Google

Cronica neagră

Written on:mai 19, 2015
Comments are closed

barca pneumatica netIn data de 15 mai 2015 inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră STÂNCA – COSTESTI, în urma analizei de risc efectuate, au retinut in vederea confiscării 20.020 bucăti de ţigarete de contrabandă diverse mărci (WINSTON si MARLBORO), disimulate în diverse locuri ale microbuzului ( sub scaune, in roata de rezerva). Persoana implicată în săvârşirea faptei a fost sancţionată contravenţional în conformitate cu prevederile art. 653 alin. (1) lit.a) si alin. (2) din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei, aprobat prin H.G. nr. 707/2006 ( cu modificările si completările ulterioare) cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Trei cetateni din R. Moldova retinuti la frontiera galateana

Politistii de frontiera galateni au depistat si retinut trei barbati, care au trecut ilegal frontiera cu intentia de a ajunge in Bulgaria.

In data de 17 mai a.c., in jurul orelor 15.15, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati care desfasurau o misiune specifica de supraveghere au observat trei persoane ce se deplasau pe digul de protectie al raului Prut, pe directia localitatii de frontiera Vanatori.

Deoarece cei trei barbati nu isi justificau prezenta in zona, politistii de frontiera i-au condus la sediul sectorului pe cei barbati, in vederea stabilirii identitatii si efectuarii cercetarilor.

Astfel, lucratorii nostri au stabilit ca cei trei sunt cetateni ai Republicii Moldova, cu varstele cuprinse intre 19 si 23 ani,  si au trecut inot raul Prut cu intentia de a se deplasa in Bulgaria pentru a-si gasi un loc de munca.

Politistii de frontiera au intocmit celor trei tineri lucrare penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Conform Acordurilor incheiate intre Romania si Republica Moldova, la finalizarea cercetarilor, cei trei tineri vor fi predati autoritatilor de granita ale statului vecin.

A căzut din căruţă şi a ajuns la spital

Din cauza imprudenței în conducerea unui vehicul cu tracțiune animală pe un drum public, un bărbat din localitatea Văleni a suferit vătămari corporale grave.

În după-amiaza de 18.05.2015, pe raza localității Văleni a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unui bărbat. La locul producerii acestuia s-au deplasat polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui, care, în urma cercetărilor efectuate au stabilit următoarele:

Constantin, de 40 ani, din comuna Văleni, se deplasa cu un vehicul cu tracțiune animală pe un drum sătesc din localitate. La un moment dat, pe o porțiune de drum în pantă bărbatul s-a dezechilibrat și a căzut din vehicul pe sol, accidentându-se.

Victima a fost transportată la Spitalul Județean Vaslui, iar ulterior la o unitate medicală din municipiul Iași, fiind diagnosticat cu „fractură cominutivă cu sinus maxilar stâng, fractură mandibulă stânga, fractură os temporar stâng, fractură arc costal 1 și 2 pe partea dreapta”.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Reamintim câteva din obligaţiile ce le revin conducătorilor vehiculelor cu tracţiune animală, prevăzute în legislaţia rutieră:

– să conducă animalele astfel încât acestea să nu constituie un pericol pentru ei şi ceilalţi participanţi la trafic;

– să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabilă a drumului public;

– să nu conducă vehiculul când se află sub influenţa alcoolului;

– să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul şi să se asigure că din faţă sau din spate nu circulă vehicule cărora le poate pune în pericol siguranţa deplasării;

– de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă, să nu circule pe drumurile publice fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante şi fără ca vehiculul să aibă în partea din faţă un dispozitiv cu lumină albă sau galbenă, iar în partea din spate un dispozitiv cu lumină roşie, amplasate pe partea laterală stângă.

I-au căutat la pâine!

Polițiștii vasluieni au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, în special în ceea ce priveşte ilegalităţile ce se comit în domeniul industriei alimentare .

La sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei acțiuni organizate la nivelul județului, au participat polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Rutier și Serviciului de Ordine Publică. Aceștia au efectuat controale la persoane fizice şi juridice care produc, transportă şi/sau comercializează produse de panificaţie, pentru a se verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

De asemenea, au fost verificate autorizaţiile de funcţionare, documentele legale de provenienţă a produselor şi mărfurilor, documentele ce atestă calitatea/conformitatea produselor, buletinele de analiză, modul de ambalare şi etichetare, autorizaţiile sanitar-veterinare pentru spaţiile de depozitare şi documentele autovehiculelor care efectuează distribuţia.

