Google

Cronica neagră

Written on:aprilie 27, 2015
Comments
Add One

Tâlhar la numai 16 ani!

gratii catusePolițiștii bârlădeni au reținut pentru 24 ore un tânăr în vârstă de 16 ani, care, în seara de 19.04.2015, a deposedat prin violență un minor de 16 ani, din municipiul Bârlad, de un telefon mobil. Instanța a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bârlad au fost sesizați de către un tânăr în vârstă de 16 ani, din municipiul Bârlad, cu privire la faptul că în seara de 19.04.2015 a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie, comise în următoarele împrejurări: în timp ce se deplasa pe strada Republicii din localitate, un tânăr necunoscut l-a ajuns din urmă, i-a smuls telefonul mobil din mână, după care a fugit. Încercând să-și recupereze telefonul, persoana vătămată l-a urmărit pe autor, dar pentru a-și asigura scăparea, acesta din urmă l-a agresat. Valoarea telefonului mobil este de aproximativ 1000 lei.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad l-au identificat pe cel în cauză: C. David, în vârstă de 16 ani, domiciliat pe raza județului Alba. Polițiștii l-au reținut pe bază de ordonanță pe o perioadă de 24 ore, pentru săvârșirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

La data de 22.04.2015, C. David a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv la Judecătoria Bârlad, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Pe numele acestuia instanța a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Cele mai multe infracţiuni de acest gen sunt comise după lăsarea întunericului, în locuri publice sau în spaţiile comune ale imobilelor (la intrarea în scara blocurilor).

Nu mai pot ciordi din autoturisme

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Vaslui au identificat trei tineri, din localitatea Moara Grecilor, suburbia municipiului Vaslui. Aceștia sunt bănuiți de comiterea a trei furturi din autovehicule.

Faptele au fost comise la diferite intervale de timp, în lunile martie-aprilie a.c., pe raza municipiului Vaslui. Proprietarii a trei autovehicule au sesizat polițiștii cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras bunuri din autoturisme parcate pe raza municipiului Vaslui. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale vasluieni au identificat trei tineri din suburbia Moara Grecilor, având vârsta de 15, 16, respectiv 18 ani, care ar fi săvârșit furturile respective.

Pe timp de noapte, tinerii s-au deplasat pe raza municipiului Vaslui, încercând să descopere autoturisme ale căror portiere să nu fie încuiate. Au pătruns astfel în 3 autovehicule, reușind să intre în posesia mai multor bunuri: radiocasetofoane, oglinzi auto, ochelari, combustibil, etc. Prejudiciul total cauzat se ridică la aproximativ 2500 lei, polițiștii reușind să-l recupereze în totalitate.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de investigații criminale pentru probarea întregii activități infracționale a celor trei tineri.

În anul 2015, la nivelul județului Vaslui au fost sesizate 56 furturi din auto, cele mai multe fapte fiind comise în mediul urban (47). Din numărul total de fapte sesizate, în 35 de cazuri au fost sustrase obiecte din interiorul autovehiculelor, iar alte 13 sesizări au fost primite cu privire la furtul de componente din exteriorul autovehiculelor.

Arestaţi pentru nişte găinării

Polițiștii au reușit probarea activității infracționale a doi bărbați, cercetați pentru săvârșirea unor infracțiuni contra patrimoniului. Pe numele acestora au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

La data de 25.04.2015, în urma investigațiilor efectuate de către polițiști din cadrul Secției 2 de Poliție Rurală Vaslui, a fost identificat și reținut D. Claudiu, de 26 ani, din municipiul Vaslui. Acesta este bănuit despre faptul că la sfârșitul anului 2012, împreună cu un alt tânăr din municipiul Vaslui, care are 21 ani, au pătruns în locuința unui bărbat de 91 ani, din comuna Miclești. Prin acte de violență, aceștia au deposedat partea vătămată de suma de 9100 lei, după care au părăsit teritoriul României, sustrăgându-se cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe D. Claudiu pentru 24 ore pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, iar la data de 26.04.2015 acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui. Pe numele lui bărbatului a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Sunt efectuate în continuare cercetări cu privire la cel de-al doilea tânăr, în vederea clarificării situației sale.

