Google

Cronica neagră

Written on:mai 8, 2015
Comments
Add One

IMG3Politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Raducaneni si Iasi au depistat si retinut doi barbati, care au trecut inot raul Prut, cu intentia de a trece fraudulos frontiera de stat.

* In data de 06 mai a.c., in jurul orelor 16.35, un echipaj format din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice de supraveghere in zona de competenta, a depistat pe directia localitatii de frontiera Gorban, o persoana de sex masculin, care nu isi justifica prezenta in zona.

Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si conducerea persoanei la sediul sectorului pentru cercetari. In urma verificarilor specifice efectuate, a schimbului de date cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova si din declaratiile barbatului, lucratorii nostri au stabilit ca acesta este cetateanul moldovean Denis P., in varsta de 22 ani, care a trecut inot raul Prut cu scopul de a cauta un loc de munca in Romania, iar dupa strangerea banilor necesari sa se deplaseze in Italia.

* Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice de supraveghere in zona de competenta, au depistat pe directia localitatii de frontiera Bosia, un barbat, cetatean moldovean, pe nume Serghei V., in varsta de 32 ani. Acesta a declarat, de asemenea, ca a trecut inot raul Prut, cu scopul de a ajunge in Romania.

Politistii de frontiera au intocmit pe numele barbatilor lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Conform acordurilor incheiate de Romania cu autoritatile din R. Moldova, la finalizarea cercetarilor persoanele in cauza au fost predate autoritatilor de frontiera ale statului vecin.

Tigari ascunse dupa metoda – geanta de voiaj cu fund dublu  

Politisti de frontiera din Punctul de Trecere a Frontierei Albita impreuna cu lucratori vamali au descoperit 2.800 tigarete de provenienta R. Moldova ascunse si nedeclarate, intr-o geanta de voiaj, cu fund dublu.

In ziua de 6 mai a.c., in jurul orei 22.30, pe sensul de intrare in tara din P.T.F.Albita/judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, conducand un microbuz, Dumitru D., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 24 de ani.

In baza profilului de risc existent, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport si persoanei, ocazie cu care, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit, ascunse si nedeclarate, intr-o geanta de voiaj personala, cu fund dublu, cantitatea de 2.800 tigarete, cu timbru de acciza R.Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigaretelor in valoare totala de 630 lei si sanctionarea contraventionala a lui Dumitru D. cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Autoturism radiat din circulatie descoperit de politistii de frontiera galateni

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au intocmit lucrare penala unui barbat, care conducea un autoturism ce figura ca fiind radiat din circulatie.

In data de 06 mai a.c., in Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor trecerii frontierei, Oleg G. cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova, in varsta de 30 de ani conducand un autoturism marca Opel Astra, inmatriculat in Lituania.

In urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au stabilit ca autoturismul figureaza in bazele de date din Lituania ca fiind radiat din circulatie.

Barbatul a declarat ca a achizitionat autoturismul dintr-un targ de autoturisme din Chisinau de la un conational, care l-a asigurat ca documentele autoturismului sunt valabile pana in luna iunie 2015, urmand ca dupa aceasta data sa isi reinoiasca toate actele. Totodata, a precizat ca nu a avut cunostinta despre faptul ca autoturismul figureaza radiat din circulatie.

Politistii de frontiera au intocmit pe numele barbatului, lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice din Romania a unui autovehicul neinmatriculat.

Cercetaţi pentru furt calificat

Polițiștii cercetează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat patru tineri. Trei dintre aceștia, din județul Iași, au fost reținuți pentru 24 ore.

La începutul acestei săptămâni, polițiștii Postului de Poliție Zăpodeni au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 69 ani, din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras bani din locuinţă.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit următoarele: profitând de faptul că proprietarul era plecat de la domiciliu, persoane necunoscute au pătruns prin efracție într-o anexă a locuinței părții vătămate, de unde și-au însușit pe nedrept suma de 400 lei. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe T. Daniel, în vârstă de 19 ani, din localitatea Zăpodeni, care ar fi săvârșit furtul respectiv. Aceștia au reușit să recupereze întreaga sumă sustrasă, pe care au înapoiat-o proprietarului.

Extinzând cercetările, polițiștii au mai stabilit că în cursul lunii aprilie a.c., tânărul a pătruns prin efracție (forțarea unui geam), în timpul nopții, în locuința unei femei de 75 ani din localitate, de unde a sustras suma de aproximativ 3000 lei, pe care a cheltuit-o.

Daniel este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de furt calificat, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

În dimineața de 06.05.2015, am fost sesizați de către polițiști de frontieră care patrulau pe raza localității Drînceni cu privire la faptul că au identificat trei tineri care transportau cu un autoturism mai multe bunuri a căror proveniență nu o puteau justifica. Cercetările au fost preluate de către polițiști din cadrul Secției 4 de Poliție Rurală Huși, care au stabilit următoarele:

Cei trei tineri, în vârstă de 18, 19, respectiv 21 ani, toți din județul Iași, în baza unei înțelegeri prealabile, s-au deplasat pe raza localității Drînceni. Cel de 19 ani a escaladat gardul împrejmuitor al unei locuințe și a intrat într-o anexă, de unde a sustras mai multe unelte electrice și o bicicletă. Valoarea bunurilor sustrase este de aproximativ 12.000 lei.

Pe numele acestora polițiștii au întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, reținându-i pentru 24 ore pe bază de ordonanţă.

3.600 de tigarete descoperite in bordul unui autoturism

Politistii de frontiera galateni au descoperit, intr-un locas special amenajat in bordul unui autoturism, condus de catre un tanar din R. Moldova, 3.600 de tigarete de contrabanda, pe care acesta intentiona sa le comercializeze pe raza municipiului Braila, in vederea obtinerii unui profit material.

In data de 07 mai a.c., in jurul orei 07.30 politisti de frontiera din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia combaterii traficului ilicit cu tigari, au oprit in trafic, in zona podului Siret la iesirea din municipiul Galati, un autoturism marca Ford, condus de un tanar din R. Moldova, in varsta de 25 de ani, despre care existau informatii ca se preocupa cu transportul de tigari de contrabanda.

In vederea efectuarii unui control amanuntit, lucratorii nostri au procedat la conducerea autoturismului si a conducatorului auto la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati.

In urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite, ascunse intr-un locas special amenajat in bordul autoturismului, 3.600 de tigarete marca Winston, cu timbru de acciza de R. Moldova.

Cu privire la cele constatate tanarul a declarat ca intentiona sa le valorifice in municipiul Braila, in scopul obtinerii unui profit.

Pe numele tanarului, politistii de frontiera galateni au intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de contrabanda. Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 800 lei si autoturismul, in valoare de 11.000 lei, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

Leave a Comment