţă/gospodărie persoanelor necunoscute care vă abordează sub diferite pretexte. Rugaţi vecinii să vă supravegheze locuinţa atunci când lipsiţi de acasă, mai ales o perioadă mai mare de timp.

În ceea ce priveşte siguranţa locuinţei, sfatul nostru este să achiziţionaţi un sistem performant de încuietori, prin aceasta îngreunându-se activitatea infracţională a hoţului.

Nu uitaţi că ferestrele reprezintă un mijloc la îndemână de pătrundere în casă a spărgătorilor, aşa că, în situaţia în care locuiţi la parter sau la ultimul etaj, luaţi măsuri de montare, la ferestre, a unor gratii sau obloane rezistente. Vă recomandăm să nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate şi nici să nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume (aceeaşi recomandare fiind valabilă şi cu privire la bijuterii).

Dacă aveţi suspiciuni cu privire la o anumită persoană, contactaţi poliţistul de proximitate sau lucrătorii de la postul de poliţie; în cazuri urgente apelaţi POLIŢIA la numărul de telefon 112.

Leave a Comment