Polițiștii au efectuat controale la 54 agenți economici de pe raza județului Vaslui și au verificat 38 autovehicule. În acest context au fost aplicate 27 sancțiuni contravenționale (dintre care 13 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite republicată și 12 la O.U.G. privind circulația pe drumurile publice), în valoare totală de 10.500 lei. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării produse de panificație în valoare de 500 lei.

Depistat in timp ce incerca sa introduca telefoane mobile in penitenciar

Politisti de frontiera din cadrul structurii Paza si Control Acces a Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au depistat un barbat care intentiona sa introduca in Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi cinci telefoane mobile.

In data de 17 mai a.c., in jurul orei 00.30, politisti de frontiera din cadrul structurii Paza si Control Acces a Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, pe timpul executarii misiunii specifice, au observat o persoana care intentiona sa patrunda in perimetrul parcarii institutiei, prin escaladarea gardului.

Politistul de frontiera care efectua misiunea de supraveghere a procedat la interceptarea si legitimarea persoanei stabilind ca aceasta este cetateanul roman Narcis A., in varsta de 25 ani, domiciliat in judetul Botosani, cu antecedente penale. Lucratorii nostri au descoperit, asupra tanarului, cinci telefoane mobile.

Din cercetarile efectuate si din declaratiile barbatului s-a stabilit faptul ca  acesta intentiona sa arunce bunurile in curtea Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi, care se afla in imediata apropiere a cladirii I.T.P.F. Iasi, cu scopul de a fi preluate de un prieten care este incarcerat.

Politistii de frontiera au luat masura informarii lucratorilor din cadrul Sectiei 2 a Politiei Municipiului Iasi. Persoana si bunurile au fost predate unui echipaj  din cadrul Sectiei 2 a Politiei Municipiului Iasi, lucratori care au intocmit dosar penal conform art. 185 alin 3 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.

Autoturism radiat din circulatie descoperit de politistii de frontiera galateni

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati au intocmit lucrare penala pe numele unui barbat care conducea un autoturism ce figura in bazele de date ca fiind radiat din circulatie.

La sfarsitul saptamanii trecute, pe timpul executarii unei misiuni specifice, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati au oprit in trafic pentru control, pe raza municipiului Galati, un autoturism marca BMW, inmatriculat in judetul Galati condus de cetateanul roman C. A., in varsta de 38 de ani.

Avand suspiciuni cu privire la autoturismul respectiv, colegii nostri au efectuat verificari specifice suplimentare, ocazie cu care au constatat ca autoturismul figureaza ca fiind radiat din circulatie de catre autoritatile din Germania, din luna martie a acestui an, iar pentru o perioada de 30 de zile a fost inmatriculat temporar, pana la inceputul lunii mai.

In legatura cu cele constatate, conducatorul auto a declarat ca autoturismul i-a fost incredintat fara placute de inmatriculare de catre proprietar in vederea cumpararii ulteriore, dar gasind in portbagaj placutele de inmatriculare pe judetul Galati a crezut ca apartin autoturismului, le-a montat pentru a circula prin municipiul Galati.

Politistii de frontiera i-au intocmit barbatului lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de punere in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat si punere in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare sau inregistrare.

La volan, desi avea permisul de conducere suspendat

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni au depistat in trafic un cetatean roman care conducea o autoutilitara, desi avea permisul de conducere suspendat.

In ziua de 15 mai a.c., in jurul orelor 13.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni care exercitau atributiile de serviciu pe comunicatia Husi – Murgeni au oprit pentru control o autoutilitara marca Iveco Daily, inmatriculata in Romania, condusa de cetateanul roman Nicolae D., in varsta de 20 de ani.

La controlul de frontiera, tanarul nu a putut prezenta permisul de conducere, motivand ca nu il are asupra sa. Lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, ocazie cu care au stabilit ca persoana in cauza are permisul de conducere suspendat.

Politistii de frontiera au intocmit pe numele tanarului lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata.

Sorry, the comment form is closed at this time.