Google

Cronica neagră

Written on:martie 23, 2015
Comments
Add One

Ţigarete de contrabandă ascunse în scaunul pentru copii, descoperite de poliţiştii de frontieră de la Sculeni

IMG2Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, în colaborare cu lucrători vamali, au descoperit ţigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse într-un scaun destinat transportului copiilor şi sub bancheta din spate a unui autoturism condus de un cetăţean român.

În data de 20 martie, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au organizat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, pe timpul căreia au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra unui autoturism marca Fiat, înmatriculat în judeţul Iaşi, condus de cetăţeanul român Daniel A., în vârstă de 32 ani.

În urma controlului efectuat, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, sub bancheta din spate a autoturismului şi într-un scaun destinat transportului copiilor cantitatea de 760 ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 337 lei, în vederea confiscării şi sancţionarea bărbatului cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei.

Audi A4 căutat în Italia, depistat la Botoşani

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au întocmit dosar penal unui cetăţean român care a fost depistat conducând un autoturism înmatriculat în Italia, ce figura ca fiind bun căutat în vederea confiscării.

În data de 20 martie a.c., în jurul orei 16.30, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoşani, acționând în baza unei informații, a depistat în localitatea Botoşani un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Italia, condus de cetăţeanul român Marinică N., de 56 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, lucrătorii noştri au stabilit faptul că autoturismul figurează ca fiind „bun căutat pentru confiscare”, declarat de autorităţile italiene.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală pentru savîrşirea infracţiunii de tăinuire la furt.

Autoturismul marca Audi A4, an fabricatie 2008, în valoare de 66.450 lei a fost indisponibilizat la sediul serviciului în vederea continuării cercetărilor.

VW Golf radiat din circulaţie în Germania, oprit la Stânca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au întocmit dosar penal unui cetăţean român care a fost depistat conducând un autoturism înmatriculat în Germania, ce figura în bazele de date ca fiind radiat din circulaţie.

În data de 20 martie a.c., în jurul orei 09.00, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Stânca, au oprit pentru control, în localitatea Stânca, un autoturism marca VW Golf, înmatriculat în Germania, condus de cetăţeanul român Mihalache S., în vârstă de 38 de ani.

Deoarece lucrătorii noştri au avut suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare al autoturismului, au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au stabilit faptul că autoturismul figurează radiat din circulație de către autoritățile din Germania din ianuarie 2015.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului dosar penal sub aspectul săvârşirii infraţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Ţigarete de contrabandă ascunse în cutii cu dulciuri, descoperite de poliţiştii de frontieră de la Albiţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, în colaborare cu lucrători vamali, au descoperit ţigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse în cutii cu dulciuri, într-un autocar condus de un cetăţean din Republica Moldova.

În data de 21 martie, pentru valorificarea unor informaţii, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa şi lucrători vamali au organizat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, pe timpul căreia au efectuat un control amănunţit asupra unui autocar marca Mercedes, înmatriculat în Republica Moldova, condus de cetăţeanul moldovean Ivan M., în vârstă de 32 ani.

În urma controlului efectuat, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în cutii cu dulciuri cantitatea de 7960 ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 1.791 lei, în vederea confiscării şi sancţionarea bărbatului cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei.

Renault Megane radiat din circulaţie în Olanda, oprit la Albiţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au întocmit lucrare penală unui cetăţean român care a fost depistat conducând un autoturism înmatriculat în Olanda, ce figura în bazele de date ca fiind radiat din circulaţie.

În data de 20 martie a.c., în jurul orei 19.00 la P.T.F. Albiţa/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, conducând un autoturism marca Renault Megane, înmatriculat în Olanda, Veaceslav B., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, Mihalache S., în vârstă de 31 de ani.

Deoarece lucrătorii noştri au avut suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare al autoturismului, au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au stabilit faptul că autoturismul figurează radiat din circulație de către autoritățile din Olanda.

Cu privire la cele constatate, Mihalache S. a declarat că a achiziţionat autoturismul din Olanda, plătind pentru acesta suma de 4.000 euro. Acesta a mai adăugat că nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul este radiat din circulaţie.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infraţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Peste 2.000 de ţigarete descoperite în bordul unui camion la Galaţi-rutier

Poliţişti de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier împreună cu lucrători vamali au descoperit, ascunse şi nedeclarate, 2.680 de ţigarete, în bordul unui camion condus de un bărbat din R. Moldova.

În data de 21 martie a.c., în jurul orelor 11.30 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un ansamblu de vehicule format din camion marca Mercedes şi remorca marca Schmitz, Andrei P. în vârstă de 25 ani, cu cetăţenie R. Moldova.

Pentru valorificarea unei informaţii, echipa comună formată din inspectori vamali şi poliţişti de frontieră, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport.

Astfel au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în bordul camionului, 2.680 de ţigarete de diferite mărci.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 1.600 lei, în vederea confiscării, iar Andrei P. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Lucrare penală pentru conducerea, fără permis, a unui motociclu neînmatriculat

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, un cetăţean român care conducea un moped neînmatriculat, deşi nu poseda permis de conducere..

În data de 22 martie a.c., pe timpul efectuării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Lunca Veche, judeţul Vaslui, un moped marca Piaggio, fără număr de înmatriculare, condus de cetăţeanul român, Valentin Z., în vârstă de 56 ani.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoana în cauză nu posedă permis de conducere şi că mopedul nu figurează ca fiind înmatriculat sau înregistrat.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

Hoţi prinşi de poliţişti

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui au reținut două persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de furt din societăți comerciale, fapte săvârșite în luna februarie a acestui an, prin distragerea atenţiei gestionarilor.

Poliția municipiului Vaslui a fost sesizată în luna februarie a acestui an de reprezentanții a 3 societăți comerciale din municipiul Vaslui, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras mai multe bunuri. Astfel, în ziua de 02.02.2015, de la un magazin au fost sustrase două telefoane mobile și suma de 600 lei, de la un altul produse în valoare totală de 1.035 lei, iar în seara de 13.02.2015, de la un alt magazin, un telefon mobil și 680 lei.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui au stabilit faptul că la comiterea acestor fapte au participat patru persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 47 ani, din municipiul Iași (3 bărbați și o femeie). Două dintre acestea au fost depistate pe raza municipiului Iași, fiind conduse pentru audieri la Poliția municipiului Vaslui. În urma percheziției domiciliare efectuate la locuința tinerei, polițiștii au ridicat mai multe bunuri care provin din comiterea infracțiunilor de furt.

Persoanele identificate au fost prezentate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, iar față de acestea a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile.

Polițiștii vasluieni au fost sprijiniți în activitățile de investigare de poliţişti din cadrul Poliției municipiului Iași.

De asemenea, suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Leave a Comment