Google

Cronica neagră

Written on:mai 4, 2015
Comments
Add One

Căruță cu fund dublu – metodă inedită de contrabandă

IMG3Polițiștii de frontiera din cadrul Sectorului Poliției de Frontiera Romanești, in colaborare cu autoritațile de frontiera din R Moldova, au desfașurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigari, in urma careia au identificat trei persoane, cetațeni romani, care transportau, ascunse intr-un atelaj hipo, 20.000 țigarete de contrabanda.

In data de 02 mai a.c., in cadrul unei acțiuni de colaborare cu autoritațile de frontiera din R. Moldova, pentru valorificarea unor informații, polițiștii de frontiera din cadrul Sectorului Poliției de Frontiera Romanești, județul Botoșani, au desfașurat o acțiune specifica pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, pe timpul executarii misiunii, polițiștii de frontiera au observat pe direcția localitații Bobulești, județul Botoșani, un atelaj hipo care se indrepta dinspre zona de frontiera catre sat. Lucratorii noștri au monitorizat atelajul, in care se aflau doua persoane și au mai observat in apropiere inca o persoana care nu-și justifica prezența in zona.

Astfel, cele trei persoane și atelajul hipo au fost conduse la sediul sectorului, iar in urma verificarilor s-a constatat ca cei trei sunt cetațenii romani, V.C., M.P. și G.C., cu varste cuprinse intre 14 și 46 de ani. In atelajul hipo, mascate sub un fund dublu din scandura, au fost descoperite 20.000 de țigarete, marca Ritm, cu timbru de acciza R. Moldova. Potrivit declarațiilor celor trei, țigarile au fost gasite in padure cu cateva ore mai inainte, ulterior fiind incarcate in atelajul hipo și mascate de fundul dublu, cu intenția de a fi transportate in sat.

In cauza lucratorii noștri au intocmit barbaților lucrare penala sub aspectul savarșirii infracțiunii de contrabanda. Țigaretele in valoare de aproximativ 9000 lei au fost ridicate in vederea confiscarii.

Cercetarile continua impreuna cu autoritațile de frontiera din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infracționale și depistarii tuturor persoanelor implicate.

22 kilograme de peste confiscate de politistii de frontiera galateni

Politisti de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati au depistat pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice o femeie cu dubla cetatenie, pasagera intr-un autoturism, care transporta in bagajele proprii cantitatea de 22 kilograme de peste, fara a detine documentele legale.

In data de 30 aprilie a.c., lucratori din cadrul Biroului C.M.I.I.T. al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice, au oprit pentru control in zona unei piete din municipiul Galati un autoturism marca Peugeot, in care se afla ca pasagera Svetlana J. in varsta de 29 ani cu dubla cetatenie romana si R. Moldova.

Ca urmare a verificarii portbagajului autoturismului, politistii de frontiera au descoperit in bagajele apartinand Svetlanei J. cantitatea de 22 kilograme de peste din speciile crap, macrou afumat si hering afumat, pentru care persoana respectiva nu a putut prezenta documente legale.

Pestele in valoare de 390 lei a fost predat pe baza de proces verbal unei societati comerciale de profil spre valorificare, iar persoana in cauza a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 1.000 lei.

Au furat din autoturisme

Doi tineri din comuna Tanacu sunt cercetați de polițiștii vasluieni, întrucât în luna martie a.c. au sustras mai multe bunuri din două autovehicule.

În ziua de 29.04.2015, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii furturilor din auto.

În urma activităților întreprinse au fost identificați S. Florin, de 25 ani si D. Ionuț, de 19 ani, ambii din comuna Tanacu, care au săvârșit două infracțiuni de furt calificat în noaptea de 21/22.03.2015. Astfel, prin forțarea portbagajelor aceștia au sustras din două autoturisme parcate pe strada Feroviari din municipiul Vaslui, mai multe bunuri (roată rezervă, cric, chei auto) și combustibil, în valoare de 600 lei.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate și înapoiat părților vătămate.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi.

Poliţiştii avertizează cu privire la minimele măsuri de precauţie pe care cetăţenii trebuie să le cunoască şi să le pună în practică pentru a-şi proteja proprietatea privată. Cetăţenii trebuie să conştientizeze faptul că ei sunt în principal responsabili pentru siguranţa personală, pentru siguranţa personală.

Proprietarii de autovehicule trebuie să țină cont de câteva recomandări pentru a evita să devină victime sigure ale unor astfel de infractori:

Aveţi grijă de bagajele şi cumpărăturile dumneavoastră, nu le lăsaţi la vedere în autoturisme şi mai ales nu le lăsaţi peste noapte în maşini. Nu lăsați bunuri de valoare, genți, telefoane mobile, aparatură electronică la vedere. Trecătorii pot fi tentați să acționeze!

Ar fi ideal să parcaţi autoturismele în locuri bine iluminate sau în parcări păzite. Infractorii ar putea fi descurajați în tentativa lor de a vă sustrage bunurile.

De asemenea, pe piaţa de specialitate există numeroase sisteme de alarmare electronice sau de alta natură, trebuie doar sa acordaţi puţin interes acestui aspect.

Dacă aveţi de efectuat lungi călătorii la rude pe distanţe mai mari, nu opriţi pentru pauzele de relaxare în locuri necunoscute, alegeţi popasuri luminate şi amenajate corespunzător, pe cât posibil în apropiere de localităţi, pentru a nu cădea victima unor persoane răuvoitoare .

Leave a Comment