Google

Cronica neagra

Written on:august 5, 2015
Comments
Add One

incendiu2Tigari de contrabanda ascunse sub patul soferului unui autocamion; Certificat de inmatriculare fals depistat la Albita; A fugit de la locul accidentului.

In P.T.F. Albita, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit 9.200 tigarete de provenienta R. Moldova, ascunse in cabina unui autocamion, sub patul soferului.

In ziua de 3 august a.c., in jurul orei 21.30, pe sensul de intrare in tara din P.T.F.Albita/judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, conducand un autocamion inmatriculat in R. Moldova, Valeriu I., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 42 de ani.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autovehiculului, ocazie cu care, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit, ascunse si nedeclarate, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, in cabina autocamionului, sub patul soferului, 9.200 tigarete de provenienta R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura sanctionarii contraventionale a lui Valeriu I. cu amenda in valoare de 7.000 lei si confiscarea tigaretelor in valoare totala de 2.070 lei.

Certificat de inmatriculare fals depistat la Albita

Politistii de frontiera din Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, au intocmit lucrare penala pe numele unui barbat care a prezentat, la controlul de frontiera, un certificat de inmatriculare fals pentru camionul pe care il conducea.

In data de 3 august a.c., in jurul orei 15.30, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman Gheorghe T., in varsta de 42 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un camion marca Daf si o semiremorca marca Kroll, ambele inmatriculate in R. Moldova.

La controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de inmatriculare prezentat la control pentru camionul in cauza, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca documentul nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unui document autentic, acesta fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, Gheorghe T. a declarat ca are doar calitatea de sofer al unei societati comerciale din R. Moldova si ca nu are cunostinta despre faptul ca documentul prezentat la control este fals sau falsificat.

Pe numele barbatului, politistii de frontiera au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de uz de fals.

DOSAR PENAL PENTRU PĂRĂSIREA LOCULUI ACCIDENTULUI

Poliţiştii rutieri au întocmit dosar de cercetare penală pe numele unui conducător auto care nu a sesizat organele de poliţie după producerea unui accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Poliţiştii Biroului Rutier Bârlad efectuează cercetări în cazul unui accident de circulație produs în seara de 02.08.2015 pe raza comunei Puieşti.

Poliţiştii au stabilit faptul că în seara respectivă, P. Dumitru, de 69 ani, din municipiul Hunedoara intenţiona să părăsească, cu autoturismul proprietate, curtea unui imobil din localitatea Puieşti şi să pătrundă pe D.C 95. La un moment dat, în timp ce efectua manevra de mers înapoi, din cauza faptului că nu s-a asigurat în mod corespunzător, l-a accidentat pe R. Mirel, de 56 ani, din comuna Puiești, care îl dirija la efectuarea acestei manevre. După producerea accidentului, conducătorul auto a condus victima la domiciliul acesteia, fără a anunţa organele de poliţie.

A doua zi, R. Mirel a acuzat dureri şi a solicitat ambulanţa. Acesta a fost transportat la Spitalul municipal de Urgenţă Bârlad unde a fost diagnosticat cu „fracturi costale”.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevede obligațiile conducătorilor auto în situația în care sunt implicați în accidente de circulație din care rezultă victime omenești.  Jurisprudenta

Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

De asemenea, orice persoană care este implicată sau are cunoştinţă de producerea unui accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, este obligată să anunţe de îndată poliţia şi să apeleze numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului, fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

Incendiu la o casă din Huşi

Pe 4 august, în jurul orelor 15.05, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „ Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, de pe strada Ana Ipătescu, din municipiul Huşi.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la faţa locului s-a deplasat Secţia de Pompieri Huşi, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, cu cinci subofiţeri. Deşi pompierii au ajuns la locul intervenţiei foarte repede, circa trei minute de la anunţarea incediului, în momentul sosirii acestora, incendiul se manifesta deja cu flacără deschisă în interiorul a trei camere, precum şi la o porţiune din acoperişul casei. Dezvoltarea foarte radidă a fost posibilă din cauza observării şi anunţării cu întârziere a incendiului întreţinut şi de cantităţilor mari de materiale combustibile din interior. Flăcările au distrus toate bunurile din cele trei camere: elementele de mobilier, tămplărie, diverse textile şi circa 50 metri de acoperiş pe astereală din lemn şi învelitoare din ţiglă şi azbociment. Pompierii au reuşit, după o luptă cu flăcările de circa o oră, să salveze o cameră din casă.

Împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost, cel mai probabil, lăsarea nesupravegheată, de către copilul proprietarului, a aparatului de gătit , coroborat cu faptul că în imediata apropiere a acestuia se aflau materiale textile uşor combustibile.

Leave a Comment