Google

Cronica neagră

Written on:aprilie 20, 2015
Comments
Add One

Cetăţean din Republica Moldova depistat în timp ce pescuia în apele de frontieră române

prut contrabandaPoliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au depistat în zona de responsabilitate un cetăţean din Republica Moldova, care pescuia dintr-o barca cu ajutorul unei plase monofilament în râul Prut, în apropiere de malul românesc.

În data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 15.30 poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi care executau o misiune specifică de patrulare pe râul Prut cu ambarcaţia din dotare au depistat, la malul românesc al râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Tuluceşti, o persoană de sex masculin, care pescuia dintr-o barcă de lemn folosind o plasă monofilament cu lungimea de 50 metri.

În urma verificărilor specifice efectuate şi din declaraţiile bărbatului, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta este cetăţeanul din R. Moldova, Ion M. în vârstă de 30 de ani, care pescuia ilegal în apropierea malului românesc cu ajutorul plasei monofilament.

Barca din lemn în valoare de 1.500 lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de peşte a fost redată mediului natural, iar pe numele cetăţeanului moldovean, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie şi producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Autoturism radiat din circulaţie descoperit de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au întocmit lucrare penală pe numele unui bărbat care conducea un autoturism ce figura în bazele de date ca fiind radiat din circulaţie.

La sfârşitul săptămânii trecute, pe timpul executării unei misiuni specifice, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au oprit în trafic pentru control, pe raza municipiului Galaţi, un autoturism marca Audi, înmatriculat în Germania condus de cetăţeanul român D. D., în vârstă de 35 de ani.

Ca urmare a verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că autoturismul figurează ca fiind radiat din circulaţie de către autorităţile din Germania, din luna septembrie a anului 2012.

În legătură cu cele constatate, conducătorul auto a declarat că a împrumutat autoturismul de la un prieten şi nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul figura ca fiind radiat din circulaţie de către autorităţile germane.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit tânărului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

AUDI fără drept de circulaţie în România, oprit pe drumurile publice de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au întocmit lucrare penală unui cetăţean român care conducea un autoturism ce nu avea drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

În data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 15.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu pe comunicaţia Huşi – Murgeni, au oprit pentru un control de rutină un autoturism marca Audi, înmatriculat în Anglia, condus de cetăţeanul român Andrei V., în vârstă de 22 de ani.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au stabilit că autoturismul în cauză nu are inspecţia tehnică periodică efectuată.

Pe numele bărbatului, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România.

Opel Astra şi Mercedes cu asigurare tip „carte verde” falsă oprite la graniţa cu R. Moldova

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au întocmit câte un dosar penal unor cetăţeni din R. Moldova care conduceau autoturisme ce aveau asigurările tip „carte verde” false.

La sfârşitul săptămânii trecute s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Victor A., cu cetăţenie română şi R. Moldova., în vârstă de 36 de ani, care conducea un autoturism marca Opel Astra.

În acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat în aceeaşi zi pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Mercedes, Oxana C., cetăţean al R. Moldova, în vârstă de 36 de ani.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurărilor interneţionale tip carte verde, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentele prezentate la control nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, acestea fiind falsuri totale.

Cu privire la cele constatate, cele două persoane au declarat că au achiziţionat asigurarile auto tip carte verde prin interpuşi, din Chişinău şi că nu au cunoştinţă despre faptul că asigurarile tip carte verde pe care le-au prezentat la control sunt false sau că nu au fost emise de către firma de profil din R. Moldova.

Pe numele celor doi, poliţiştii de frontieră au întocmit câte un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Trei huşeni s-au ales cu dosar penal pentru braconaj piscicol

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu au depistat trei bărbaţi care desfăşurau activităţi de pescuit într-o amenajare piscicolă folosind unelte interzise prin lege.

În data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 04.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu care supravegheau frontiera de stat a României cu ajutorul aparaturii mobile de supraveghere pe principiul termoviziunii, au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Cârja, într-o amenajare piscicolă amplasată la aproximativ 1 Km de râul Prut, două persoane care pescuiau cu o unealtă tip plasă, dintr-o barcă pneumatică.

În continuare un echipaj din cadrul aceluiaşi sector a oprit pentru control un autoturism marca Audi, înmatriculat în Suceava, în care se aflau persoanele observate de lucrătorii noştri la pescuit. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt trei cetăţeni români cu vărste cuprinse între 30 şi 44 de ani, domiciliaţi în municipiul Huşi.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost descoperite două lansete, şase mulinete, şapte forface cu greutăţi din plumb, două plase de pescuit de tip monofilament, o barcă de cauciuc, două vâsle, o pompă şi cantitatea de 25 kg peşte (17 kg specia plătică şi 8 kg specia caras).

Colegii noştri au ridicat uneltele de pescuit şi accesoriile acestora în valoare de 600 lei, în vederea confiscării, şi au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, detinerea, transportul sau comercializarea fara documente legale a pestelui, icrelor ori produselor din peste obtinute din pescuit şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament.

Cantitatea de 25 kg de peşte a fost predată administratorului Fermei piscicole Vădeni, aparţinând AJVPS Galaţi.

Incendiu de apartament în municipiul Vaslui

Luni dimineaţă, la ora 08.10, prin numărul unic de urgenţă 112, ISU Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament situat  pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Vaslui.

La sosirea pompierilor militari, acesta se manifesta generalizat în sufrageria apartamentului,  restul camerelor fiind inundate cu fum.

Nu s-au înregistrat victime, dar flăcările au distrus două calculatoare, o canapea, un televizor, parchetul sufrageriei şi un birou şi au degradat elementele de tâmplărie ale apartamentului şi tencuiala acestuia.

Cauza probabilă de incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric la unul dintre consumatorii casnici.

Leave a Comment