Google

Contrabanda cu ţigări înfloreşte-ţigări de peste 200.000 lei confiscate în 2 zile

Written on:februarie 6, 2015
Comments
Add One

tigari contrabanda noaptea colete* In ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi au desfăşurat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu ţigări in urma cărora au descoperit si ridicat in vederea confiscarii, aproximativ 34.200  pachete de ţigări de contrabandă ce urmau a fi introduse ilegal pe piaţa neagră de desfacere din Romania.

* In cadrul acestor actiuni, politistii de frontiera au depistat cinci persoane, patru cetăţeni romani şi un sirian, care sunt implicate in activitatea infracţională, una dintre ele fiind reţinută pentru 24 de ore, iar  intreaga cantitate de ţigări in valoare de peste 222.500  lei a fost ridicată in vederea confiscării.

Aproximativ 14.000 pachete cu ţigări de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră ieşeni

* In data de 05 februarie a.c., in jurul orei 07.50, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora, impreună cu poliţişti din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ- Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, au organizat o acţiune specifică pe timpul căreia au oprit  in trafic, in localitatea de frontieră Cristeşti, un autoturism marca Renault Laguna, inmatriculat in judeţul Iaşi, condus de cetăţeanul roman Bogdan F., in varstă de 29 ani.

Bărbatul era insoţit de cetăţeanul roman Teodor B., in varstă de 24 ani, care avea antecedente penale, acesta fiind depistat in anii 2013 şi 2014 incercand să introducă ilegal ţigarete de contrabandă in Romania.

In urma controlului asupra autoturismului, lucrătorii noştri au descoperit pe bancheta din spate şi in portbagaj, mai multe colete voluminoase, fapt pentru care persoanele şi autoturismul au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora.

La controlul amănunţit, poliţiştii de frontieră au constatat că in coletele din maşină erau 7.880 pachete de ţigări marca Ashima.

Cu privire la cele constatate cei doi tineri au declarat că au găsit coletele la ieşirea din satul Bosia şi intenţionau să le transporte la o secţie de poliţie de pe raza municipiului Iaşi.

* Şi poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au organizat o acţiune specifică, in data de 04 februarie a.c., pe timpul căreia au depistat, pe malul raului Prut, cinci colete ce conţineau cantitatea de 6. 880 pachete de ţigări diferite marci.

Ţigările, descoperite in cele două cazuri, in valoare totală  de 141.317 lei au fost ridicate in vederea confiscării, in cauză fiind efectuate cercetări  sub aspectul săvarşirii infracţiunii de contrabandă.

Cercetările continuă impreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin in vederea stabilirii intregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor  implicate.

Cetăţean roman reţinut pentru 24 de ore fiind depistat, pentru a doua oară, cu ţigări de contrabandă

In data de 05 februarie a.c., in jurul orei 06.50, un echipaj al poliţiei de frontieră cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi – I.T.P.F. Iaşi, care executa misiunea cu autospeciala dotată cu aparatură de termoviziune, a observat, pe direcţia localităţii de frontieră Vanători, un atelaj hipo care se deplasa dinspre faşia de protecţie către interiorul ţării.

Imediat a fost declanşată o acţiune specifică, pe timpul căreia poliţiştii de frontieră au oprit atelajul, in care se aflau cetăţenii romani Bogdan C. şi Cătălin F., in varstă de 31 respectiv 33 de ani.

Cele două persoane au declarat că se aflau in zonă pentru a demola o clădire abandonată din cadrul unei ferme părăsite.

In urma controlului atelajului, colegii noştri au descoperit, pe langă diverse unelte şi 22 de pachete de ţigări marca Plugarul cu timbru de acciză R. Moldova, pe care cei doi au declarat că le-au cumpărat din municipiul Galaţi pentru consumul propriu.

Extinzand cercetările in zonă, in apropierea faşiei de protecţie, intr-un canal colector, colegii noştri au descoperit 20 de saci de rafie, in care se aflau pachete cu ţigarete din acelaşi lot.

In urma inventarierii celor 20 de saci a rezultat un număr de 344.020 ţigarete, in valoare de 75.836 lei, care au fost ridicate in vederea confiscării.

In cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvarşirii infracţiunii de contrabandă.

Faţă de Cătălin F. care a mai fost depistat de poliţiştii de frontieră gălăţeni in anul 2009, in cadrul operaţiunii „Mateloţii”, incercand să introducă ilegal ţigarete de contrabandă in Romania, a fost dispusă  măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Cercetările continuă impreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin in vederea stabilirii intregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor  implicate.

2.200 pachete de ţigări ascunse pe o navă, depistate la Galaţi

In data de 05 februarie a.c., intre orele 12.00 – 16.00, in baza unui plan comun de acţiune incheiat intre Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-port cu Biroul de Poliţie Transporturi Navale Galaţi şi Biroul Vamal Galaţi s-a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia contrabandei şi a fraudelor vamale.

In acest scop s-a efectuat un control amănunţit asupra unei nave sub pavilion Panama cu un echipaj format din 13 marinari, navă aflată la incărcare cu cereale in Portul Galaţi.

In urma controlului efectuat, echipa comună formată din poliţişti de frontieră, poliţişti din cadrul Biroului Transporturi şi inspectori vamali a descoperit, ascunse la nivelul 3 al navei, in plafonul unei cabine neocupate folosită ca spaţiu de depozitare, cantitatea de 730 pachete de ţigări marca Assos, fabricate in Grecia.

Extinzand cercetările echipa comună de control a mai descoperit in plafonul sălii de comandă a navei, 1.470 de ţigarete, tot marca Assos fabricate in Grecia.

Ofiţerul secund, cetăţeanul sirian A. S. in varstă de 25 de ani a declarat că ţigările ii aparţin şi că le-a cumpărat din Turcia, intenţionand să le comercializeze.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, in valoare totală de 5.404 lei in vederea confiscării, cetăţeanul sirian fiind sancţionat contravenţional cu amendă in valoare de 10.000 lei.

Leave a Comment