Polițiștii de investigații criminale bârlădeni l-au reținut pe L. Gelu, de 33 ani, din municipiul Barlad. Acesta este bănuit de comiterea a trei tentative la infractiunea de înșelăciune, a unei infracțiuni de înșelăciune și a două furturi. Cele trei tentative la infracțiunea de înșelăciune au fost comise în cea de-a doua jumătate a anului 2014. Bărbatul a încercat să convingă trei persoane de pe raza municipiului Bârlad să îi dea diverse sume de bani, promițându-le să le aducă la un preț avantajos combustibil (susținea că este angajat al unei societăți comerciale de profil). Cele trei persoane nu au dat curs cererilor lui L. Gelu, sesizând în schimb polițiștii.

Alte două persoane din municipiul Bârlad au dat curs solicitărilor lui L. Gelu. Una dintre acestea i-a dat bărbatului 180 lei pentru achiziționarea unei cantități de combustibil, iar cealaltă suma de 650 lei, în schimbul promisiunii ca L. Gelu să îi faciliteze efectuarea unei revizii tehnice, însă au fost înșelate.

O altă infracțiune de comiterea căreia este bănuit același bărbat a fost săvârșită la începutul anului. O persoană din municipiul Bârlad i-a încredințat o butelie de aragaz lui L. Gelu, pentru a o încărca, însă acest lucru nu a fost realizat.

De asemenea, la începutul lunii martie a.c., pe timp de noapte, L. Gelu a sustras din locuința unei persoane din municipiul Bârlad, pe care o cunoștea, două telefoane mobile, în valoare de aproximativ 350 lei, pe care ulterior le-a valorificat.

Gelu, cunoscut cu antecedente penale tot pentru astfel de fapte, a fost reținut pe o perioadă de 24 ore de către polițiștii de investigații criminale bârlădeni, fiind prezentat la data de 26.04.2015 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv la Judecătoria Bârlad, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Instanța a admis propunerea parchetului și a emis pe numele lui L. Gelu mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Doua autocamioane cu asigurari tip „carte verde” false oprite la granita cu R. Moldova

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au intocmit cate un dosar penal pe numele a doi cetateni din R. Moldova care conduceau autocamioane  ce aveau asigurarile tip „carte verde” false.

In data de 27 aprilie a.c., in jurul orei 00.30, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul din R. Moldova Oleg C., in varsta de 45 de ani, care conducea un autocamion marca Mercedes.

Aproximativ o ora mai tarziu, in acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra in tara, conducand un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion si o remorca, Anatolie M., cu cetatenie  romana si R. Moldova, in varsta de 53 de ani.

La controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurarilor internationale tip carte verde, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca documentele prezentate la control nu indeplinesc conditiile de forma si fond ale unor documente autentice, acestea fiind falsuri totale.

Cu privire la cele constatate, cele doua persoane au declarat ca au achizitionat asigurarile auto tip carte verde prin interpusi, din Chisinau si ca nu au cunostinta despre faptul ca documentele prezentate la control sunt false sau ca nu au fost emise de catre firma de profil din R. Moldova.

Pe numele celor doi, politistii de frontiera au intocmit cate un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de uz de fals.

Microbuz fara drept de circulatie in Romania, oprit in PTF Albita

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au intocmit lucrare penala unui barbat cu cetatenie romana si R. Moldova care conducea un microbuz marca Mercedes ce nu avea drept de circulatie pe drumurile publice din Romania.

In data de 25 aprilie a.c., in jurul orei 05.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, Victor C., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 44 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes.

La controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au stabilit ca autoturismul in cauza nu are inspectia tehnica periodica efectuata.

