Google

Creșterile salariale și reducerea deficitului de personal trebuie să constituie priorități ale pachetului de bază

Written on:aprilie 25, 2014
Comments
Add One

spital1 iasi sf mariaLuând act de prorogarea datei de intrare în vigoare a pachetului de bază de servicii medicale pe motivul consultării cu toți factorii interesați, anunțată de domnul Prim-Ministru, Victor Ponta, solicităm Ministerului Sănătății să includă în calculul pachetului de bază o creștere a salariilor cu cel puțin 50% și finanțarea reducerii semnificative a deficitului de personal. Acest lucru se poate realiza prin includerea în costul serviciilor medicale ce vor face parte din pachetul de bază a sumelor necesare pentru aceste măsuri.

În condițiile în care consultările privind principiile de alcătuire a pachetului de bază au fost cvasi-inexistente până în acest moment, filosofia alcătuirii acestuia rămânând o necunoscută, sperăm ca de această dată realizarea pachetului va beneficia de transparența necesară.

Având în vedere faptul că unul din principiile strategiei de acțiune a Federației „Solidaritatea Sanitară” din România îl constituie creșterea calității serviciilor medicale prin creșterea calității vieții profesionale, considerăm prioritare în gândirea pachetului de bază atât satisfacerea intereselor pacienților cât și intrarea în normalitate în ceea ce privește salarizarea personalului și asigurarea numărului de profesioniști necesar unui act medical de calitate.

În situația în care negocierile privind asigurarea finanțării unor creșteri salariale semnificative prin intermediu pachetului de bază eșuează, Consiliului de coordonare al Federației „Solidaritatea Sanitară” din România va lua în considerare organizarea unui program de proteste. (Președinte, Viorel Rotila)

 

Leave a Comment