Google

Cronica neagră

Written on:iulie 9, 2015
Comments
Add One

IMG1Un cetăţean georgian a fost oprit din drumul spre Spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au depistat în zona de responsabilitate un tânăr din Georgia care a încercat să intre ilegal în România, cu intenţia declarată de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În data de 9 iulie a.c., în jurul orelor 07.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi – judeţul Vaslui, au fost informaţi telefonic de către o persoană de sprijin din localitatea de frontieră Pogăneşti că a observat un bărbat care se deplasează de la malul râului Prut, pe marginea unui canal, prin stuf.

Lucrătorii noştri au procedat imediat la desfăşurarea unei acţini specifice, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Pogăneşti, un bărbat care nu îşi justifica prezenţa în zonă şi nu era vorbitor de limba română. În vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor, lucrătorii noştri l-au condus pe bărbat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi.

În urma verificărilor specifice efectuate şi cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta este cetăţeanul din Georgia Davit M., în vârstă de 32 de ani, care a declarat că a trecut râul Prut înot, cu intenţia de a ajunge în Austria, în vederea găsirii unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria tânărului, căruia i-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a forntierei de stat .

BMW furat din Germania descoperit de politistii de frontiera galateni

Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati au intocmit lucrare penala unei tinere care conducea un autoturism marca BMW model 730D ce figura in bazele de date ca fiind furat din Germania.

In data de 07 iulie a.c., pentru valorificarea unor informatii, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati au organizat o actiune specifica pe linia combaterii traficului cu autovehicule furate, ocazie cu care au oprit in trafic, pe o artera din municipiul Galati, un autoturism marca BMW model 730D, condus de G. A., in varsta de 23 de ani, domiciliata pe raza judetului Galati.

In urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au stabilit faptul ca autoturismul figureaza ca fiind furat din Germania din anul 2014, existand o semnalare in acest sens in bazele de date ale Interpol Germania.

In legatura cu cele constatate, conducatoarea auto a declarat ca a cumparat autoturismul in anul 2014, dintr-un targ de autovehicule si nu avea cunostinta despre faptul ca autoturismul respectiv figura ca fiind furat.

In cauza a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

Autovehiculul, in valoare de 170.000 lei a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

Cetatean roman fara permis de conducere depistat la volanul unui tractor neinmatriculat

Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au intocmit dosar penal unui barbat care a fost depistat in trafic conducand un tractor neinmatriculat si nici nu detinea permis de conducere.

In data de 07 iulie a.c., in jurul orelor 09.30 pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice, de supraveghere si control in zona de competenta, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila a oprit in trafic pentru control in zona trecere bac Braila, un tractor marca Fendt 946, fara numere de inmatriculare / inregistrare, condus de cetateanul roman Stefan S., in varsta de 29 de ani, domiciliat pe raza judetului Braila.

Cu ocazia efectuarii controlului, barbatul nu a putut prezenta certificatul de inmatriculare, fapt pentru care politistii de frontiera au efectuat verificari specifice in urma carora au constatat faptul ca tractorul respectiv nu figureaza ca fiind inmatriculat, dar si faptul ca Stefan S. nu poseda permis de conducere.

Pe numele barbatului, politistii de frontiera braileni au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculatat.

CĂRUȚE IMPLICATE ÎN ACCIDENTE RUTIERE

Patru persoane au suferit vătămări corporale în urma unor accidente de circulație în care au fost implicate vehicule cu tracțiune animală.

În ziua de 07.07.2015, pe raza comunei Gârceni, s-a produs un accident de circulație, soldat cu vătămarea corporală a unui bărbat, în vârstă de 76 ani.

Polițiștii Biroului Rutier Vaslui au efectuat cercetarea la fața locului și au stabilit împrejurările producerii accidentului.

Neculai, în vârstă de 43 ani, din comuna Gârceni a condus un vehicul cu tracțiune animală, iar în momentul în care s-a deplasat pe un sector de drum în pantă, O. Teodor, în vârstă de 76 ani, din aceeași localitate, pasager în căruță, s-a dezechilibrat și a căzut din vehicul.

Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde a fost diagnosticată cu „fractură claviculă”.

În aceeași zi, un alt vehicul cu tracțiune animală a fost implicat într-un accident de circulație pe raza localității Hârșova, comuna Delești.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că B. Gheorghe, în vârstă de 31 ani, din localitatea Hârșova a condus o căruță, încărcată cu fân, pe un drum sătesc, iar la deplasarea pe un sector de drum în pantă, vehiculul s-a răsturnat.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a lui B. Gheorghe (diagnosticat cu „excoriații la nivelul feței”) și a unui minor, în vârstă de 4 ani, pasager în vehicul. Acesta din urma a fost diagnosticat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui cu „fractură femur”.

Un alt căruțaș a suferit vătămări corporale, în timp ce se deplasa pe raza comunei Vutcani.

Polițiștii Biroului Rutier Bârlad au efectuat cercetarea la fața locului și au stabilit următoarele:

Iorgu, în vârstă de 79 ani, din comuna Vutcani a condus un vehicul cu tracțiune animală pe un drum sătesc din localitatea de domiciliu, iar la efectuarea unui viraj la stânga, s-a dezechilibrat și a căzut din căruță. În urma investigațiilor medicale, bărbatul a fost diagnosticat cu „fractură omoplat”.

