Google

Cronica neagra

Written on:februarie 26, 2015
Comments
Add One

Razie la Barlad

politie rutieraÎn această săptămână, pe raza municipiului Bârlad a fost organizată o razie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, prin prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală sau contravenţională.

La această acţiune au participat poliţişti din cadrul Poliţiei municipiul Bârlad, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Secţiei de Poliţie Rurală 3 Bârlad, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui, precum şi studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. S-a urmărit identificarea persoanelor care comit fapte contrare legii, depistarea celor care încalcă normele legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, precum şi prevenirea activităţilor comerciale ilicite şi depistarea persoanelor care nu respectă legislaţia în domeniu.

Pe parcursul desfăşurării raziei au fost legitimate peste 100 de persoane şi au fost verificaţi 10 agenţi economici şi alţi 6 comercianţi ambulanţi. De asemenea, au fost controlate 47 autovehicule. Poliţiştii au constatat 2 infracţiuni şi au identificat 4 persoane bănuite că au comis infracţiuni.

Pentru 53 de persoane care au săvârşit fapte de natură contravenţională au fost luate măsuri de sancţionare, astfel: 43 dintre sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 6 pentru încălcări ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 3 pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, iar 1 în baza prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Poliţiştii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost emis de Judecătoria Bârlad pe numele lui R.Ionuţ, în vârstă de 30 ani, din municipiul Bârlad, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

Bărbatul a fost condamnat de instanţă la executarea pedepsei de 13 luni închisoare. Acesta a fost condus de către polițiști la penitenciar, în vederea executării pedepsei.

Contrabanda de fiecare zi

In data de 25 februarie 2015 inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Siret au constatat trei fapte de sustragere de la controlul vamal a unui numar de 9.500 bucăti de tigarete de contrabandă de diferite mărci ( Kent, Doina, NZ, Monte Carlo). Persoanele care au săvârşit faptele au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu prevederile art. 653 alin. (1) lit.a) si alin. (2) din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei, aprobat prin H.G. nr. 707/2006 ( cu modificările si completările ulterioare) cu amendă de 15.000.

In data de 25.02.2015, ora 14:30 s-a prezentat la intrarea în ţară autoturismul marca ” MERCEDES E 220CDI „. In urma controlului vamal amănunţit s-au găsit ascunse si nedeclarate 5.200 bucăti ţigarete marca NZ, fără timbru.

Contravenientul a fost sancţionat cu amendă contravenţională de 5.000 lei, ţigaretele au fost confiscate si autoturismul retinut pană la achitarea amenzii.

In data de 25.02.2015, ora 17:00 au fost gasite ascunse sub hainele unui cetătean  un număr de 1.300 bucăti ţigarete marca Monte Carlo.

Contravenientul a fost sancţionat cu amendă contravenţională de 5.000 lei iar ţigaretele au fost confiscate.

In data de 25.02.2015, ora 23:30 s-a prezentat la intrarea în ţară autoturismul marca ” DAEWOO NUBIRA”. In urma controlului vamal amănunţit s-au găsit ascunse si nedeclarate 3.000 bucăti ţigarete diverse marci, fără timbru.

Contravenientul a fost sancţionat cu amendă contravenţională de 5.000 lei, ţigaretele au fost confiscate si autoturismul retinut pană la achitarea amenzii.

Leave a Comment