Google

Cronica neagră

Written on:septembrie 22, 2015
Comments
Add One

tigari in masiniPolitistii de frontiera botosaneni au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari in zona de competenta, in urma careia au ridicat in vederea confiscarii 5.500 pachete cu tigari, in valoare de 60.775 lei.

In data de 21 septembrie a.c., pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut – I.T.P.F. Iasi au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, in jurul orei 05.40, politistii de frontiera au descoperit abandonate in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii de frontiera Rediu, patru colete cu tigari.

La scurt timp, politistii de frontiera au observat un autoturism, care se apropia de zona respectiva cu viteza redusa si cu luminile stinse. In momentul in care lucratorii nostri au facut semnalele regulamentare de oprire, soferul masinii a accelerat, continuand deplasarea in viteza. Politistii de frontiera au procedat la urmarirea masinii cu autospeciala din dotare, cu semnalele acustice si luminoase pornite. La un moment dat soferul autoturismului urmarit, a pierdut controlul volanului, oprindu-se intr- un arbust situat la marginea drumului.

Politistii de frontiera au legitimat conducatorul auto, respectiv cetateanul roman A.S., in varsta de 25 de ani, domiciliat pe raza judetului Botosani, cunoscut cu preocupari in sfera contrabandei cu tigari.

In cele patru colete au fost inventariate 110.000 de tigarete marca Ritm, cu timbru de acciza R. Moldova, in valoare de 60.775 lei.

Politistii de frontiera au intocmit pe numele barbatului lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda. Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Cetatean roman, urmarit general retinut la P.T.F. Galati-rutier

Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galati-rutier au depistat si retinut un cetatean roman, urmarit general, pe numele caruia era emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 2 ani.

In data de 21 septembrie, in jurul orei 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de iesire din tara, un cetatean roman, in varsta de 47 de ani, pasager intr-un autoturism, inmatriculat in Bulgaria.

Cu ocazia controlului specific, lucratorii nostri au constatat ca pe numele barbatului era emisa, de catre autoritatile romane, o alerta de punere in aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 2 ani.

Conform procedurilor in vigoare, persoanei in cauza i-a fost intrerupta calatoria si aceasta a fost predata unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale a I.P.J. Galati, in vederea luarii masurilor ce se impun.

Cu documente false

Politistii de frontiera ieseni au sanctionat, conform prevederilor legale, un cetatean roman care a prezentat la controlul de frontiera un document fals pentru autovehiculul pe care il conducea.

In data de 21 septembrie a.c., in jurul orei 23.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, judetul Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, cetateanul roman Adrian S., in varsta de 28 ani, domiciliat pe raza judetului Vaslui, care conducea un autocamion, inmatriculat in Republica Moldova.

La controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurarii tip carte verde, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca documentul nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total.

Pe numele persoanei in cauza, politistii de frontiera au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de uz de fals si fals material in inscrisuri oficiale.

51 kilograme de peste confiscate de politistii de frontiera braileni

Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au depistat, pe timpul desfasurarii unei actiuni de prevenire a faptelor de braconaj piscicol, un barbat care transporta cantitatea de 51 kilograme de peste, fara a detine documentele legale.

In data de 20 septembrie a.c., politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Braila, pe timpul desfasurarii unei actiuni pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol, au oprit pentru control, pe digul ce face legatura intre malul fluviului Dunarea si comuna Gropeni, un atelaj hipo condus de cetateanul roman I.C., in varsta de 26 ani.

In urma controlului efectuat, colegii nostri au descoperit in atelajul hipo doi saci din rafie in care se afla cantitatea de 51 kilograme de peste din specia somn, pentru care tanarul nu a putut prezenta documente legale.

Cantitatea de peste, in valoare de 1.000 de lei, a fost ridicata si predata spre valorificare, unei societati comerciale de profil, iar pe numele lui I. C., politistii de frontiera au intocmit lucrare penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de detinerea, transportul sau comercializarea fara documente legale a pestelui, icrelor ori produselor din peste obtinute din pescuit.