Pe numele barbatului, politistii de frontiera au intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul inmatriculat in alt stat, care nu are drept de circulatie in Romania.

Dosare penale pentru braconaj piscicol

In urma unor actiuni desfasurate pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol, politistii de frontiera botosaneni au intocmit dosare penale unor barbati, care pescuiau in raul Prut desi este perioada de prohibitie.

* In data de 25 aprilie a.c., in jurul orelor 00.15, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice pe linia combaterii braconajului piscicol, au descoperit trei persoane de sex masculin care pescuiau in raul Prut.

In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca cei trei sunt cetatenii romani Liviu B., in varsta de 36 de ani, Viorel C. in varsta de 28 de ani si Marian O., de 32 de ani, din localitatea Stefanesti ce desfasurau activitati de pescuit folosind unelte de pescuit tip napatca.

* La scurt timp, un alt echipaj format din politisti de frontiera din cadrul aceluiasi sector pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice, au depistat alte doua persoane de sex masculin care pescuiau pe raul Prut.

In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca cei doi sunt cetatenii romani Marius B., in varsta de 27 de ani si Sergiu C., de 29 de ani, ambii din localitatea Stefanesti ce desfasurau activitati de pescuit folosind unelte de pescuit tip napatca.

Politistii de frontiera au intocmit celor cinci barbati dosare penale pentru savarsirea infractiunilor de pescuit comercial in habitatele piscicole naturale, prin orice metode si mijloace, al pestilor si al altor vietuitoare acvatice, in perioada de prohibitie si in zonele de protectie.

* In data de 25 aprilie a.c., in jurul orelor 20.40, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Stanca, aflati in executarea unei actiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, au descoperit pe malul raului Prut un barbat, care detinea asupra sa o plasa de pescuit de tip monofilament de 186 metri.

In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca acesta este cetateanul roman Ionut S., de 25 de ani, din localitatea Ripiceni.

Politistii de frontiera au intocmit pe numele barbatului dosar penal pentru savarsirea infractiunii de producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament.

La plimbare cu un Ford „expirat”

Pe timpul unei actiuni specifice desfasurate politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Stanca au depistat un cetatean la volanul unui autoturism care avea numerele de inmatriculare expirate.

In data de 25.04.2015, in jurul orelor 21.20, un echipaj format din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Stanca a oprit in trafic, in localitatea de frontiera Sadoveni, un autoturism marca Ford, condus de cetateanul roman Bogdan D., in varsta de 28 de ani.

La controlul documentelor s-a constatat ca numerele de inmatriculare ale autoturismului sunt expirate, motiv pentru care politistii de frontiera au intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de punerea in circulatie pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat.

Tigari descoperite de cainele Nakagu

In Punctul de Trecere a Frontierei Stanca, Nakagu  – canele apartinand politiei de frontiera romane specializat in detectare tutun a descoperit, in locuri special amenajate in bordul si la schimbatorul de viteza a unui autoturism, ascunse si nedeclarate 4720 de tigarete, pe care un tanar intentiona sa le introduca ilegal in Romania.

Sambata, in jurul orei 22.20 s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Stanca, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Leonardo B., cetatean roman, in varsta de 28 ani, la volanul unui autoturism marca VW.

Detinand informatii despre faptul ca tanarul are preocupari in sfera transportului tigaretelor de contrabanda, politistii de frontiera si inspectorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport folosind cainele Nakagu, in urma caruia au fost descoperite, ascunse si nedeclarate, in locuri special amenajate in bordul si la schimbatorul autoturismului, 4720 tigarete diverse marci, cu timbru de acciza R. Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luata masura retinerii tigaretelor, in valoare de 1041 lei si a autoturismului, in valoare de 11.025 lei, in vederea confiscarii.

Deoarece barbatul a mai fost depistat in data de 12.09.2014 incercand sa introduca tigarete ilegal in Romania, politistii de frontiera i-au  intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

Leave a Comment