Google

Contrabanda cu tigari a facut victima si un politist de frontiera la Botosani

Written on:iunie 11, 2014
Comments
Add One

tigari contrabanda Siret1Politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Botosani, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botosani, cu suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna au destructurat o grupare infractionala care desfasura activitati ilicite in sfera infractionalitatii de criminalitate organizata economico-financiara cu produse accizabile si care actiona pe raza judetelor Botosani si Suceava.

*  Astazi au fost desfasurate 11 perchezitii domiciliare, efectuate la membrii gruparii, in urma carora au fost ridicate in vederea confiscarii un revolver si sase cartuse, 34  telefoane mobile, 28 SIM-uri, 2 laptop-uri, hard-uri externe, 205 carduri blank cu cip si fara, un inscriptor carduri bancare, mai multe tigarete diferite marci, un autoturism in valoare totala de 15.000 euro, suma de 3800 lei si alte obiecte/inscrisuri utile cauzei.

* Din gruparea infractionala a fost identificat ca facand parte si un politist de frontiera, activitatea acestuia fiind monitorizata permanent pe timpul derularii activitatilor specifice desfasurate pentru depistarea tuturor membrilor retelei infractionale. De asemenea, pe perioada documentarii activitatii infractionale, politistii de frontiera au descoperit si retinut in vederea confiscarii cantitatea de 27.000 pachete tigarete

* Din gruparea infractionala au fost identificate pana in prezent 8 persoane acestea fiind duse astazi la audieri.

Monitorizarea membrilor gruparilor si modus operandi

In urma unor activitati informativ-operative, desfasurate in perioada noiembrie 2013 – iunie 2014, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botosani, cu suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna au derulat actiuni specifice pentru documentarea activitatii infractionale a persoanelor care zilnic ofereau spre vanzare pachete de tigarete in locurile publice din judetul Botosani.

Membrii gruparii preluau tigaretele de contrabanda de la cetateni ucrainieni, care le aduceau in Romania, ulterior oferindu-le spre vanzare pe raza judetului  Botosani.

Din gruparea infractionala a fost identificat ca facand parte si un politist de frontiera, activitatea acestuia fiind monitorizata permanent pe timpul derularii activitatilor specifice desfasurate pentru depistarea tuturor membrilor retelei infractionale.

Totodata, pe perioada documentarii cazului, politistii de frontiera au descoperit si retinut in vederea confiscarii cantitatea de 27.000 pachete de tigarete de contrabanda.

Perchezitiile

Activitatea de documentare a fost incheiata in data de 11 iunie a.c., cand politisti de frontiera din cadrul cadrul S.T.P.F. Botosani si S.P.F. Dorohoi sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botosani, cu suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna, impreuna cu lucratori din cadrul D.G.A.-S.J.A. Botosani si politisti din cadrul S.C.C.O. Botosani, au efectuat 11 perchezitii domiciliare la mai multe locatii, din care 10 pe raza judetului Botosani si una pe raza judetului Suceava, fiind duse la audieri 8 persoane suspecte ca fac parte din gruparea infractionala.

In urma perchezitiilor, au fost descoperite si ridicate/indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor: un revolver si sase cartuse, 34  telefoane mobile, 28 SIM-uri, 2 laptop-uri, hard-uri externe, 205 carduri blank cu cip si fara, un inscriptor carduri bancare, mai multe tigarete diferite marci, un autoturism in valoare totala de 15.000 euro, suma de 3800 lei si alte obiecte/inscrisuri utile cauzei.

Cercetarile continua, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.–Biroul Teritorial Botosani, in vederea documentarii intregii arii infractionale si a recuperarii prejudiciului.

Leave a Comment