Google

Cronica neagră

Written on:iunie 21, 2015
Comments
Add One

anabolizantepastile frontiera737 monede de colecţie au fost descoperite recent la P.T.F. Albiţa. Echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali din P.T.F. Albiţa a descoperit 737 monede aniversare, de provenienţă rusă, ascunse în căptuşeala bagajului personal al unui cetăţean din R. Moldova, care intenţiona astfel să le introducă ilegal în România.

În ziua de 18 iunie a.c., în jurul orei 07.00, la P.T.F. Albiţa, judeţul Vaslui, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare pentru trecerea frontierei, cetăţeanul din R. Moldova Pavel S., în vârstă de 23 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Italia.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului şi persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a descoperit ascunse şi nedeclarate în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, în căptuşeala bagajului personal, 737 monede aniversare 1970 “o sută de ani de la naşterea lui Lenin”, cu valoarea de 1 rublă, de provenienta rusă.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a lui Pavel S. cu amendă în valoare de 3.000 lei de către autoritatea vamală care a şi indisponibilizat monedele în vederea confiscării.

Beţi, fără permis, dar pe drumurile publice

În ultimele zile, trei persoane au fost identificate în trafic de poliţişti în timp ce se deplasau pe drumurile publice încălcând prevederile legislative la regimul circulaţiei rutiere. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile Codului Penal.

În noaptea de 17/18.06.2015, poliţiştii Biroului Rutier Huşi, efectuând serviciul de supraveghere al traficului rutier l-au identificat pe Ciprian P., în vârstă de 24 ani, din municipiul Huşi care se deplasa cu autoturismul pe strada A. I. Cuza din localitatea de domiciliu. În urma verificărilor efectuate de poliţişti în baza de date privind posesorii de permise de conducere s-a stabilit faptul că tânărul avea permisul de conducere reţinut în vederea efectuării de cercetări pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 335 din Codul Penal.

În aceeaşi noapte, poliţiştii huşeni au oprit pentru control, pe strada Calea Basarabiei, un autovehicul condus de U. Alin, de 34 ani, din municipiul Huşi. Deoarece acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Huşi pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă, bărbatul a refuzat această recoltare.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice.

De asemenea, în după-amiaza de 16.06.2015, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Negreşti l-au depistat pe C. Gelu, în vârstă de 47 ani, domiciliat în comuna Băceşti, în timp ce conducea un tractor neînregistrat pe un drum comunal din localitatea de domiciliu.

Polițiștii au întocmit pe numele bărbatului un dosar penal pentru comiterea infracțiuni de „conducerea unui autovehicul neînmatriculat”.

Incendiu în Lunca Banului

În cursul dimineței de vineri 19.06.2015, la ora 0110, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „ Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost anunțat prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112 despre producerea unui incendiu la o locuință din comuna Lunca Banului.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la faţa locului s-a deplasat, din cadrul Secției de Pompieri Huși, o autospecială de intervenție cu apă și spumă precum și autospeciala serviciului voluntar pentru situații de urgență a comunei Lunca Banului. În urma incendiului a ars: aproximativ 350 m2 acoperiș din tablă pe asterială din lemn, 3 dulapuri, 1 pat, 2 canapele, 3 covoare, diverse textile sub formă de îmbrăcăminte, 2 uși din lemn, 3 uși din PVC, 2 ferestre din PVC, un televizor, un calculator și o ladă frigorifică. S-au degradat: pereții locuinței placați cu gresie, mobilierul și alte electrocasnice dintr-un dormitor și o bucătărie. Pompieri au reușit localizarea incendiului în aproximativ 8 minute iar pentru lichidarea consecințelor acestuia au fost necesare aproximativ 3 ore.

Cauza probabilă care a condus la generarea acestui incendiu este în curs de stabilire.

Cetăţeană din Republica Moldova depistată cu şedere ilegală în Vaslui

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Vaslui, au desfăşurat, în data de 17 iunie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie, a fost depistată cu şedere ilegală o femeie, în vârstă de 25 ani, din Republica Moldova, membru de familie al unui cetăţean român, care, la expirarea dreptului de şedere, nu a întreprins niciun demers legal pentru prelungirea acestuia şi nici nu a părăsit teritoriul României.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii au îndrumat persoana să se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrări Vaslui, cu documentele necesare reglementării dreptului de şedere în scop de reîntregire a familiei. Totodată, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul juridic al străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Biroul pentru Imigrări Vaslui continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acţiuni cu forţe proprii sau în cooperare cu toate instituţiile cu atribuţii în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Leave a Comment