Google

Contrabanda cu tigari infloreste

Written on:octombrie 14, 2014
Comments
Add One

tigaretePoliţiştii de frontieră brăileni au descoperit, in urma unei acţiuni, aproximativ 12.500 de ţigarete de contrabandă in autocamionul condus de către un cetăţean cu dublă cetăţenie, romană şi R. Moldova.

La sfarşitul săptămanii trecute, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila / I.T.P.F. Iaşi, pentru valorificarea unor informaţii deţinute, au organizat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări pe timpul căreia au efectuat un control asupra unui autotren inmatriculat in R.Moldova, ce staţiona in zona trecerii bac Brăila.

In urma controlului efectuat asupra autotrenului, au fost descoperite in cabina capului tractor 12.480 ţigarete de diferite mărci cu timbru de acciză R.Moldova.

Cu privire la cele constatate şoferul autocamionului, cetăţeanul D.V. a declarat că a primit ţigaretele in municipiul Galaţi de la un cetăţean din R. Moldova şi trebuia să le transporte, contra sumei de 100 USD, pană in municipiul Brăila unde urma să le predea unei alte persoane.

Ţigările in valoare de 5.616 lei au fost ridicate in vederea confiscării, iar pe numele bărbatului, poliţiştii de frontieră au intocmit lucrare penală pentru săvarşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vanzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvarşirii acesteia.
Peste 16.600 de ţigarete disimulate in locaşuri special amenajate in patru autoturisme, descoperite la sfarşitul săptămanii trecute   la P.T.F. Galaţi-rutier

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier impreună cu lucrătorii vamali au descoperit 16.480 de ţigarete ascunse in locaşuri special amenajate in praguri, lonjeroane, plafon pedalier şi rezervor a patru autoturisme conduse de către cetăţeni roman şi R.Moldova.

*In ziua de 10.10.2014, in jurul orei 08.30 la P.T.F. Galaţi-rutier/ I.T.P.F.Iaşi, s-a prezentat pentru a intra in ţară, conducand un autoturism marca Opel, cetăţeanul R.Moldova, B. V.

Ca urmare a valorificării unei informaţii aflată in lucru, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului şi a bagajelor personale ale cetăţeanului B. V. In urma controlului efectuat cu ajutorul cainelui de serviciu specializat in detectarea produselor din tutun, au fost descoperite ascunse in locaşuri special amenajate, in lonjeroanele şi pragurile autoturismului, 3.820 ţigări marca Ritm, cu timbru de acciză R.Moldova.

Ţigările, in valoare totală de 842 lei şi autoturismul, in valoare  de 13.218 lei,  au fost ridicate in vederea confiscării, iar persoana in cauză a fost sancţionată cu amendă contravenţională in valoare de 10.000 lei.

*In jurul orei 09.00, in acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pe sensul de intrare in ţară, cetăţeanul roman A. A., conducand un autoturism marca Volkswagen.

In urma controlului efectuat cu ajutorul cainelui de serviciu specializat in detectarea produselor din tutun, au fost descoperite, ascunse intr-un locaş special amenajat in plafonul pedalier dreapta al autoturismului, 5.460 ţigări diferite marci.

Ţigările, in valoare totală de 1.203 lei şi autoturismul, in valoare  de 11.000 lei,  au fost ridicate in vederea confiscarii, iar bărbatul a fost sancţionat cu amenda contravenţională in valoare de 5.000 lei.

*In ziua de 11.10.2014, in jurul orei 22.30, la P.T.F. Galaţi-rutier/ I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pe sensul de intrare in ţară, călătorind cu auto marca Volvo, cetăţeanul roman  Acciu D.

Ca urmare a valorificării unei informaţii aflată in lucru, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului şi a bagajelor personale  ale lui Acciu D, in urma căruia, au fost descoperite ascunse in rezervorul autoturismului, cantitatea de  6.000 ţigări, marca Plugarul cu timbru de acciză R.Moldova.

Ţigările, in valoare de 1.335 lei, au fost ridicate in vederea confiscării, iar persoana a fost sancţionată cu amendă contravenţională in valoare de  8.000 lei.

*In ziua de 12.10.2014, ora 07.30, la P.T.F. Galaţi-rutier/ I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pe sensul de intrare in ţară, conducand auto marca Mercedes, cetăţeanul roman, Scripcari  D.

Ca urmare a valorificării unei informaţii aflată in lucru, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului şi a bagajelor personale ale cetateanului Scripcari D., in urma căruia au fost descoperite, intr-un locaş special, in zona filtrului de aer al autoturismului, 1.320 ţigări, marca Marlboro de provenienţă R. Moldova.

Avand in vedere faptul că persoana in cauză a mai fost descoperită in ultimul an incercand să introducă ilegal ţigarete in Romania poliţiştii de frontieră i-au intocmit lucrare penală sub aspectul săvarşirii infracţiunii de contrabandă.

Ţigările, in valoare de 581 lei şi autoturismul, in valoare de 44.036 lei, au fost ridicate in vederea confiscării.

Leave a Comment