Google

Cronica neagră

Written on:aprilie 13, 2015
Comments are closed

A omorât un tânăr nevinovat

Cetateni sirieni ilegaliÎn noaptea de 12 aprilie au avut loc două accidente rutiere, soldate cu decesul unui tânăr și vătămarea corporală a altor patru persoane.

În noaptea de 12/13.04.2015, pe raza comunei Muntenii de Sus, a avut loc un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane. La locul producerii acestuia s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului Rutier, care, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit următoarele: Cosmin, de 19 ani, din comuna Văleni, conducea un autoturism pe DN 24, din direcția Iași către Vaslui. Pe raza comunei Muntenii de Sus, a acroșat un tânăr de 21 ani, din localitatea Delești, care circula în calitate de pieton pe marginea părții carosabile. În urma leziunilor grave suferite, pietonul a decedat la fața locului. De asemenea, o tânără de 16 ani, din comuna Văleni, pasageră în autoturism, a suferit o vătămare corporală, fiind diagnosticată cu „politraumatism prin accident rutier”.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultând faptul că acesta nu a consumat băuturi alcoolice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

În aceeași noapte, a avut loc un alt accident de circulaţie, de această dată în localitatea Ivăneşti, în următoarele împrejurări: Iulian, de 22 de ani, din municipiul Vaslui, conducea un autoturism pe DN 2F, din direcţia Bacău-Vaslui. Pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al neadaptării vitezei într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare. Autovehiculul a intrat în coliziune cu un alt autoturism, oprit pe marginea din partea dreaptă a părții carosabile.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a unui tânăr de 22 ani, din comuna Ivănești și a unei tinere de 18 ani, din comuna Pușcași, diagnosticați cu politraumatisme, care se aflau în autoturismul staționat, precum și vătămarea corporală a conducătorului auto, diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral.

Iulian a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, tânărul fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Cinsprezece  cetăţeni afgani şi sirieni opriţi din drumul spre Spaţiul Schengen

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi şi Berezeni-jud. Vaslui au depistat în zona de responsabilitate cinsprezece persoane, cetăţeni afgani şi sirieni, care au încercat să intre ilegal în România peste râul Prut.

În data de 12 aprilie a.c., în jurul orelor 08.00, în cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, poliţiştii de frontieră români au fost informaţi că există posibilitatea ca mai multe persoane să încerce să treacă râul Prut şi să intre pe teritoriul României.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi – jud. Vaslui au procedat la desfăşurarea unei acţiuni specifice, în urma căreia au descoperit,  la marginea localităţii de frontieră Chersăcosu, în apropierea râului Prut, treisprezece  persoane (cinci bărbaţi, două femei şi şase copii) de origine afroasiatică. Lucrătorii noştri au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care au constatat că aceştia nu vorbesc limba română şi nu posedă documente de identitate asupra lor, motiv pentru care au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi în vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efectuate, cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova şi din declaraţiile persoanelor, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, iar copiii care-i însoţeau, au vârste cuprinse între 2 şi 6 ani şi au trecut râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice cu intenţia de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Tot pe 12 aprilie, în jurul orei 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Berezeni – jud. Vaslui au observat, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, două persoane care se deplasau dinspre malul râului Prut spre interiorul ţării. Cele două persoane au fost depistate în apropierea localităţii de frontieră Vetrişoaia, iar în urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni sirieni în vârstă de 39 şi 40 ani, care au încercat să treacă ilegal frontiera din R Moldova, cu intenţia să ajungă în Germania.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză, cărora le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi le-au predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Sorry, the comment form is closed at this time.