Google

Cronica neagră

Written on:aprilie 14, 2015
Comments are closed

IMG1Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au întocmit lucrare penală unui bărbat care încerca să scoată din ţară un buldozer marca Toyota declarat furat din Gura Humorului.

La sfârşitul săptămânii trecute s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni pentru efectuarea formalităţilor de trecere a frontierei, cetăţeanul român Ionel C., de 35 de ani, conducând un autotractor marca MAN, înmatriculat în judeţul Iaşi, ce tracta o semiremorcă pe care transporta un buldozer marca Toyota şi un excavator marca JCB.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că buldozerul marca Toyota în cauză figurează ca fiind furat din Gura Humorului, din anul 2007.

Cu privire la cele constatate, Ionel C. a declarat că trebuia să transporte utilajele în Republica Moldova, în vederea închirierii şi nu avea cunoştinţă despre acest fapt.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, autoturismul, în valoare de 14.775 lei, fiind indisponibilizat în vederea continuării şi definitivării cercetărilor.

Mercedes Benz căutat de autorităţile spaniole, descoperit la Albiţa

Poliţiştii de frontieră vasluieni au întocmit lucrare penală unui bărbat care încerca să scoată din ţară un autoturism marca Mercedes Benz CLK 200 Kompressor, declarat de autorităţile spaniole ca fiind bun căutat pentru confiscare.

În data de 12 aprilie a.c., în jurul orelor 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român P.M.R., în vârstă de 28 ani, conducând un autoturism marca Mercedes Benz CLK 200 Kompressor.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, lucrătorii noştri au stabilit faptul că autoturismul figurează ca fiind „bun căutat pentru confiscare”, declarat de autorităţile spaniole din anul 2010.

Cu privire la cele constatate, P.M.R. a declarat că a achiziţionat autoturismul la sfârşitul anului trecut, în schimbul sumei de 8.500 euro, de la un cetăţean român şi că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul se află în vreo situaţie litigioasă.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celui în cauză lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate, iar autoturismul, în valoare de 38.250 lei, a fost indisponibilizat.

Cinci incendii de vegetaţie uscată

Sâmbătă, 11 aprilie: în jurul orei 12.14, Detaşamentul de pompieri Vaslui a fost solicitat să intervină pe un teren viran de la marginea oraşului, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, ce se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ două hectare. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă; în jurul orei 12.56, Detaşamentul de Pompieri Bârlad a intervenit, pentru stingerea unui incendiu, ce se manifesta la o litieră de salcâmi şi la un teren de vegetaţie uscată. Incendiul a distrus 3 hectare de litieră şi 8 hectare de vegetaţie uscată. Pentru localizarea şi stingerea acestuia, la faţa locului s-a deplasat o autospecială de intervenţie şi 6 pompieri militari;

ora 16.21, Secţia de pompieri Huşi a intervenit în satul Pogăneşti, comuna Stănileşti pentru stingerea unui hectar de vegetaţie uscată;

ora 16.28, Garda 2 Negreşti a intervenit cu o autospecială şi 6 subofiţeri pentru stingerea unui incendiu care a afectat 5 hectare de vegetaţie uscată în satul Ţibăneşti Buhlii, comuna Băceşti. Incendiul a fost stins în cooperare cu SVSU Băceşti;

ora 21.46, Secţia de pompieri Huşi a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată care a afectat 10 hectare. La locul intervenţie s-a deplasat o autospecială cu 6 subofiţeri.

Cauza probabilă de incendiu a fost foc deschis în spaţii deschise.

În noaptea de Înviere au ISU Vaslui a asigurat măsuri de p.s.i. în lăcaşele de cult din municipiile Vaslui, Bârlad, Huşi şi oraşele Negreşti şi Murgeni.

Incendiu la gospodării şi anexe

Duminică 12 aprilie:

ora 11.44, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Vaslui a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un depozit de furaje din gospodăria numitei Z.D. din satul Ştefan cel Mare, comuna Ştefan cel Mare, incendiul a distrus 3 tone de fân cauza probabilă fiind jocul copiilor cu focul.

ora 15.40, prin intermediul numărului pentru apel unic 112 Detaşamentul de pompieri Vaslui este solicitat să intervină în localitatea Puşcaşi pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la locuinţa numitei M.S. . Incendiul a afectat aproximativ 8 m2 de pereţi din material lemnos şi 2 m2 de planşeu din acelaşi material. Cauza probabilă a incendiului – coş de fum neprotejat;

ora 18.44, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Vaslui a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un garaj pe strada Ştefan cel Mare din mun. Vaslui, cauza probabilă de incendiu – cablu electric defect.

Luni 13 aprilie prin intermediul numărului pentru apel unic 112 Detaşamentul de pompieri Bârlad a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la dormitorul unei locuinţe de pe strada Milcov nr. 2 din municipiul Bârlad. Incendiul a afectat un pat şi un TV cauza probabilă de incendiu fiind foc deschis în spaţii închise.

Alt hot dupa gratii

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală 1 Vaslui au identificat un bărbat din municipiul Bârlad, care a furat o cabalină din curtea unei locuinţe din comuna Lipovăţ.

În dimineaţa de 12.04.2015, poliţiştii au fost sesizaţi la numărul de urgenţă 112 cu privire la faptul că dintr-o anexă a unei locuinţe din satul Corbu, comuna Lipovăţ, persoane necunoscute au sustras o cabalină.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală 1 Vaslui au efectuat cercetări la locul faptei şi au stabilit faptul că S. Sebastian, în vârstă de 33 ani, domiciliat în municipiul Bârlad, a pătruns fără drept în curtea persoanei vătămate, pe timp de noapte şi a sustras cabalina. A rămas până în dimineaţa de 12.04.2015 într-o pădure de pe raza comunei Bogdana, iar apoi şi-a continuat drumul spre Bârlad. A fost identificat de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală 1 Vaslui pe raza localităţii Tunseşti, comuna Bogdănița. Cabalina a fost restituită proprietarului.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Ulterior, S. Sebastian a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea parchetului şi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. S. Sebastian este cunoscut cu antecedente penale pentru săvârşirea de infracţiuni de furt.

Sorry, the comment form is closed at this time.