Google

Cronica neagră

Written on:mai 16, 2017
Comments
Add One

În trei zile de acţiuni intensificate, dispuse de inspectorul general al Poliției Române, polițiștii vasluieni au constatat 10 infracţiuni şi au aplicat 638 de sancțiuni contravenţionale. În perioada 12-14 mai a.c., peste 80 de poliţişti s-au aflat zilnic, în teren și au acționat pentru creşterea gradului de siguranță, prevenirea infracţiunilor, combaterea evaziunii fiscale şi pentru un trafic rutier mai sigur. Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, polițiști din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalit, poliţie transporturi, criminalitate organizată, acţiuni speciale, precum şi arme, explozivi şi substanţe periculoase au acționat pentru prevenirea faptelor ilegale și impunerea legii. În cadrul acțiunilor, polițiștii au constatat 10 infracțiuni, 6 dintre acestea fiind pe linie de criminalitate economică. De asemenea, polițiștii au aplicat 638 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 219.845 de lei. 489 dintre acestea au fost aplicate pentru nereguli la regimul circulației rutiere, 87 pentru nereguli privind ordinea și liniștea publică și  60 de sancțiuni au fost aplicate pentru nereguli privind combaterea activității economice ilicite. Totodată, polițiștii au reținut 42 de permise de conducere și au retras 14 certificate de înmatriculare conducătorilor auto care au încălcat normele rutiere în vigoare. Polițiștii au mai dispus ca măsură complementară și indisponibilizarea de bunuri în valoare de 3168 de lei.

VREI O CARIERĂ ÎN POLIȚIA ROMÂNĂ? ÎNSCRIE-TE LA CONCURSUL DE ADMITERE!

Cei care vor să urmeze o carieră de ofițer de poliție mai au doar două săptămâni pentru a se înscrie la concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan-Cuza”. Pentru cei care vor să se încrie la școlile de poliție, se pot depune cereri de înscriere până la data de 21 iulie a.c. Până la data de 26 mai 2017, se pot depune cererile candidaţilor pentru înscrierea la concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan-Cuza”, la Serviciul  Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui. Pentru admiterea la școlile de poliție, candidaţi pot depune cereri de înscriere până la data de 21 iulie a.c., tot la Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui.

Dacă sunteți interesat de cariera de polițist, vă puteți înscrie pe unul dintre următoarele locuri: Academia de Poliţie „ Alexandru Ioan-Cuza” Bucureşti: Facultatea de Poliție – 290 de locuri la frecvență, dintre care 8 pentru rromi, 6 pentru maghiari şi 4 pentru alte minorităţi, precum și 50 la frecvență redusă (pentru agenţii care au minim 1 an vechime în cadrul structurilor M.A.I.); Facultatea de Științe Juridice și Administrative, Specializarea Drept: 115 de locuri la frecvență; Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – 554 de locuri (14 locuri pentru rromi, 8 locuri pentru alte minorităţi);  Şcoala de Agenţi de  poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj–Napoca – 150 de locuri (6 locuri pentru rromi, 3 locuri pentru alte minorităţi). Până în prezent, la Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, 45 de candidați au formulat cereri de înscriere pentru instituțiile de învățământ superior și 42 de candidați pentru şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne. Toate detaliile cu privire la înscriere și la desfășurarea examenelor se pot obţine de la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui sau de pe pagina de internet a Poliţiei Române:www.politiaromana.ro  – Carieră – Admitere 2017.

Leave a Comment