Google

Criminalii învățământului se pozează inocenți în fața școlilor în prima zi de școală

Written on:septembrie 15, 2021
Comments
Add One

Elevii au protestat în prima zi de școală. Așa s-a deschis anul școlar 2021-2022 sub „înțeleapta” guvernare a celui care stă cu România educată în gură.

Elevii cer, printre altele, masă caldă în școli, ore remediale pentru toți, burse școlare diferențiate. Elevii au acuzat guvernanții spunând că sunt vinovați de eșecurile educației.

Elevii spun că “au ieșit la protest pentru un sistem de învățământ mai bun”.

Protestatarii – reprezentând. Asociația Elevilor din Constanța, Asociația de Elevi din Bacău și asociații de elevi din Bacău, București și Ilfov, Maramureș și Vâlcea – afișau mesaje precum “Vrem consiliere de calitate” și o serie de cereri precum “Finanțare complementară pentru reparații capitale în școli”, “Masă caldă în școlile din România”, “Ore remediale pentru toți elevii”, “Burse școlare diferențiate pe categorii și legate de slariul minim” sau “Transport gratuit județean pentru toți elevii”.

Reprezentanții asociațiilor se declară nemulțumiți de scăderea constantă a actului educational și creșterea abandonului școlar. Elevii îi acuză pe politicieni că la fiecare început de an școlar se „pozează în fața școlilor”, apoi uită de problemele din sistemul educational.

Asociațiile elevilor cer implementarea mai multor măsuri în vederea scăderii ratei abandonului școlar și creșterii calității actului educațional.

Printre acestea se numără: creșterea numărului de consilieri școlari, acordarea unor fonduri pentru finanțarea complementară de la bugetul de stat, în special pentru asigurarea unor reparații capitale a unităților de învățământ, generalizarea mesei calde, extinderea programului de ore remediale în învățământul liceal, vizualizarea lucrărilor înainte de contestații, mărirea cuantumului minim al burselor, actualizarea planurilor cadru.

Leave a Comment