Google

Cronica neagră

Written on:martie 31, 2015
Comments
Add One

Ţigarete de contrabandă ascunse în pâine şi-n cutii de bomboane, confiscate de inspectorii vamali gălăţeni

tigari plugarul si colet mareÎn perioada 27-28 martie 2015, inspectorii vamali gălăţeni din cadrul birourilor vamale de frontieră  Oancea şi Giurgiuleşti  au dejucat două tentative de introducere ilegală de ţigarete în ţară, confiscând 1400 bucăţi ţigarete de contrabandă ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal în bagaje personale. Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării ţigaretele de contrabandă , aplicând  persoanelor  implicate  amenzi  contravenţionale în  valoare totală de 10 000 lei.

Prima tentativa de introducere ilegală în ţară a ţigaretelor de contrabandă a fost dejucata de inspectorii vamali cu ajutorul echipamentului de control nedistructiv RAPISCAN, în data de 27 martie 2015, orele 11,20, fiind confiscate  400 ţigarete de contrabandă, marca Marlboro. Ţigările erau ascunse în scopul sustragerii de la controlul vamal într-o cutie de bomboane, aflată în bagajele personale ale unei persoane care se deplasa pe ruta Republica Moldova – Belgia .

În data de 28  martie 2015, în jurul orelor 12,00, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Giurgiuleşti , urmare controlului vamal de specialitate efectuat au descoperit în trei pâini aflate în bagajele personale ale pasagerei unui autoturism înmatriculat în Republica Moldova, 1000  bucăţi ţigarete de contrabandă,  marca Kent, fabricate in Ucraina.

Autoritatea vamală a procedat la reţinerea în vederea confiscării a ţigaretelor de  contrabandă, aplicând  persoanelor implicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 10 000 lei.

VW Golf radiat din circulaţie în Germania, oprit la Stânca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au întocmit dosar penal unui cetăţean român care a fost depistat conducând un autoturism cu numere de Germania, ce figura în bazele de date ca fiind radiat din circulaţie.

În data de 28 martie a.c., în jurul orei 17.50, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Stânca, au oprit pentru control, în localitatea Stânca, un autoturism marca VW Golf, cu numere de Germania, condus de cetăţeanul român George G., în vârstă de 22 de ani.

Deoarece lucrătorii noştri au avut suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare al autoturismului, în sensul că pe acesta era inserată menţiunea şi ştampila radierii din circulaţie de către autorităţile germane, au procedat la efectuarea unor verificări specifice.

În urma verificărilor suplimentare efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că autoturismul figurează radiat din circulație de către autoritățile din Germania din noiembrie 2013.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infraţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Autovehicul marca BMW radiat din circulaţie în Lituania, oprit la Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au întocmit lucrare penală unui bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova care a fost depistat conducând un autoturism, ce figura în bazele de date ca fiind radiat din circulaţie din Lituania.

La sfârşitul săptămânii trecute în P.T.F. Sculeni/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, conducând un autoturism marca BMW 530D, cu numere de înmatriculare lituaniene, Marian Z., cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 34 de ani.

Deoarece lucrătorii noştri au avut suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare al autoturismului, au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au stabilit faptul că acesta figurează radiat din circulaţie de către autorităţile din Lituania, începând cu data de 02.10.2014.

Cu privire la cele constatate, Ion B. a declarat că a achiziţionat autoturismul prin intermediul unui cunoscut care se ocupa cu vânzarea de maşini, plătind pentru acesta suma de 3.500 euro. Acesta a mai adăugat că nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul este radiat din circulaţie.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infraţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Două asigurări tip „carte verde” false descoperite de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au întocmit lucrări penale pe numele a doi bărbaţi, care au prezentat la controlul de frontieră două asigurări tip „carte verde” false, pentru autoturismele pe care le conduceau.

La sfârşitul săptămânii trecute, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Vadim M., cu dublă cetăţenie româno-moldovenească, în vârstă de 39 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria şi cetăţeanul român Gigi G. C. în vârstă de 34 de ani care conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat tot în Bulgaria

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurărilor tip carte verde, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că niciunul din cele două autoturisme nu figurează ca fiind asigurat, asigurările tip carte verde prezentate la control fiind ambele false total.

Pe numele celor doi bărbaţi, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

4 soferi penali

Patru conducători auto care au încălcat prevederile legale au fost identificaţi de poliţiştii rutieri. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor, poliţiştii să le înainteze cu propuneri legale la unităţile de parchet competente.

Romeo, de 57 ani, din municipiul Vaslui, a fost identificat de către poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Vaslui în timp ce conducea un autoturism pe strada Decebal, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării alcoolscopice, a rezultat o valoare de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin.1 din Codul Penal, motiv pentru care poliţiştii au întocmit pe numele conducătorului auto dosar penal.

Poliţiştii Biroului Rutier Bârlad au oprit pe strada Comuna din Paris, din municipiul Bârlad, un autovehicul condus de C. Marian, în vârstă de 30 ani, din municipiul Bârlad. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul obţinut a avut valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal de Adulţi Bârlad, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit pe numele conducătorului în cauză dosar penal, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (faptă pedepsită cu închisoarea de la unu la 5 ani).

Pe strada Ştefan cel Mare, din municipiul Vaslui, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Vaslui l-au depistat pe I. Claudiu, în vârstă de 22 ani, domiciliat în municipiul Bârlad, care se afla la volanul unui autovehicul, deşi anterior consumase băuturi alcoolice. Poliţiştii i-au solicitat tânărului să efectueze testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul obţinut fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe strada Traian, din municipiul Vaslui, poliţiştii Biroului Rutier au oprit un autovehicul condus de către G. Ciprian, în vârstă de 37 ani, din municipiul Vaslui. Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, precum şi prelevarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celor doi conducători au fost întocmite dosare penale în conformitate cu prevederile art. 336, respectiv art. 337 din Codul Penal.

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetărilor permisul de conducere este reţinut fără drept de circulaţie.

Sub această limită, fapta constituie contravenţie, iar sancţiunea este suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru trei luni, la care se adaugă nouă puncte de amendă.

Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de conducere a autovehiculelor, iar pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic, crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

Leave a Comment