Google

Cronica neagra

Written on:august 9, 2015
Comments
Add One

tigari in masiniPolițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Vaslui au reținut un tânăr, în vârstă 21 ani, din comuna Banca, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, faptă comisă asupra unui bărbat, în vârstă de 42 ani.

Petrică, în vârstă de 42 ani, din comuna Banca a sesizat polițiștii cu privire la faptul că în timp ce se afla în stația C.F.R. Banca, mai multe persoane l-au lovit și i-au furat bunuri.

Cercetările au fost efectuate de polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Vaslui și Secției de Poliție Rurală 7 Banca, stabilindu-se faptul că în seara de 26 iulie a.c., în momentul în care bărbatul se deplasa pe peronul stației C.F.R. Banca, a fost urmărit de către doi tineri, iar unul dintre ei, D. Cornel, în vârstă de 23 ani, l-a lovit și i-a furat șapca și o pereche de ochelari. După comiterea faptei, bărbatul în vârstă de 42 ani a mers la un grup de persoane pentru a solicita detalii cu privire la agresor. În momentul în care s-a îndepărtat de grup a fost lovit de S. Cătălin, de 21 ani, din comuna Banca, care i-a furat și telefonul mobil. Apoi, un bărbat, în vârstă de 31 ani și un minor, de 16 ani au lovit victima, iar S. Cătălin a mai sustras un lănțișor, un telefon mobil și un ceas.

Polițiștii au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Bârlad, fiind recuperate mai multe din bunurile sustrase – un telefon mobil, un lănțișor din argint și ceasul.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe S. Cătălin, iar Tribunalul Vaslui a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru infracțiunea de tâlhărie, faptă pentru care mai este cercetat și D.Cornel.

De asemenea, cele două persoane care au lovit victima sunt cercetate de către polițiști pentru comiterea infracțiunii de loviri sau alte violențe.

Pentru a reduce riscul ca tu să devii o victimă a tâlhăriei, Poliția Română îți recomandă câteva măsuri de siguranță:

Ai grijă la ceea ce se întâmplă în jurul tău atunci când ești pe stradă. Nu te lăsa distras de citirea presei sau accesatul internetului. Neatenția ta poate atrage interesul infractorilor.

Fii prudent cu persoanele care te abordează sub diverse pretexte sau vor    să-ți distragă atenția. Păstrează întotdeauna o distanță care să-ți ofere siguranță, în caz că acestea vor încerca să-ți smulgă bijuteriile ori telefonul.

Când ți se pare că cineva te urmărește, verifică acest lucru traversând strada. Dacă individul respectiv alege aceeași rută, îndreaptă-te spre o zonă aglomerată sau intră într-un magazin. Cere sprijinul poliției!

Calatorie ilegala intrerupta de politistii de frontiera ieseni

Politistii de frontiera ieseni au depistat si retinut doi cetateni din Siria care au incercat sa intre ilegal in Romania, cu scopul de a ajunge in Germania.

La sfarsitul acestei saptamani, Dispeceratul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi a fost informat, de catre o persoana de sprijin, ca in zona de responsabilitate, pe directia localitatii de frontiera Petresti, la malul raului Prut, a observat doua persoane care nu isi justficau prezenta in zona.

Imediat a fost declansata o actiune specifica, in cadrul careia politistii de frontiera au depistat, doua persoane de sex masculin care nu vorbeau foarte bine limba romana, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului in vederea stabilirii identitatii si efectuarii cercetarilor.

In urma verificarilor specifice efectuate, cu sprijinul autoritatilor din R. Moldova si din declaratiile celor doua persoane, politistii de frontiera au stabilit ca acestea sunt doi cetateni din Siria, cu varste de 21, respectiv 33 ani, care au trecut raul Prut cu intentia declarata de a se deplasa in Germania. Totodata lucratorii nostri au mai stabilit faptul ca tanarul in varsta de 21 ani a fost depistat, in data 14 iulie a.c., de politistii de frontiera galati incercand sa intre ilegal in Romania.

Politistii de frontiera au intocmit lucrare penala pe numele barbatilor sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara, prin trecere ilegala a frontierei de stat a Romaniei. In baza acordurilor incheiate intre Romania si Republica Moldova, la finalizarea cercetarilor cele doua persoane au fost predate autoritatilor de granita ale statului vecin.

