Google

Cronica neagră

Written on:august 28, 2017
Comments
Add One

Pe 23 august, polițiștii bârlădeni  au fost sesizați prin apelul de urgență 112 cu privire la faptul că pe raza municipiului Bârlad,  a avut loc un accident rutier.

La locul producerii accidentului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului Rutier Bârlad, care, din primele cercetări, au stabilit următoarele: G. Vladimir, în vârstă de 42 de ani, se afla la volanul unui autocamion și se deplasa pe strada Republicii, din direcția Vaslui către Bârlad. La un moment dat, conducătorul auto a accidentat un bărbat care se deplasa pe partea carosabilă, în aceeași direcție de mers cu autocamionul. Victima a fost transportată la Spitalul municipal Bârlad, unde a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

REȚINUȚI PENTRU SĂVÂRȘIREA INFRACȚIUNII DE TÂLHĂRIE

Doi bărbați, în vârstă de  31 de ani, respectiv 27 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată și distrugere, au fost identificați şi reţinuți de polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși. Aceștia au fost prezentați astăzi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși. Polițiștii  Secției 4 Poliție Rurală Huși  efectuează cercetări față de doi bărbați, unul de 31 de ani,  din comuna Pădureni, județul Vaslui, iar celălalt în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul în comuna Horgești, județul Bacău, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și distrugere. La data de 21  august a.c., cei doi bărbați au fost surprinși de un angajat al Ocolului Silvic Huși, în timp ce încercau să sustragă lemne dintr-un depozit situat pe raza comunei Pădureni. La vederea pădurarului, persoanele bănuite au abandonat lemnele și l-au îmbrăncit  pe acesta pentru a-și asigura scăparea. Pădurarul a cerut ajutorul unui alt coleg care le-a ieșit în drum, cei doi bănuiți au abandonat căruța, după care s-au întors și au atacat cu un cuțit cei doi angajați ai Ocolului Silvic. Atât cei doi pădurari, cât și o altă persoană care-i însoțea pe aceștia, au fost loviți cu pumnii și amenințați cu topoarele de cele două persoane reținute în prezent. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată și distrugere. Cei doi bărbați au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentați cu propunere de arestare preventivă la Judecătoria Huși.

ACCIDENT RUTIER

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, a decedat în urma unui accident de circulație, care a avut loc seara trecută  pe raza comunei Perieni. În cursul serii trecute, la ora 21.21,  am fost sesizați prin apel de urgență la 112 cu privire la faptul că pe raza comunei Perieni a avut loc un accident rutier, în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane. La locul producerii accidentului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului Rutier Bârlad, care, din primele cercetări, au stabilit următoarele: B.Virgil, în vârstă de 56 de ani, din comuna Perieni, conducea autoturismul pe DJ 243, pe un sector de drum situat în afara localității Perieni, din direcția Bârlad către Perieni. La un moment dat, acesta a accidentat un bărbat în vârstă de 43 de ani, din aceeași localitate, care se deplasa cu bicicleta în aceeași direcție. Biciclistul nu era echipat cu vestă reflectorizantă și nu avea asupra sa vreo sursă de lumină. Echipajul medical sosit la locul accidentului a constatat decesul biciclistului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

RECOMANDĂRI PENTRU BICICLIȘTI: înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul! circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul! nu circulaţi cu bicicleta sub influenta băuturilor alcoolice! nu transportaţi pe bicicletă altă persoană! este recomandabil să purtaţi o cască de protecţie omologată! pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare alba sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)! înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept! la schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!

Scuter căutat de autorităţile italiene depistat la Brăila

Un poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila a depistat, pe timpul unei misiuni specifice, un brăilean care conducea un scuter ce figura ca fiind declarat furat din Italia. În data de 23 august a.c., pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în Perimetrul I al Zonei Libere Brăila, un poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila a oprit, pentru control un scuter marca Aprilia, cu număr de înmatriculare italian, condus de brăileanul I. C., în vârstă de 34 de ani. Cu ocazia efectuării verificărilor specifice, poliţistul de frontieră a stabilit că scuterul figurează în bazele de date cu semnalarea ″bun căutat în vederea confiscării”, emisă de către autorităţile italiene din anul 2012. Scuterul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele bărbatului se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

