Google

Cronica neagra

Written on:februarie 26, 2015
Comments
Add One

Cetăţean din Republica Moldova oprit la frontieră

prut si om langa feb 2015 netPoliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au depistat în zona de responsabilitate un cetăţean din Republica Moldova, care a încercat să intre ilegal în România.

În data de 23 februarie a.c., în jurul orei 17.30 poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Pogăneşti, o persoană de sex masculin, care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea şi legitimarea bărbatului. Pentru continuarea cercetărilor persoana a fost condusă la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi.

În urma verificărilor specifice efectuate, cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova, şi din declaraţiile bărbatului lucrătorii noştri au stabilit că bărbatul este cetăţeanul din R.Moldova Alexei S., din în vârstă de 30 de ani, care a trecut înot râul Prut, cu intenţia de a căuta un loc de muncă în România.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanei în cauză, căreia i-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi au predat-o autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Autoturism radiat din circulaţie depistat de poliţiştii de frontieră gălăţeni

În urma unei acţiuni specifice desfăşurate de poliţiştii de frontieră gălăţeni, un cetăţean român s-a ales cu lucrare penală după ce a fost depistat la volanul unui autoturism care era radiat din circulaţie.

În data de 24 februarie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au oprit în trafic, pentru control, la ieşirea din municipiul Galaţi, un autoturism marca Opel Vectra înmatriculat în Germania, condus de cetăţeanul român Giusepe O., în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza judeţului Galaţi.

Având suspiciuni cu privire la înmatricularea autoturismului, lucrătorii noştri au efectuat verificări specifice în urma cărora au constat că autoturismul Opel Vectra oprit pentru control figurează ca fiind radiat din circulaţie de către autorităţile germane, din luna ianuarie 2013.

Cu privire la cele constatate Giusepe O. a declarat că nu are cunoştinţă despre această situaţie, el achiziţionând mijlocul de transport în luna iulie a anului 2013.

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au întocmit pe numele conducătorului auto lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Ford cu documente expirate depistat la Mihăileni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au întocmit dosar penal unui cetăţean român care a fost depistat în trafic circulând cu un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, care avea documentele expirate.

În data de 24 februarie a.c., în jurul orei 05.30, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, a oprit pentru control în localitatea Mihăileni, judeţul Botoşani, o autoutilitară marca Ford, înmatriculată în Marea Britanie, condusă de cetăţeanul român Ioan M., de 27 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la documentele prezentate, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, constatând că inspecţia tehnică periodică este expirată.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală pentru infracțiunea de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România.

Leave a Comment