Google

Cronica neagră

Written on:aprilie 9, 2015
Comments
Add One

Câinele antitabac dă de „lucru” contrabandiştilor!

tigÎn data de 07 aprilie 2015 inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Giurgiuleşti au reţinut în vederea confiscării, cu ajutorul lui Bella, câinele specializat în detecţia de tutun şi produse din tutun, aproximativ 124 000 ţigarete de contrabandă şi autoturismul cu locaş special amenajat pentru transportul acestora.

Autoritatea vamală a sancţionat şoferul cu amendă contravenţională în valoare totală de 10 000 lei.

În data de 07 aprilie 2015, în jurul orelor 10,00, urmare controlului vamal de specialitate efectuat cu ajutorul câinelui antitabac din dotare, inspectorii vamali au descoperit 123 800 bucăţi ţigarete marca Ashima, netimbrate, de provenienţă duty-free, ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal în locaş special amenajat în podeaua unui autoturism  marca Peugeot,  înmatriculat în Bulgaria.

Autoritatea vamală a procedat la reţinerea în vederea confiscării a ţigaretelor şi a autoturismului cu locaş special amenajat, sancţionând contravenţional şoferul cu amendă în valoare de 10 000 lei.

Hoţi prinşi în flagrant

În seara de 07.04.2015, polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică Bârlad, în cooperare cu jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, au prins în flagrant un tânăr în timp ce sustrăgea bunuri dintr-un autoturism și un bărbat care a sustras o icoană dintr-o biserică.

O patrulă formată dintr-un polițist de ordine publică și un jandarm, în timp ce își desfășura activitatea pe strada Vasile Pârvan din municipiul Bârlad, a surprins un bărbat în timp ce părăsea incinta unei biserici având asupra sa o icoană, pe care a sustras-o fără drept din lăcașul de cult.

Acesta a fost identificat în persoana lui P. Viorel, în vârstă de 48 ani, din localitate, pe numele acestuia fiind întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 100 lei, a fost predat părții vătămate.

Un al doilea infractor, care nu a reușit să păstreze bunurile însușite pe nedrept, este Ș. Andrei, de 17 ani, din municipiul Bârlad. Acesta a fost surprins noaptea trecută de un polițist și un jandarm aflați în serviciul de patrulare, în timp ce sustrăgea bunuri dintr-un autoturism parcat pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul Bârlad.

Valoarea prejudiciului a fost stabilită la suma de aproximativ 60 lei, iar tânărul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Bârlad pentru continuarea cercetărilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Sfaturi utile pentru sărbători liniştite

Apropierea Sfintelor Sărbători de Paşte constituie întotdeauna prilej de bucurii şi emoţii. Cu această ocazie, fiecare dintre noi îşi programează atât cumpărături, cât şi deplasări de la domiciliu sau vizite la prieteni ori rude.

Pentru ca petrecerea sărbătorilor să fie liniştită şi fericită, poliţiştii vă recomandă să aveţi în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie.

La cumpărături este important să manifestaţi prudenţă în magazinele aglomerate, să vă supravegheaţi geanta şi să nu o plasaţi în coşul de cumpărături de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă. Nu este indicat să luaţi asupra dumneavoastră sume mari de bani ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi şi când este posibil, să folosiţi cardul pentru cumpărături.

Vă recomandăm să păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil şi nu în sacoşa de cumpărături sau în buzunarul de la spatele pantalonilor. Când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ. De asemenea, când achitaţi diferite bunuri, nu scoateţi tot teancul de bani ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora.

În cazul în care plecaţi de la domiciliu de sărbători, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, vă recomandăm să asiguraţi temeinic uşa de acces în imobil şi ferestrele, respectiv uşa de la balcon şi geamul de aerisire de la baie pentru a nu da posibilitatea spărgătorilor de locuinţe să pătrundă în imobil.

De asemenea, este important să vă protejați și autoturismele. Obiectele tentante (telefoane mobile, laptop-uri, genţi, pungi de cadouri), lăsate la vedere în maşină, pot reprezenta adevărate „cadouri” pentru hoţi.

Atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute, verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate. Verificaţi dacă sistemul de închidere a uşilor funcţionează bine! Un sistem de alarmă montat pe maşină este ideal pentru descurajarea infractorilor.

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei pentru a fi identificat cu operativitate.

Leave a Comment