De la începutul acestui an, pe arterele rutiere din judeţul Vaslui s-au înregistrat 36 accidente cu victime, ca urmare a abaterilor comise de conducătorii de vehicule cu tracţiune animală. Aceste evenimente rutiere s-au soldat cu 4 persoane decedate, 12 rănite grav şi 20 rănite uşor. Abaterile comise de căruţaşi reprezintă prima cauză în producerea accidentelor de circulaţie în acest an, în judeţul Vaslui.

Cele mai multe evenimente în care au fost implicaţi cei care conduc vehicule cu tracţiune animală au avut loc din cauza neatenţiei în conducere atunci când s-au deplasat pe terenuri cu denivelări sau în pantă, pentru că nu au stăpânit animalele care tractau aceste vehicule şi nu le-au cunoscut reacţiile.

Reamintim câteva din obligaţiile ce le revine conducătorilor vehiculelor cu tracţiune animală, prevăzute în legislaţia rutieră:

să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabilă a drumului public;

să nu conducă vehiculul când se află sub influenţa alcoolului, a produselor sau substanţelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare;

de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă să nu circule pe drumurile publice fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante şi fără ca vehiculul să aibă în partea din faţă un dispozitiv cu lumină albă sau galbenă, iar în partea din spate un dispozitiv cu lumină roşie, amplasate pe partea laterală stângă;

să nu părăsească vehiculul sau animalele ori să doarmă în timpul mersului.

Conducătorii acestui tip de vehicule sunt obligaţi să conducă animalele astfel încât să nu constituie un pericol pentru ei şi ceilalţi participanţi la traficul rutier, implicit aceasta presupune a nu se folosi pentru tracţiune pe drumurile publice animale care au comportamentul agresiv atunci când în apropierea lor circulă alte autovehicule!

ACŢIUNE PENTRU PREVENIREA EVAZIUNII FISCALE ÎN DOMENIUL OPERAŢIUNILOR CU PRODUSE CEREALIERE ŞI DE PANIFICAŢIE

Poliția Română acționează permanent pentru combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificaţie.

În ziua de 07.07.2015, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o nouă acțiune de verificare a activităţii agenţilor economici şi persoanelor fizice, în legătură cu modul de comercializare a produselor agricole, de patiserie şi panificaţie, pentru protejarea populaţiei împotriva unor practici ilicite. Verificările au avut în vedere și legalitatea efectuării transportului de mărfuri și respectarea normelor în vigoare privind traficul rutier.

Activitățile de control au fost efectuate pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad, Huși și orașului Negrești.

Polițiștii au efectuat controale la 43 agenți economici care desfășoară activități în acest domeniu și la 22 producători agricoli individuali. De asemenea, au fost verificate şi 38 de mijloace de transport,

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 52 sancţiuni contravenţionale, dintre care 19 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 16 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, 12 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 5 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 26.415 lei.

La acţiune au participat și poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, și poliţie rutieră, precum și specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui.

Aproximativ 3.200 pachete cu ţigări de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră ieşeni

* Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora – I.T.P.F. Iaşi au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în urma cărora au descoperit şi ridicat în vederea confiscarii, aproximativ 3.200 pachete de ţigări de contrabandă ce urmau a fi introduse ilegal pe piaţa neagră de desfacere din România.

* O persoană, cetăţean român, implicată în activitatea infracţională, este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, verificările fiind continuate împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin.

În data de 08 iulie a.c., în jurul orei 19.10, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au organizat o acţiune specifică pe timpul căreia au oprit în trafic, în localitatea de frontieră Osoi, un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în judeţul Suceava, condus de cetăţeanul român Constantin P., în vârstă de 25 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi. Tânărul era însoţit de cumnatul său, cetăţeanul român Ionuţ B., în vârstă de 29 ani.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, lucrătorii noştri au descoperit în portbagaj, două colete voluminoase, învelite în folie de culoare neagră, fapt pentru care persoanele şi autoturismul au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora, pentru cercetări. La controlul amănunţit, poliţiştii de frontieră au constatat că în coletele din maşină erau 3.124 pachete de ţigări mărcile Ritm, Doina şi Plai, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Cu privire la cele constatate Constantin P. a declarat că a fost contactat de un bărbat, a cărui identitate nu o cunoaşte, pentru a transporta coletele din pădurea Prisăcani până în municipiul Iaşi.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lui Constantin P. lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi au dispus ridicarea ţigaretelor, în valoare de 35.028 lei în vederea confiscării şi a autoturismului, în valoare de 6.500 lei.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Depistat la volan deşi avea dreptul de a conduce suspendat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au întocmit dosar penal unui cetăţean din Republica Moldova, care conducea un ansamblu auto deşi avea permisul de conducere suspendat.

În data de 08 iulie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de trecere a frontierei, Ion O., în vârstă de 30 ani, cetăţean din Republica Moldova, la volanul unui ansamblu auto, înmatriculat în Republica Moldova, format dintr-un autocamion marca Mercedes şi o remorcă marca Raba.

La controlul de frontieră, persoana a prezentat o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere eliberată de Poliţia Iaşi cu drept de circulaţie de 15 zile, valabilă până la data de 26 iunie 2015.

În urma verificărilor specifice efectuate lucrătorii noştri au stabilit că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat, până la data de 26 iulie a.c., pentru nerespecatrea semnalelor, indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Leave a Comment