Google

Contrabanda cu trenul

Written on:februarie 17, 2014
Comments
Add One

tigari cu marfarul 1Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi- feroviar împreună cu inspectorii vamali au descoperit, pe timpul desfăşurării unor acţiuni specifice, în trenul accelerat 401, ascunse şi nedeclarate, 5.400 ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova.

La sfârşitul săptămânii trecute, pentru valorificarea unor informaţii aflate în lucru, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi – feroviar au organizat acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, pe timpul cărora au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite la vagoanele trenului accelerat 401, care circulă pe relaţia Chişinău-Bucureşti.

*În cadrul primei acţiuni, în urma controlului efectuat asupra trenului echipa comună de control a descoperit în vagonul nr. 1, în locul de depozitare al cărbunilor, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 3.400 de ţigarete de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Poliţiştii de frontieră au stabilit, în urma cercetărilor efectuate, faptul că ţigaretele aparţin însoţitorului vagonului controlat, Nicolae S., cu cetăţenie română şi Republica Moldova , în vârstă de 40 ani.

*În  cea dea a doua acţiune, în urma controlului efectuat asupra trenului echipa comună de control a descoperit în vagonul nr. 4,  în podul cuşetei şefului de tren, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 2.000 de ţigarete marca Hilton Lilac, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Poliţiştii de frontieră au stabilit, în urma cercetărilor efectuate, faptul că ţigaretele aparţin şefului de tren, cetăţeanul român  Mihail S., în vârstă de 44 ani.

Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor în vederea confiscării, iar bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 15.000 lei.

Leave a Comment