Google

Cronica neagră

Written on:aprilie 30, 2015
Comments
Add One

tigari in roata de rezervaPolitisti de frontiera din Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier impreuna cu lucratori vamali au descoperit, intr-un locas special amenajat intre motor si bordul unui autoturism, ascunse si nedeclarate, peste 6.000 de tigarete, pe care un tanar cu dubla cetatenie intentiona sa le introduca ilegal in Romania.

In data de 28 aprilie a.c, in jurul orei 20.30 s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, conducand un autoturism marca Mitsubishi, Daniel M., cu dubla cetatenie romana si Republica Moldova, in varsta de 18 ani.

Detinand informatii despre faptul ca autoturismul este folosit pentru transportul tigaretelor de contrabanda, politistii de frontiera si inspectorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport, in urma caruia au fost descoperite, ascunse si nedeclarate, intr-un locas special amenajat intre motor si bordul autoturismului, 6.400 de tigarete marca Ashima.

La cercetari, tanarul a declarat ca nu avea cunostinta despre existenta tigarilor ascunse, el avand doar rolul de a transporta autoturismul pana in municipiul Galati.

Conform prevederilor legale a fost luata masura retinerii tigaretelor, in valoare de 3.840 lei, si a autoturismului, in valoare de 22.063 lei, in vederea confiscarii, iar persoana a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 10.000 lei.

Doi braileni s-au ales cu lucrari penale pentru pescuit in perioada de prohibitie

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au depistat, pe timpul desfasurarii unei actiuni de prevenire a faptelor de braconaj piscicol, doua persoane care transportau cantitatea de 18 kilograme de peste, pe care au capturat-o in perioada de prohibitie, cu ajutorul unei plase de tip monofilament.

În data de 27 aprilie a.c. in jurul orelor 21.30, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice de prevenire a faptelor de braconaj piscicol, i-au depistat, in apropierea kilometrului 168 al fluviului Dunare, pe cetatenii romani Valentin S. si Gicu N., in varsta de 32 respectiv 34 ani, ambii domiciliati in municipiul Braila, care aveau asupra lor o plasa de pescuit de tip monofilament si cantitatea de 18,5 kilograme de peste, speciile scrumbie si crap. Barbatii au declarat ca au pescuit pestele cu ajutorul plasei monofilament,  folosind o barca din tabla.

Cantitatea de peste in valoare de 273 lei a fost predata unei unitati de profil spre valorificare, iar barca in valoare de 800 lei si plasa tip monofilament au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

Politistii de frontiera braileni le-au intocmit persoanelor lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de pescuitul comercial in habitatele piscicole naturale, prin orice metode si mijloace, al pestilor si al altor vietuitoare acvatice, in perioada de prohibitie si detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament.

Dosare penale pentru braconaj piscicol

In urma unei actiuni desfasurate pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol, politistii de frontiera botosaneni au intocmit dosare penale unor barbati, care pescuiau pe raul Prut, desi este perioada de prohibitie.

În două zile, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti, aflati in executarea unei actiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, au descoperit opt persoane de sex masculin care desfasurau activitati de pescuit, pe raul Prut, folosind unelte de pescuit tip napatca.

In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca persoanele depistate sunt cetatenii romani Ilie C., Florin M., Sorin O. , Lucian A., Dan D., Lucian A., Marian O. si Marius B., cu varste cuprinse intre 27 si 38 de ani, toti domiciliati in judetul Botosani.

Politistii de frontiera au intocmit pe numele barbatilor dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de braconaj piscicol.

Bagaje pline cu tigari de contrabanda

Politistii de frontiera din Punctul de Trecere a Frontierei Stanca impreuna cu lucratori vamali au descoperit, in bagajele personale apartinand unei tinere, ascunse si nedeclarate 4.820 de tigarete, pe care aceasta intentiona sa le introduca ilegal in Romania.

Pe 28 aprilie, in jurul orei 04.30 s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Stanca, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Corina R., din Republica Moldova, in varsta de 23 ani, pasagera intr-un autoturism marca Opel inmatriculat in R. Moldova.

Politistii de frontiera si inspectorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport, in urma caruia au descoperit, ascunse si nedeclarate, in bagajele personale ale Corinei R., 4820 tigarete diverse marci, cu timbru de acciza R. Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luata masura retinerii tigaretelor, in valoare de 885 lei, si sanctionarea contraventionala a tinerei cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Au căzut în plasa poliţiştilor

În urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii Secţiilor de Poliţie Rurală 1 şi 2 Vaslui în noaptea de 25/26.04.2015, au fost depistaţi în flagrant 3 tineri care au sustras bunuri din incinta unei societăţi comerciale din comuna Pungeşti. Instanța a emis pe numele a doi dintre ei mandate de arestare preventivă.

Bogdan, în vârstă de 26 ani, din comuna Văleni, a fost depistat de poliţişti pe strada Traian, din municipiul Vaslui, în timp ce conducea un autovehicul în care transporta 10 butelii cu gaz metan sustrase de la o societate comercială cu punct de lucru în comuna Pungeşti. În autovehiculul respectiv se mai aflau D. Dumitru, de 21 ani şi V. Paul, în vârstă de 17 ani, ambii din comuna Văleni. În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat faptul că F. Bogdan nu posedă permis de conducere.

Poliţiştii au stabilit faptul că în lunile martie şi aprilie 2015, F. Bogdan şi D. Dumitru au pătruns fără drept în două locuinţe din comuna Soleşti, de unde au sustras bunuri în valoare de peste 90.000 lei (obiecte electronice, obiecte de îmbrăcăminte, unelte electrice). Polițiștii au recuperat bunurile sustrase în proporție de 70%, de la persoanele la care au fost vândute de tineri.

De asemenea, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că F. Bogdan este bănuit şi de comiterea altor trei infracţiuni de furt din societăţi comerciale din comuna Laza, în perioada ianuarie –martie 2015. Prejudiciul cauzat prin comiterea acestor fapte este de aproximativ 6.700 lei, reprezentând contravaloarea a 36 butelii de aragaz. Bunurile sustrase au fost vândute, iar până în prezent polițiștii au recuperat 26 de butelii.

Bogdan şi D. Dumitru au fost reţinuți de poliţişti pentru o perioadă de 24 ore, ulterior fiind prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui şi a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Polițiștii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la comiterea infracțiunilor de furt, dar și pentru recuperarea întregului prejudiciu.

Hoţ la numai 17 ani ajuns după gratii

Judecătoria Vaslui a emis pe numele unui tânăr în vârstă de 17 ani, din municipiul Vaslui, mandat de arestare preventivă, acesta fiind cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat.

În noaptea de 23/24.04.2015, polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică Vaslui și jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui l-au depistat pe C. Alexandru, în vârstă de 17 ani, din municipiul Vaslui, bănuit de comiterea furtului unor bancnote din automate pentru cafea. Din investigațiile efectuate de polițiștii de investigații criminale a rezultat faptul că, în noaptea respectivă, tânărul a furat 308 bancnote de 1 leu din 3 automate pentru cafea aflate la parterul unor blocuri.

Alexandru se afla sub incidența controlului judiciar de la începutul lunii aprilie 2015, fiind cercetat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui pentru comiterea a trei infracțiuni de furt calificat. În luna martie a.c., în două zile distincte, tânărul a distrus componente de la automate de cafea din municipiul Vaslui, reușind să sustragă aproximativ 200 lei.

Tânărul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui şi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

Leave a Comment