Google

Cronica neagra

Written on:iulie 19, 2015
Comments
Add One

incendiumanastirea moreni netCinci persoane au fost transportate la spital, victime într-un accident de circulație care a avut loc în această dimineață pe D.N. 24, pe raza localitatii Crasna.

Pe 19 iulie la numărul de urgență 112, polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui accident de circulație pe D.N. 24, pe un sector de drum în afara localității Albești.

Polițiștii Serviciului Rutier au efectuat cercetarea la fața locului și au constatat următoarele:

Vasile, în vârstă de 60 ani, din municipiul Vaslui, conducea un autovehicul din direcția Vaslui către Crasna. Într-o curbă la dreapta, din cauza neadaptării vitezei, autovehiculul a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune frontală cu un autovehicul care circula în mod regulamentar din sens opus, condus de A. Ion, în vârstă de 48 ani, din comuna Costești. După impact, al doilea autovehicul a fost proiectat în afara părții carosabile.

Toate persoanele din cele două autovehicule au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde au fost diagnosticate astfel: din primul autovehicul, T. Vasile „fracturi costale”, T. Marinica, în vârstă de 61 ani, „fractură membru inferior”, N. Elena, în vârstă de 64 ani, din comuna Lipovăț, „fractură membru superior”, iar din al doilea A. Ion, „fractură membru superior” și A. Zâna, în vârstă de 48 ani, „politraumatism prin accident rutier”

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

RECOMANDĂRI PENTRU O DEPLASARE SIGURĂ

Având în vedere avertizarea referitoare la caniculă emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă sunt obosiţi. Riscul de a aţipi la volan apare mai ales dimineaţa şi seara, pe drumurile în aliniament, când se conduce având soarele în faţă.

În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite.

Atunci când, în calitate de pasageri, în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui.

În cazul în care autovehiculul a fost staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniţi instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă a unui autovehicul.

Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

O cladire a manastirii Moreni s-a facut scrum

Pe 18 iulie, în jurul orei  17.30 ISU Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu la una dintre clădirile complexului mănăstirii Moreni din comuna Deleni.

La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta la mansarda clădirii pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp. Clădirea avea în compunere spaţii de cazare, bucătărie, sală de mese şi birouri.

Au ars acoperişul din tablă pe asterială de lemn şi 14 camere cu mobilierul aferent, inclusiv pereţii despărţitori din OSB pe schelet de lemn. S-au degradat tâmplăria de la bucătărie şi sala de mese precum şi planşeul parterului, cauza probabilă de incendiu fiind coş de fum neprotejat termic.

Din fericire nu au fost înregistrate victime.

La această intervenţie ISU Vaslui a participat cu 9 autospeciale din care 7 cu apă, autospeciala grupei operative şi ambulanţa de terapie intensivă mobilă precum şi 40 de cadre militare.

Leave a Comment