Google

Cronica neagră

Written on:septembrie 21, 2017
Comments
Add One

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea, împreună cu inspectori vamali, au descoperit alcool şi ţigarete, ascunse în spaţiul destinat tubulaturii unui autocar condus de un cetăţean turc. În data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 11.40, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autocar marca Mercedes, înmatriculat în Turcia, cetăţeanul turc B.S., în vârstă de 53 ani.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autocarului. În urma controlului efectuat, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în spaţiul destinat tubulaturii autocarului 5.600 de ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova şi opt sticle cu băuturi alcoolice. Conform prevederilor legale, au fost ridicate bunurile, în valoare de 1.596 lei în vederea confiscării, iar cetăţeanul turc a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Bărbat cercetat de polițiștii de frontieră pentru conducere fără permis

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora pe timpul unei misiuni specifice au depistat în trafic un cetăţean român care conducea un autoturism deşi nu deţinea permis de conducere. În ziua de 17 septembrie  a.c., in jurul orei 20.20, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora a oprit pentru control, pe comunicaţia DJ 249 B, un autoturism marca Volskwagen Passat, înmatriculat în România, condus de Constantin P., în vârstă de 47 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi. Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora au stabilit că tânărul nu a obținut niciodată dreptul de a conduce. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Siguranța în este în atenția Poliției Române

În cadrul Campaniei  Școala în siguranță, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui continuă acțiunile pentru asigurarea unui climat de siguranță în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar. Activitățiile se desfășoară cu scopul de a preveni și combate delicvența juvenilă și victimizarea minorilor, pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfășurări a procesului instructiv-educativ. Astfel, prima săptămână de școală a fost marcată de emoții și entuziasm la reîntâlnirea cu profesorii și colegii. Odată cu debutul activităților didactice, polițiștii au fost și ei prezenți în școli, cu recomandări pentru siguranța personală a elevilor.

Acum, copiii care s-au întâlnit cu oamenii legii, știu că: Este util să adopte  un comportament civilizat, fără să se lase influenţați de cei din jur şi fără să fie agresivi în atitudine  sau limbaj; Atunci când se întorc de la școală este  bine să meargă direct acasă, respectând  regulile de circulație; Este important să solicite ajutorul părinţilor şi profesorilor dacă ceilalţi copii îi șicanează, izolează, umilesc sau jignesc. Este indicat să evite să aibă asupra lor obiecte valoroase. Unitățile de învăţământ aflate în zona de competenţă au fost incluse în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, asigurându-se, totodată, supravegherea traseelor de deplasare a elevilor. Echipaje de poliţie, în colaborare cu jandarmi și polițiști locali, vor fi prezente în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

Leave a Comment