Google

Cronica neagră

Written on:aprilie 22, 2015
Comments
Add One

Accident mortal

accident mas politie si indicatorDouă accidente de circulație au avut loc în ultimele 24 de ore pe raza județului nostru, soldate cu decesul unei persoane și rănirea altor două.

În noaptea de 20/21.04.2015, am fost sesizați cu privire la faptul că pe D.E.581, în afara localității Banca, a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. La locul producerii acestuia s-au deplasat polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, care, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit următoarele:

În timp ce C. Nicolae, de 40 de ani, din Republica Moldova, conducea un autotractor prevăzut cu o remorcă cisternă, din direcția Bârlad către Crasna, a acroșat o persoană de sex feminin. Aceasta, în vârstă de 82 ani, din municipiul Bârlad, circula pe mijlocul părții carosabile, având îmbrăcăminte de culoare închisă, fără elemente reflectorizante. Urmare a leziunilor grave suferite, femeia a decedat la locul producerii accidentului.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Aceștia au testat cu aparatul etilotest conducătorul auto, rezultând faptul că C. Nicolae nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 20.04.2014, pe drumul comunal 105, în localitatea Sauca, comuna Laza, a avut loc un accident de circulație în următoarele împrejurări:

În timp ce H. Maria, de 19 ani, din comuna Oșești, conducea un autoturism pe raza localității Sauca, din cauza neadaptării vitezei într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autovehiculul intrând în coliziune cu un parapet de la un pod. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto („traumatism cranio-cerebral prin accident rutier, contuzie coloană cervicală”) și a unei pasagere în vârstă de 19 ani, din comuna Laza („fractură pumn drept”). Maria a fost testată alcoolscopic, rezultând faptul că nu a consumat băuturi alcoolice. Polițiștii Biroului Rutier Vaslui au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru a preveni implicarea în astfel de evenimente, poliţia le reaminteşte conducătorilor auto să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului, să ruleze cu viteză redusă adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

RECOMANDĂRI PREVENTIVE IN ATENȚIA PIETONILOR

Vă reamintim câteva recomandări de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă aflaţi în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă:

Traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul.

Nu vă angajaţi în traversarea străzi în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii; ceilalți participanți la trafic nu vă pot observa cu ușurință.

Respectaţi culorile semaforului electric.

Circulaţi numai pe trotuare, iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public. Dacă acesta nu are trotuare sau poteci, deplasați-vă numai pe partea stângă.

După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, folosiți îmbrăcăminte de culoare deschisă, cu elemente reflectorizante, care să vă facă vizibili în lumina farurilor.

În condiţii atmosferice deosebite (ploi torenţiale, ceaţă) când vizibilitatea şi acţiunea de frânare este greoaie, angajați-vă în traversare numai după ce v-ați convins că nu există nici un pericol.

Cetăţean sirian depistat în municipiul Brăila în timp ce conducea un autoturism fără permis de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat în trafic un cetăţean sirian care a prezentat la control un document aparţinând altei persoane deoarece permisul său de conducere fusese anulat.

În data de 19 aprilie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au oprit în trafic pentru control, pe raza municipiului Brăila, un autoturism marca Audi A6, cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de cetăţeanul sirian Razak A.A.

Având suspiciuni cu privire la identitatea persoanei, cât şi a autenticităţii documentelor prezentate la control, colegii noştri au procedat la efectuarea unor verificări specifice în urma cărora au constatat faptul că persoana de la volanul autoturismului Audi A6 este de fapt cetăţeanul sirian Ahmad A, în vârstă de 23 de ani şi are permisul de conducere anulat din data de 30.01.2015.

Pe numele cetăţeanului sirian, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi fals privind identitatea.

11 kilograme de scrumbie confiscate de poliţiştii de frontieră brăileni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat, pe timpul desfăşurării unei acţiuni de prevenire a faptelor de braconaj piscicol, o persoană care transporta cantitatea de 11 kilograme de scrumbie, fără a deţine documentele legale.

În data de 20 aprilie a.c. în jurul orelor 12.00, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de prevenire a faptelor de braconaj piscicol, au oprit pentru control pe D.E. 584 la intrarea în municipiul Brăila un autoturism marca Daewo Matiz, condus de cetăţeanul român C.D. în vârstă de 40 de ani, domiciliat pe raza judeţului Brăila.

Ca urmare a verificării autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, cantitatea de 11 kilograme de scrumbie, provenită din pescuitul comercial pentru care bărbatul respectiv nu a putut prezenta documente legale.

Cantitatea de peşte în valoare de 220 lei a fost predată unei unităţi de profil spre valorificare.

Poliţiştii de frontieră brăileni i-au întocmit persoanei în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit.

Lucrări penale întocmite de poliţiştii de frontieră brăileni pentru braconaj piscicol

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, patru bărbaţi care pescuiau comercial fără a deţine autorizaţie.

* În data de 20 aprilie a.c. în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră brăileni i-au depistat pe cetăţenii români M. P., în vârstă de 29 de ani şi M. M. în vârstă de 31 de ani în zona kilometrului 195 al fluviului Dunărea, în timp ce pescuiau comercial, dintr-o barcă de fibră propulsată de un motor marca Mariner de 20 C.P., folosind o plasă de pescuit tip monofilament, cu care au capturat cantitatea de 8 kilograme de scrumbie, fără a deţine autorizaţie în acest scop.

* Câteva ore mai târziu, în jurul orei 11.50, poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector i-au depistat pe cetăţenii români C. G. A., în vârstă de 27 de ani si S.I., în vârstă de 23 de ani în zona kilometrului 184 al fluviului Dunărea, având asupra lor o plasă de pescuit tip monofilament cu care intenţionau să desfăşoare activităţi de pescuit comercial neautorizat în perioada de prohibiţie.

În primul caz poliţiştii de frontieră brăileni au ridicat în vederea continuării cercetărilor barca din fibră în valoare de 4.000 lei şi motorul marca Mariner în valoare de 4.000 lei şi au întocmit lucrare penală celor doi bărbaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament şi pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie.

În cel de-al doilea caz poliţiştii de frontieră brăileni au ridicat în vederea continuării cercetărilor plasa de pescuit monofilament în lungime de 45 de metri şi au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea şi utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Tânăr depistat conducând deşi nu avea acest drept

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au depistat un tânăr care conducea un autoturism deşi nu obţinuse niciodată acest drept.

În data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 10.45, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au oprit în trafic pentru control, pe raza localităţii de frontierei Moreni, un autoturism marca Peugeot 407, înmatriculat în Ilfov, condus de cetăţeanul român Florin A., în vărstă de 22 ani.

Deoarece la controlul documentelor tânărul nu a putut prezenta permisul de conducere, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea unor verificări specifice în urma cărora au stabilit faptul că Florin A. nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce.

Pe numele bărbatului, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Leave a Comment