Google

Cronica neagră

Written on:septembrie 20, 2015
Comments
Add One

gratii catuseÎn urma extinderii cercetărilor în dosarul penal privind infracţiuni săvârşite în dauna unei companii de distribuţie a energiei electrice, poliţiştii dau reţinut 8 persoane. Prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 1.900.000 lei.

La Poliţia municipiului Bârlad se află în lucru un dosar penal privind mai multe infracţiuni săvârşite în dauna unei companii de distribuţie a energiei electrice. La sfârşitul lunii august a.c., au fost efectuate 80 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bârlad, a oraşului Murgeni, precum şi a comunelor arondate. Acţiunea a vizat persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice privind energia electrica şi gazele naturale.

Zilele acestea, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au extins cercetările în dosarul penal menţionat, iar în baza probatoriului administrat au fost reţinute 8 persoane:

– G. Liviu, în vârstă de 48 ani, din municipiul Bârlad, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, instigare la infracţiunea de furt, instigare la infracţiunea de delapidare, complicitate la infracţiunea de rupere de sigiliu şi la infracţiunea de furt calificat;

– M. Iulian, în vârstă de 52 ani, din municipiul Bârlad, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omisiunea sesizării, delapidare, complicitate şi instigarea la infracţiunea de delapidare;

– N. Constantin, în vârstă de 47 ani, din municipiul Bârlad, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, omisiunea sesizării, rupere de sigiliu, şi complicitate la infracţiunea de rupere de sigiliu;

– B. Radu, în vârstă de 46 ani, din municipiul Bârlad, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu;

– O. Costel, în vârstă de 48 ani, din satul Floreni, suburbie a oraşului Murgeni, cercetat pentru infracţiuni de abuz în serviciu, furt calificat, rupere de sigiliu, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice;

– T. Bogdan, în vârstă de 39 ani, din municipiul Bârlad, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice;

– I. Daniel, în vârstă de 48 ani, din municipiul Bârlad, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, instigare la ruperea de sigiliu, instigare la deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice;

– M. Costel, în vârstă de 47 ani, din comuna Perieni, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (a sustras împreună cu alte persoane stâlpi metalici zincaţi şi componente de susţinere a acestora, din proprietatea unei societăţi comerciale).

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus împotriva lui I. Daniel măsura preventivă a controlului judiciar. Celelalte şapte persoane au fost prezentate la Judecătoria Bârlad cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Faţă de G.Liviu, M. Iulian, N.Constantin, B.Radu, O. Costel şi M.Costel a fost dispusă măsura prevetivă a controlului judiciar. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi faţă de B.Victor, în vârstă de 60 ani, din municipiul Bârlad, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Prejudiciul cauzat companiei de distribuţie a energiei electrice, prin ruperea de sigilii, efectuarea de lucrări neautorizate prin branşarea la reţeaua de distribuţie electrică, înstrăinarea de bunuri aparţinând companiei şi furtul de energie electrică a fost estimat la aproximativ 1.900.000 lei.

ȚIGARETE RIDICATE ÎN VEDEREA CONFISCĂRII

Poliţiştii bârlădeni au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă pe numele a patru persoane din municipiul Bârlad care au desfăşurat operaţiuni comerciale cu încălcarea legislaţiei în vigoare.

Zilele acestea, poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică Bârlad împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, i-au identificat în Piaţa Sfântul Ilie, din municipiul Bârlad pe B. Culai, de 60 ani şi B. Lenuţa, de 61 ani, din municipiul Bârlad care aveau asupra lor 980 de ţigarete de proveniență Republica Moldova. De asemenea, în Piaţa Sfântul Ilie a fost identificat și S. Costică, de 37 ani, din municipiul Bârlad care deținea și oferea spre vânzare 740 de țigarete din Republica Moldova. Cele trei persoane nu deţineau documente de provenienţă pentru aceste țigarete.

De asemenea, poliţiştii bârlădeni și jandarmii l-au identificat, în aceeaşi zonă, pe T. Ionel, de 57 ani, din municipiul Bârlad. Acesta a cumpărat, de la o persoană pe care a afirmat că nu o cunoaşte, 100 ţigarete de provenienţă Republica Moldova.

Ţigaretele găsite asupra acestor persoane au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării, iar pe numele persoanelor identificate au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

Deţinerea, colectarea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă, iar pedeapsa prevăzută de Legea 86/2006 este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Leave a Comment