Google

Contrabandă cu ţigări la Băceşti

Written on:septembrie 24, 2014
Comments
Add One

tigari ascunse inmasina 1Peste 10.000 de țigarete au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiști, care desfășurau activități pe raza comunei Băcești.

În seara de 22.09.2014, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Băcești au oprit pentru control un autoturism care circula pe DJ 159 din direcția Băcești către Păltiniș. Aceștia au identificat ocupanții autoturismului: T. Cătălin, de 28 de ani, din comuna Gârceni și C. Andrei, de 25 de ani, din comuna Ivănești.

Efectuând controlul autovehiculului, polițiștii au descoperit 504 de pachete de țigări cu timbru de accizare din Republica Moldova ( 10.080 țigarete).

Persoanele menționate mai sus au fost conduse la sediul postului de poliție, iar din verificările efectuate, a reieșit faptul că țigaretele au fost cumpărate de către cei doi bărbați dintr-o piață din județul Iași, în vederea comercializării.

În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „deținere în vederea comercializării de bunuri ori mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României (pentru săvârșirea căreia pedeapsa prevăzută este închisoare de la 2 la 7 ani ) și „deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete” (faptă pedepsită cu închisoare de la 1 la 4 ani).

De asemenea, țigările au fost ridicate în vederea confiscării.

Leave a Comment