Google

Consiliul județean Bacău lasă locuitorii orașului Comănești fără apă și cu gunoiul în curte

Written on:august 2, 2018
Comments
Add One

Locuitorii din Comănești, Bacău, nu trăiesc în România, pentru că nu mai au drepturi constituționale.

E jale în orașul Comănești din județul Bacău. Localnicii sunt privați de un drept constituțional: dreptul la viață. Nu mai durează mult și aceștia vor fi lăsați fără apă de către operatorul județean pentru că localitatea nu a intrat în această megaescriocherie, pardon, megaafacere. Comăneștenii au surse proprii de apă care vine singură în oraș, iar locanicii plătesc un preț mult mai mic decât dacă ar face parte din asociația județeană de apă și canalizare. Operatorul județean de apă reprezintă o megaescrocherie. Multe comunități locale și-au făcut surse proprii de apă și rețele de distribuție, dar trebuie să le dea gata făcute, gratis, unui operator privat care urmărește doar profitul. E ca în cazul curentului electric. O comunitate sau un grup de persoane fizice face investiții în extinderea rețelei de electricitate după care dă investiția pe gratis către Eon, că așa spune legea. Așa e și-n cazul apei potabile. Orașul Comănești, de exemplu, are propria rețea de apă și este obligat s-o predea gratis operatorului județean. Problema e că apa potabilă nu se plătește de către populație ca la Bacău, de exemplu, pentru că aici vine prin cădere liberă și deci nu necesită cheltuieli. Pentru a forța Primăria și Consiliul Local să dea rețeaua de apă cu toate investițiile realizate și din contribuțiile comăneștenilor către „șmecherul” care doar face profit uriaș vânzând apă în județ Consiliul județean Bacău a dat ordin să se oprească furnizarea apei în acest oraș. Dreptul la o viață normală este prevăzut în Constituția României. În județul Bacău nu se respectă acest drept.

La gunoi e și mai grav. Operatorul județean refuză să primească gunoiul, transportat cu mașinile Consiliului Local Comănești, la groapa de gunoi și lasă astfel în oraș munți de gunoaie. Există pericolul declanșării unor epidemii la Comănești din acest motiv. Primarul Viorel Miron a spus că mașinile cu gunoi nu sunt primite la groapă, chiar dacă orașul a acceptat într-un final să adere la asociația județeană. Serviciile de apă și canalizare sunt realizate de societățile Consiliului Local Comănești, societăți la care toți cetățenii sunt acționari. Modernizarea rețelelor de apă și canalizare s-a făcut cu bani europeni și din contribuția cetățenilor orașului. Acum s-a găsit cineva care vrea să facă profit luând gratis aceste investiții. Exact cum spune românul: „na lup oaie de-a gata”!

Consiliul județean Bacău n-a răspuns la întrebările adresate de redacția Informatorul Moldovei până la publicarea informației. O anchetă explozivă citiți în ediția tipărită a regionalului Informatorul Moldovei și pe facebook, Informatorul Moldovei tv.

Leave a Comment