Aproximativ 5.000 pachete de tigarete descoperite de politistii de frontiera

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni, in colaborare cu autoritatile de frontiera din R Moldova, au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in urma careia  au identificat doua persoane, cetateni din R Moldova, care incercau sa introduca ilegal in tara, peste raul Prut, 4.737 pachete tigari de contrabanda.

In data de 08 august a.c., in cadrul unei actiuni de colaborare cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni, judetul Iasi, au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, pe timpul executarii misiunii, politistii de frontiera au depistat, in apropierea malului romanesc al raului Prut, pe directia localitatii de frontiera Gura Bohotin, doi barbati care nu isi justificau prezenta in zona, iar in imediata apropiere au descoperit patru colete voluminoase invelite in folie de plastic de culoare neagra.

Lucratorii nostri au procedat la legitimarea barbatilor si au stabilit ca acestia sunt cetatenii din Republica Moldova Igor R. si Alexandr B.,  in varsta de 22 respectiv 23 ani.

Cu privire la cele constatate cei doi au declarat ca au fost racolati de un cetatean din Republica Moldova care le-a propus ca in schimbul sumei de 1000 lei moldovenesti,pentru fiecare dintre ei, sa transporte coletele peste raul Prut.

In urma inventarierii celor patru colete a rezultat un numar de 94.740 tigarete, in valoare de 52.224 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.

Totodata, politistii de frontiera romani au procedat la informarea omologilor din Republica Moldova despre evenimentul de frontiera produs, iar autoritatile de frontiera din Republica Moldova au informat ca, in urma cercetarilor efectuate, au au descoperit doua colete voluminoase invelite in folie de plastic de culoare neagra.

In cauza lucratorii nostri au intocmit barbatilor lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda in forma calificata si trecere frauduloasa a frontierei de stat.

In baza acordurilor incheiate intre Romania si Republica Moldova, la finalizarea cercetarilor cele doua persoane au fost predate autoritatilor de granita ale statului vecin.

Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Braconieri depistati de politistii de frontiera braileni

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au depistat, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, doi barbati care desfasurau activitati de pescuit comercial fara a detine autorizatie.

In data de 06 august a.c. in jurul orei 02.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice de combatere a braconajului piscicol in zona de competenta, au depistat, in zona kilometrului 0+500m brat Macin, doua persoane de sex masculin, intr-o barca din tabla avand atasat un motor marca Mercury de 15 CP., care pescuisera comercial, cu ajutorul unei plase de pescuit din ata, cantitatea de aproximativ 14 kilograme de peste de diferite specii.

In urma verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca persoanele sunt cetatenii romani P. D., in varsta de 54 ani si I. G., in varsta de 38 ani, ambii cu domiciliul in judetul Tulcea. Lucratorii nostri au mai stabilit faptul ca cei doi barbati nu detineau autorizatie pentru pescuitul comercial pe fluviul Dunarea.

Plasa de pescuit din ata, cu o lungime totala de 140 de metri in valoare de 200 lei, barca din tabla, in valoare de 1.500 de lei, si motorul de 15 CP, in valoare de 2.000 de lei, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, iar cantitatea de peste in valoare de 60 de lei a fost predata unei unitati de profil pentru valorificare.

Politistii de frontiera braileni au intocmit dosar penal pe numele persoanelor pentru savarsirea infractiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fara licenta sau autorizatie de pescuit si detinerea sau folosirea la pescuit de catre persoanele neautorizate a navoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

DOSARE PENALE PENTRU CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI

Polițiștii bârlădeni au desfășurat astăzi o acțiune pentru combaterea contrabandei cu ţigări și pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care desfășoară operaţiuni comerciale cu încălcarea legislaţiei.

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Bârlad au desfășurat o acțiune în zona Pieții Sfântul Ilie, din municipiul Bârlad. Au fost identificați D.Aurel, în vârstă de 58 ani, S. Costică, în vârstă de 37 ani și D.Ionel, de 32 ani, toți din municipiul Bârlad care oferea spre vânzare țigarete având timbru de accizare din Republica Moldova, bunuri provenite din infracțiunea de contrabandă.

Pe numele celor trei persoane au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă, iar pedeapsa prevăzută de Legea 86/2006 este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Leave a Comment