Google

Contrabanda dauneaza grav libertatii

Written on:septembrie 15, 2014
Comments
Add One

IMG3Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat 61.800 ţigarete ce urmau a fi introduse ilegal in ţară  de către doi cetăţeni romani.

In data de 14 septembrie a.c., in jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au desfăşurat in zona de competenţă o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări de contrabandă. Astfel, pe timpul executării misiunii au depistat pe direcţia localităţii de frontiera Bosia, judeţul Iaşi, in apropierea malului romanesc al raului Prut doua colete invelite in folie neagra. Lucrătorii noştri au luat măsura supravegherii coletelor, ocazie cu care au observat două persoane de sex masculin care se deplasau către colete. Imediat s-a procedat la retinerea acestora.

In urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbaţii sunt cetăţeni romani, in varsta de 19, respectiv 29 de ani, domiciliaţi in judeţul Iaşi.

Persoanele in cauză au declarat ca in urma unei intelegeri avute cu un cetatean roman, trebuiau sa transporte tigaretele de la malului romanesc al raului Prut pana la comunicatia din apropiere, urmand sa primeasca suma de 600 lei.

In urma inventarierii celor doua colete a rezultat un număr de 61.800 ţigarete diferite marci in valoare de  34.132 lei, care au fost confiscate in vederea continuării cercetărilor.

Cei doi bărbaţi sunt cercetati sub aspectul săvarşirii infracţiunii de contrabandă.

Cercetările continuă impreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin in vederea stabilirii intregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor  implicate.

Leave a Comment