Google

Cronica neagră

Written on:martie 27, 2015
Comments
Add One

Trei incendii pe zi

DSCF0688Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „ Podul Înalt” al judeţului Vaslui au fost solicitat să intervină, în cursul zilei de vineri, pentru localizarea şi lichidarea a trei incendii, astfel:

la ora 13.30, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje din localitatea Poieneşti, comuna Poieneşti. La locul intervenţiei s-au deplasat două autospeciale de intervenţie, cu unsprezece subofiţeri, care au acţionat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună. În momentul sosirii pompierilor militari la faţa locului, incendiul se manifesta cu violenţă la depozitul de furaje, la adăpostul de animale şi la o bucătarie de vară. Flăcările au distrus aproximativ o tonă de furaje, adăpostul de animale şi şase metri pătraţi tavan din scândură al bucătăriei de vară, pompierii reuşind să lichideze incendiul înainte ca acesta să se extindă către cele două case din curte.  Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un foc deschis, făcut pentru arderea unor deşeuri, care, lăsat nesupraveghet s-a extins, prin arderea vegetaţiei uscate, către depozitul de furaje şi celelalte anexe din gospodărie;

la ora 14.06, pompierii militari au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu produs la o casă de pe strata I.C. Brătianu din municipiul Barlad. La locul intervenţiei s-a deplasat un echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bârlad cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu cinci subofiţeri, reuşind să lichideze incendiul în limitele găsite fără ca acesta să se propage la întreaga locuinţă. În urma incendiului, au ars aproximativ cinci metri pătraţi din astereala din lemn a casei. Împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost un coş de fum neprotejat termic faţă de elementele combustibile ale acoperişului.

la ora 21.25, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Vaslui au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu produs la un autoturism situat pe Bulevardul Republicii din municipiul Vaslui. La locul intervenţiei s-a deplasat un echipaj de stingere cu o autospecială de intervenţie, care a reuşit lichidarea incendiului inainte ca acesta să se propage la întreg autoturismul. În urma incendiului, au ars elementele din plastic ale compartimentului motor şi sau deteriorat cauciucul dreapta faţă şi capota, reuşindu-se salvarea a 80 % din autoturism. Cel mai probabil incendiul, a fost generat de un scurtcircuit electric.

Jandarmii controlează la chiloţei!

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui au desfăşurat în această săptămână acţiuni în bazarurile din municipiile Vaslui, Bârlad şi Huşi pe linia respectării prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii şi a prevederilor Ordonanţei nr. 25/2006 privind întărirea capacităţii administrative a Oficiului Român pentru Drepturile de Autor.

În urma desfăşurării acestor acţiuni au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale şi s-a dispus măsura confiscării unor bunuri în valoare de aproximativ 800 lei.

În bazarul din municipiul Bârlad, un echipaj de jandarmi a surprins o persoană din Republica Moldova, care comercializa ţigări. În urma controlului efectuat asupra bagajului, au fost găsite 72 pachete de ţigări de diferite mărci. Persoana în cauză a fost condusă la sediul Poliţiei municipiului Bârlad pentru continuarea cercetărilor.

În perioada următoare, acţiunile desfăşurate de jandarmii vasluieni pe această linie vor continua pentru respectarea prevederilor actelor normative în vigoare.

Motocicletă furată din Germania depistată de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat o motocicletă ce figura ca fiind declarată furată din Germania.

În data de 26 martie a.c., pe timpul efectuării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Brăneşti, o motocicletă marca Peugeot, condusă de cetăţeanul român, Z. T. în vârstă de 40 ani.

Cu ocazia controlului efectuat bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere şi nici documentele de înmatriculare ale motocicletei.

În urma verificărilor specifice efectuate poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoana în cauză nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce vehicule, iar motocicleta figurează ca fiind declarată furată din Germania din luna septembrie 2014.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la furt, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Motocicleta în valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizată la sediul S.P.F. Folteşti, în vederea continuării cercetărilor.

Autovehicul marca Volkswagen radiat din circulaţie în Olanda, oprit la Albiţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au întocmit lucrare penală unui bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova care a fost depistat conducând un autovehicul cu numere olandeze, ce figura în bazele de date ca fiind radiat din circulaţie.

În data de 26 martie a.c., în jurul orei 22.30 la P.T.F. Albiţa/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, conducând un autovehicul marca Volkswagen Transporter, cu numere de înmatriculare olandeze, Ion B., cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 45 de ani.

Deoarece lucrătorii noştri au avut suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare al autovehiculului, au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au stabilit faptul că acesta figurează radiat din circulaţie de către autorităţile din Olanda, începând cu data de 24.03.2015.

Cu privire la cele constatate, Ion B. a declarat că a achiziţionat autovehiculul prin intermediul unei firme specializate, plătind pentru acesta suma de 2.900 euro, iar de întocmirea documentelor de înmatriculare s-a ocupat o societate de profil. Acesta a mai adăugat că nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul este radiat din circulaţie.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infraţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Leave a Comment