Moped furat din Italia depistat la Foltesti

Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti au depistat, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice, un cetatean roman care conducea un moped ce figura ca fiind furat din Italia.

In data de 20 septembrie a.c., in jurul orei 12.00, pe timpul efectuarii unei misiuni specifice de supraveghere si control, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti au oprit in trafic, pe raza localitatii de frontiera Foltesti, un moped marca MBK, model Nitro, condus de cetateanul roman Constantin R., in varsta de 47 ani, domiciliat pe raza judetului Galati.

In urma verificarilor specifice, politistii de frontiera au stabilit faptul ca mopedul figureaza ca fiind furat din Italia.

Politistii de frontiera au intocmit barbatului lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, mopedul fiind indisponibilizat la sediul S.P.F. Foltesti, in vederea continuarii cercetarilor.

Asigurare auto de peste 800 lei moldovenesti, falsa

Politistii de frontiera din Punctul de Trecere a Frontierei Albita au sanctionat, conform prevederilor legale, un barbat cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova, care a prezentat la controlul de frontiera un document fals pentru autovehiculul pe care il  conducea.

La sfarsitul saptamanii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, Ion P., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 32 de ani, care conducea un autovehicul marca Skoda Superb, inmatriculat in R. Moldova.

La controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurarii tip carte verde, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca documentul nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca a procurat documentul de la o societate de profil din Chisinau, R. Moldova, contra sumei de 830 lei moldovenesti si ca nu are cunostinta despre faptul ca acesta este fals.

Pe numele persoanei in cauza, politistii de frontiera au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de uz de fals si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania.

Autoturism Mercedes radiat din circulatie in Germania, depistat in trafic, la Barlad

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politei de Frontiera Falciu au intocmit lucrare penala unui cetatean roman care a fost depistat conducand un autoturism inmatriculat in Germania, ce figura in bazele de date ca fiind radiat din circulatie.

La sfarsitul saptamanii trecute, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Falciu, judetul Vaslui, aflati in executarea atributiilor de serviciu, au oprit in localitatea Barlad, pentru un control de rutina, un autoturism marca Mercedes CLK 230, inmatriculat in Germania, condus de cetateanul roman George Petrica T., in varsta de 29 de ani.

Existand suspiciuni cu privire la documentele prezentate la control pentru autoturismul in cauza, lucratorii nostri au efectuat verificari suplimentare, in urma carora au stabilit faptul ca autoturismul figureaza ca fiind radiat din circulatie de catre autoritatile din Germania din anul 2014 si ca asigurarea tip Carte Verde prezentata este falsa.

Politistii de frontiera au intocmit pe numele barbatului lucrare penala sub aspectul savarsirii infratiunilor de uz de fals si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

Documente false pentru autoturisme “ expirate ”

Politistii de frontiera vasluieni au sanctionat, conform prevederilor legale, doi barbati care au prezentat la controlul de frontiera documente false pentru autoturismele pe care le conduceau.

* In data de 18 septembrie a.c., in jurul orei 15.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de iesire din tara, cetateanul roman Cristinel M., in varsta de 41 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes C180, inmatriculat in Romania.

* Tot in data de 18 septembrie a.c., in jurul orei 17.30, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Falciu, judetul Vaslui, aflati in executarea atributiilor de serviciu, au oprit in localitatea Trestiana, pentru un control de rutina, un autoturism marca BMW 318i, inmatriculat in Italia, condus de cetateanul tunisian Faker L., in varsta de 27 de ani.

In ambele cazuri, in urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au constatat ca inspectia tehnica periodica proprie fiecarui autoturism este expirata si ca documentele prezentate la control care atesta efectuarea acesteia sunt false.

Pe numele celor doi barbati, politistii de frontiera au intocmit lucrari penale pentru savarsirea infractiunii de uz de fals.

Leave a Comment