Google

Contrabanda se face peste Prut – 4.000 de pachete au zburat de dincolo de Prut

Written on:februarie 8, 2020
Comments
Add One

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 4.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de peste 56.000 de lei.

În data de 06 februarie a.c., în jurul orei 19.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice pe linia contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Păltiniş, judeţul Botoşani, trei persoane care se deplasau dinspre malul împădurit al râului Prut către interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Imediat au procedat la monitorizarea persoanelor care, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, au abandonat coletele și s-au îndreptat spre pădure.

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 80.000 de ţigarete (4.000 de pachete cu ţigări), în valoare de 56.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Leave a Comment