Şi-a făcut cadou un dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au depistat în trafic un minor conducând un autoturism fără a deţine permis de conducere. În data de 24 august a.c, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi a oprit în trafic pentru control, pe raza localităţii de frontieră Fundu Herţii, județul Botoșani, un autoturism marca Opel, înmatriculat în România, condus de botoşăneanul C. P Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora au stabilit că acesta nu a obținut niciodată dreptul de a conduce și ar fi împlinit vârsta de 18 ani peste două zile. Deoarece pe timpul controlului de frontieră, lucrătorii noştri au observat că tânărul emana halenă alcoolică, au solicitat prezenţa la faţa locului a unui echipaj din cadrul Poliției Rutiere Dorohoi. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Autoturism Mitsubishi furat, descoperit de poliţiştii de frontieră la P.T.F. Oancea

Poliţiştii de frontieră gălăţeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit un autoturism marca Mitsubishi care figura ca fiind furat din Marea Britanie. În data de 22 august a.c., în jurul orelor 07.00 la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor trecerii frontierei, Victor M., în vârstă de 27 de ani, cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, pasager intr-un microbuz marca Mercedes. Microbuzul tracta pe o platforma un autoturism marca Mitsubishi, înmatriculat în Marea Britanie. Cu ocazia controlului de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat în vederea confiscării, semnalare introdusă de către autorităţile din Marea Britanie. Despre cele constatate, Victor M. a declarat ca a cumparat autoturismul din Londra contra sumei de 2.000 de lire sterline, neavand cunostinta despre faptul ca autoturismul figureaza in vreo alerta. Poliţiştii de frontieră efectueaza cercetari pe numele bărbatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt. Autoturismul în valoare de 10.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Documente fasificate pentru scoaterea din România a unui autoturism

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut efectuează cercetări în cazul unui bărbat care a prezentat la controlul de frontieră documente false pentru autoturismul pe care îl conducea. În data de 24 august a.c., s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român Vasile S., în vârstă de 23 de ani, care conducea un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în România, proprietatea unui alt cetăţean. La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea contractului de comodat prezentat la control pentru autoturismul în cauză, polițiștii de frontieră au demarat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu are cunoştinţă că documentul este fals. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Minor fără permis de conducere depistat în trafic cu un scuter neînregistrat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, pe timpul unei misiuni specifice, au depistat un cetăţean român care conducea un motoscuter deşi nu deţinea permis de conducere. În ziua de 24 august a.c., pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi a oprit pentru control pe raza localităţii de frontieră Rogojeşti, județul Botoşani, un motoscuter condus de I. L. Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora au stabilit că tânărul este minor, având vârsta de 17 ani, si nu avea dreptul de a conduce. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Contrabandişti cu ţigările în spate, opriţi cu focuri de armă la Păltiniş

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat patru cetăţeni români care cărau în spate aproximativ 7.500 de pachete cu ţigări de contrabandă, ambalate în colete, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. Pentru reținerea bărbaților care nu s-au oprit la somațiile prin voce, polițiștii de frontieră au tras 9 focuri de avertisment. În data de 23.08.2017, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, județul Botoșani, au organizat o acțiune specifică pe lina combaterii contrabandei cu tutun în zona de competență. Poliţiştii de frontieră au observat, la marginea localităţii de frontieră Păltiniş, un grup de persoane care se deplasau dinspre malul românesc al râului Prut  către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase. Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la somarea legală prin voce a persoanelor în vederea reţinerii acestora. Deoarece cetăţenii au aruncat coletele si au încercat să fugă, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând nouă focuri de armă în plan vertical, cu respectarea legislaţiei în vigoare, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. Poliţiştii de frontieră au reuşit imobilizarea celor patru persoane, cetăţeni români cu vârste cuprinse între  17 și 43 de ani. Aceștia au declarat că au fost contactați de persoane necunoscute, care le-au promis diverse sume de bani pentru a prelua ţigările de la malul râului Prut şi a le transporta în localitatea Păltiniş. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 7.500 de pachete cu țigări Ritm, în valoare totală de 82.500 lei. În cauză, a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Poliţiştii de frontieră continuă cercetările împreună cu autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Tânăr fără permis de conducere depistat în trafic

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice, au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism deşi nu deţinea permis de conducere. În ziua de 22 august a.c., în jurul orei 05.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, a oprit pentru control pe raza localităţii Bosia, județul Iași,un autoturism înmatriculat în România, condus de ieşeanul Marius B., în vârstă de 29 de ani. Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora au stabilit că tânărul nu a obținut niciodată dreptul de a conduce. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Remorca neînregistrată i-a adus dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au depistat în trafic un tânăr care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor şi o semiremorcă neînregistrată. În data de 22 august, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi a oprit pe raza localității Mihăileni, județul  Botoșani, un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor şi o semiremorcă neînregistrată. În urma legitimării conducătorului vehiculului, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta este cetăţeanul român Bogdan B., în vârstă de 26 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare.

Leave a Comment