Google

Cronica neagra

Written on:iulie 23, 2015
Comments
Add One

politie mas bacaoaniPoliţia Română acţionează permanent pentru salvarea de vieţi şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie şi pun în pericol traficul rutier.

Prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate condiţiilor de drum/trafic este unul din obiectivele prioritare de acţiune al Poliţiei Române, pentru reducerea riscului rutier. Astfel, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, Serviciul Rutier organizează frecvent acţiuni la nivelul judeţului, la care participată şi poliţiştii rutieri din cadrul structurilor de ordine publică.

În trei zile, poliţiştii Serviciului Rutier Vaslui şi Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au constatat şi sancţionat 446 cazuri de nerespectare a normelor rutiere. Cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reţinute în vederea suspendării 13 de permise de conducere auto, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.

Un bărbat, în vârstă de 42 ani, din municipiul Vaslui, a fost înregistrat de aparatul radar pe D.N. 24, pe un sector de drum situat în afara localităţii Micleşti, circulând cu viteza de 215 km/h (+115). Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 945 lei şi s-a dispus măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

De asemenea, poliţiştii rutieri aflaţi în misiune pe D.E. 581 au depistat un bărbat, în vârstă de 39 ani, din municipiul Bucureşti, care conducea o motocicletă, având direcţia de deplasare Bârlad către Crasna, cu viteza de 198 km/h (+98). Acesta a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 945 lei, totodată fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, produse pe fondul vitezei, Poliţia Română recomandă conducătorilor auto:

– să respecte regimul legal de viteză instituit pe tronsoanele de drum pe care se deplasează, atât în interiorul cât şi în afara localităţilor;

– să adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care rulează, situând-o nu la limita maximă admisă de lege, ci la limita mersului în siguranţă;

– să reducă viteza de deplasare, în locurile impuse de lege şi în special în zona trecerilor pentru pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii.

ARESTATI PREVENTIV PENTRU COMITEREA DE TÂLHĂRII

Pe 21 iulie Tribunalul Vaslui a emis mandate de arestare preventivă pe numele a doi minori, reţinuţi de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad pentru comiterea mai multor infracțiuni de tâlhărie, în perioada aprilie – iulie 2015.

Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă a lui D.E., în vârstă de 15 ani, din municipiul Bârlad, cercetat pentru comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată, a 3 infracțiuni de tâlhărie și a 2 tentative la aceeași faptă şi a lui C.Alexandru, în vârstă de 16 ani, din municipiul Bârlad, cercetat pentru 2 infracțiuni de tâlhărie și o tentativă de tâlhărie.

În luna aprilie 2015, prin exercitarea de acte de violență, D.E. a controlat prin buzunare un tânăr, în vârstă de 18 ani, însă nu a găsit bani. După trei zile, cei doi s-au reîntâlnit pe strada Republicii, iar D.E. l-a deposedat de 7 lei, bani găsiți în buzunarele victimei.

În lunile iunie și iulie a.c., D.E., C.Alexandru și un alt minor, în vârstă de 16 ani au deposedat sau au încercat să sustragă prin violență, diferite sume de bani de la șase minori, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani.

În baza probatoriului administrat, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad i-au reținut pe cei doi minori, iar astăzi Tribunalul Vaslui a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

Carte de identitate falsa descoperita de politistii de frontiera vasluieni

Politistii de frontiera vasluieni au depistat in P.T.F. Albita, la controlul de frontiera,  in bagajul propriu al unui tanar din R. Moldova, ascunsa intr-un buzunar interior al gentii, o carte de identitate falsa.
In ziua de 21 iulie a.c., in jurul orelor 16.00, la P.T.F. Albita/I.T.P.F. Iasi s-a prezentat pentru a iesi din tara, in calitate de pasager intr-un microbuz, cetateanul din R. Moldova Vlad S., in varsta de 27 de ani, care a prezentat la control de frontiera un pasaport moldovenesc.

La controlul de frontiera efectuat de echipa comuna de control, a fost descoperita  in bagajul personal al lui Vlad S., intr-un buzunar interior al gentii, o carte de identitate pe numele persoanei in cauza, similara unei carti de identitate eliberate de autoritatile romane, valabila pe perioada 20.03.2011 –  16.05.2021.

Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului in cauza, s-au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care s-a constatat ca acesta nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unui document autentic, fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, Vlad S. a declarat ca a procurat documentul de la o persoana la care lucra in Italia, fiindu-i necesar pentru a putea sa-si pastreze locul de munca, pana in momentul in care i se elibera permisul soggiorno de catre autoritatile italiene.

Politistii de frontiera i-au intocmit lui Vlad S. lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

Autoturism „falsificat” oprit la granita cu Moldova

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stanca au intocmit dosar penal unui barbat, care conducea un autovehicul ce avea seria de sasiu falsificata, pentru a corespunde datelor din certificatul de inmatriculare.

In ziua de 21 iulie a.c., in jurul orelor 17.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Stanca, pentru efectuarea formalitatilor de trecere a frontierei de stat, Gheorghe O., de 26 de ani, cetatean roman care conducea un autoturism marca  Mercedes Vito, inmatriculat in Romania.

Politistii de frontiera au verificat seria de sasiu a autoturismului, constatand ca are aplicata peste aceasta un decupaj poansonat de sasiu al altui vehicul, iar seria de sasiu descoperita sub decupaj nu corespunde cu seria din certificatul de inmatriculare al autoturismului.

Pe numele lui Gheorghe O. politistii de frontiera au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.

Persoana înecată în acumularea Solești a fost găsită

In cursul zilei de miercuri, în jurul orelor  13.20 echipajul de scafandri profesioniști al ISU Vaslui a găsit și recuperat barbatul în vârstă de 41 de ani înecat în ziua de Marți 21 iulie a.c. în acumularea Solești.

Acțiunile de căutare salvare au început imediat după primirea apelului prin 112, în data de 21.07.2015 ora 16.00, acestea au încetat odată cu lăsarea întunericului, fiind reluate astăzi la primele ore ale dimineaței.

În misiunea de căutare și salvarea au fost implicați 14 specialiști ISU Vaslui din care 3 scafandri,

2 ofițeri și 9 subofițeri.

Leave a Comment