Google

Criminali în haine de cadre didactice

Written on:aprilie 16, 2019
Comments
Add One

Inconștiență criminală la o școală dintr-un sat ieșean. Un copil de numai 3 ani a fost lăsat singur în prejam fosei și evident că a căzut înăuntru și a murit acolo. Cum pot fi numite cadrele didactice care ar fi trebuir să aibă grijă de copii? Criminali deghizați în haine de educatorii. Pe lângă faptul că nu se lucrează vreun pic la creșterea speranței de viață pentru românul de rând, prin îmbunătățirea condițiilor de viață, fie că vorbim de orașe sau de sate, prea mulți angajați ai statului român și plătiți binișor nu-și fac treaba și rezultatul se măsoară în morți. Cum se mai uită în oglindă educatoarea care a lăsat nesupravegheat un copil de trei ani, iar acesta a căzut în fosa școlii și a murit în chinuri groaznice? Băi loazelor voi sunteți cadre didactice? Băi criminalilor, voi nu aveți copii? Personalul responsabil pentru supravegherea copiilor merită cel puțin 10 ani de închisoare pentru ucidere din culpă.

Ministrul Educației a reacționat la cazul băiețelului de trei ani din judeţul Iaşi care a murit după ce a căzut în latrina grădiniţei. Ecaterina Andronescu a promis că va da 65 de milioane de lei școlilor care nu au grupuri sanitare interioare, pentru ca la începutul următorului an şcolar să nu mai existe unităţi de învăţământ cu toaleta în curte.

„Un copil este un om aflat în grija altora. Dacă nu au grijă de el, se întâmplă ceea ce s-a întâmplat acum. Sper ca până la începutul anului şcolar viitor să lichidam această problemă. Asemenea şcoli sunt în localităţile în care nu există canalizare. Este o problemă care trenează de foarte mulţi ani. Direcotrul a fost demis. Am cerut în mod expres. Clădirile sunt în administrarea autorităţilor locale. Pregătim o hotărâre de guvern prin care să putem trimite bani primăriilor. Grija faţă de copil era responsabilitatea educatorului”, a declarat la Antena 3.

Ministrul a mai precizat că la ora actuală mai sunt 1.184 de școli cu toalete în curte.

În cursul zilei de luni, 15 aprilie, Dănuț, în vârstă de doar 3 ani, a căzut în fosa septică a unității de învățământ din Buda, judeţul Iaşi. La scurt timp, acesta a murit. Citiți ancheta pe larg în ediția tipărită a ziarului regional Informatorul Moldovei.

Leave a Comment